MENU
Vaření a pečení |
Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0
Uzení v horkovzdušné troubě se zdá jako možná náhrada za klasickou domácí udírnu. Celodenní uzení masa v domácí udírně je typickým grilováním, ať už se jedná o uzené hrudí, vepřové maso, kuře, klobásu nebo další. Co když ale nemáte přístup k udírně, menšímu grilu na pelety nebo dokonce grilu na dřevěné uhlí, který byste si mohli nastavit na uzení? Co když bydlíte ve městě a nemáte místo, kde byste si pořádně vyudili hrudí nebo vepřový bůček? Je možné vyudit chutné uzené maso ve vaší troubě? Zkusili jsme to zjistit.
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Osobuko je hovorový název jídla. Ossobuco či osso buco je italsky „kost s dírou“ (osso je kost, buco díra), což odkazuje na přeseknutou morkovou kost uprostřed plátku telecí kližky. V západolombardském
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Bezinky jsou všude kolem nás, ale nikdo jim nevěnuje pozornost, i když by si ji zasloužily. Málokdo ví, že bezinky jsou velmi chutné. Skvěle se hodí do koláčů, lívanců či muffinů. Výborný je bezinkový
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Aronie je označována jako super potravina – obsahuje cukr (glukózu, sacharózu, fruktózu), pektin, vitamíny A a C, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), vitamíny E, F, K a flavonoidy, minerály (železo,
Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0
Lečo, řeklo by se, že je typické pro maďarskou kuchyni, ale jeho původ je ve skutečnosti v Srbsku. Lečo si oblíbili v mnoha zemích. Z tohoto důvodu jsou pravidla jeho přípravy odlišná. Ingredience,
Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 1
Mnoho lidí se vrací ve své výživě ke kořenům a původním tradicím. Nejinak je tomu v současnosti i s domácí šunkou. Pro tyto účely je zde vynikající pomocník do domácnosti – domácí šunkovar.
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Uvařte si velký hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1
Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná
LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 Další
Diskuze |
Hmm zrovna se na ní chystám, díky www.ceskenapady.cz
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Zavařená červená řepa se zelím , není v nálevu psaný poměr vody ?
Svařit vodu , ale jaké množství na 5 dílů octa , 1 díl soli ?
Děkuji za zprávu .
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Když zavařuji červenou řepu se zelím - může být i bílé? A i v tom případě se musí řepa nejdříve uvařit. Děkuji za odpověď.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Postočení likéru z aronie se u hrdla láhve tvorí kruh z bublinek.Jde odstranit nebo je to přirozené zrání.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Já dám umyté broskve nakrájené na čtvrtky do slenic,naliji tam převařenou vodu,přidám necelou lžíci cukru,někdy půlku,podle zralosti a sladkosti broskví.
Dám do hrnce,sklenice zaliji vodou nad víčka a steriluji 20 minut při 80 stupních.Dělám to tak každý rok a jsou dobré.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych sterilovat okurky v myčce, ale program na nejvyšší teplotu má 55 - 65 stupňů. Stačí to ?
Děkuji za odpověď
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak se zavařuje kukuřice
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Velmi dobré recepty.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Jak se odstanu do Sbírky listin na katastru Slovenska v Bratislavě ?
Děkuji
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Červotoč v parketách je vážný problém. Ale naštěstí známe řešení. Parkety nelze jen tak demontovat a nechat je přez zimu vymrznout, jako například napadený kus nábytku. Ani nátěr nebo macerace insekticidem nejsou u parket účinné, neboť rozrok se dostane jen několik milimetrů pod povrch a nezahubí všechny larvy. Rozpad dřeva tak probíhá dál. Existuje ale jednoduchá metoda, jejíž fungování je založeno na změně podmínek okolního prostředí, které nedovolí přežití žádné larvy. Konkrétně zvýšení teploty dřevěného materiálu nad 50 °C. Toho dosáhnete umístením širokého mělkého hrnce naplněného vodou s ponorným elektrickým vařičem. Necháte zahřívat tři dny. A máte pokoj, ale jen na ošetřeném místě. Červotoč se ale určitě vyskytuje i jinde v podlaze. Protože, to co vidíte na zaslaných fotkách, jsou jen otvory, kudy vylezli dospělí brouci, aby se spářili. Skutečná zkáza probíhá uvnitř dřeva a uvidíte ji až jednou budete brousit podlahu. Proto je nezbytné nechat podlahu v následující zimě vymrznout, abyste se zbavil všech larev červotočů. Alternativně můžete použít velký infrazářič zavěšený nad podlahou v účinné výšce a postupně s ním prohřát celou plochu podlahy.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, v dubových parketách se mi objevil červotoč. malé dírky cca 1 mm + pilinky. Dům byl před 25 lety rekonsruován, ve dvou místnostech zůstaly původní parkety, červotoč je v jedné z nich.
Nevím si rady.
tel.: 792 753 194
Děkuji
Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Místní názvy rostlin často pochází od iniciativních učitelů nebo kněžích, kteří rostlinu modřence přivezli. Modřenec se v Česku přirozeně vyskytoval jen na jižní Moravě. Do ostatních míst naší zeme byl dovezen jako okrasná rostlina, která zplanila a zůstalo jí lokální jméno od svého importéra. U nás na vsi se modřenci řikalo bouřka.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den,
hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.
Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.
Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.
Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?
Děkuji předem,
TF
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.