Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Marináda na maso

Marináda na maso

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 2

Český národ miluje grilování. Zhruba každý druhý Čech griluje alespoň dvakrát měsíčně, pětina národa dokonce jednou za týden. Na grilu se dá upéct každé maso, a aby bylo chutné, musí být skutečně čerstvé a správně připravené. Výborné je marinované maso. Marináda na grilování patří na maso, ale nikdy ne na gril. Pokud budete marinovat cokoliv v čemkoliv, před samotným vložením na gril všechnu marinádu z masa či zeleniny setřete. Může se snadno připálit a znehodnotit pochoutku.

Kynuté těsto

Kynuté těsto

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kynutého těsta se nejedna hospodyňka zbytečně obává. Musíme si uvědomit, že kynuté těsto je živá hmota a podle toho s ní zacházet. Receptů existuje celá řada, liší se od sebe poměrem mouky, cukru,

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové koleno se připravuje jako samostatný pokrm nebo jako jedna ze surovin pro další zpracování (do klobás, jako ovar a podobně).

Kefírové mléko

Kefírové mléko

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Kefírové výrobky jsou natolik specifické svou chutí a konzistencí, že jsou prakticky nezaměnitelné. Bílá hustá tekutina se svěží nakyslou chutí má spoustu zastánců, ale i odpůrců. Nicméně díky

Sekaná

Sekaná

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Sekaná pečeně je šťavnatý masitý pokrm, na řezu s viditelnými zrny slaniny a vepřového bůčku. Na povrchu je nazlátlé barvy s typickou kůrkou po pečení.

Recept na sunomono

Recept na sunomono

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Jedná se o variantu okurkového salátu podle japonské receptury.

Masopust

Masopust

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Masopust je lidový svátek, který ve své podstatě sice nemá nic společného s liturgií, ale přesto je podřízen běhu církevního kalendáře. Slaví se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Měli jste brokolicovou polévku v restauraci? Četli jste o ní? Vyprávěl vám o ní někdo? Nebo jen chcete změnit svůj jídelníček, abyste nejedli pořád dokola to samé? Pak si připravte brokolicovou

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Marináda na uzení drůbeže

 Ministr Ladislav  8.5.2017 10:44

Jak připravit marinádu na uzení drůbeže?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibule jako lék

 Lucie Plačková  7.2.2019 18:58

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Paprika zhořkne

 František  11.2.2019 14:46

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rillet

 Frantisek  2.3.2023 21:08

Dobry večer dá se rilletes zavařiti a konzervovat jako klasická veprovka ?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 vandenberk  21.12.2017 21:38

Dobrý den.Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně křenu.Letos jsem si chtěl naložit hlávkový zelí s křenem.Křen jsem si tyčovým mixérem na jemno rozdrtil a uzavřel do sklenic s uzavíratelným víčkem a uložil do ledničky.Křen byl kupovaný v marketu a měl dost velkou sílu.Druhý den jsem ho chtěl použít a uplne z něho vyprchala ta síla.Tak mám zelí s křenem a není to vůbec cítit.Nedávno k pečenýmu kolenu jsem do předu dal očistěný křen na dva dny do vody a stalo se úplně to samý tak nevím kde je chyba.Prosím o radu co dělám špatně.Předem děkuji za odpoveď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Fíkus Benjamin kvetení

 Čestmír Ježek  26.3.2023 9:46

Dobrý den. Mám Ficus Benjamin několik let a chtěl bych poradit, co mám udělat, aby mi kvetl. Děkuji za radu a přeji hezký den .

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Smil italský

 Hloupej?Honza  24.3.2023 22:31

"P.S." - ne rada, ale prosbička : jestli zbylo / zbude pár kousků "ze střihu" přidej prosím do "pytlíku od rohlíků" vlhkej pap. ubrousek / kapesník /"hajzlpap." a obětuj "pár k" na obálku a známku, a pošli dopisem na J. Alter, Bradné E4, 33901 Čachrov i s mail adr. = když "se chytí", tak máš "k dispozici "víkend? na Šumavě" - detaily prozradím :-) mailem :-) - díky i za snahu :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Suchý beton

 Milda  24.3.2023 11:51

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Suchý beton

 Pavlík  24.3.2023 8:16

cena suchého betonu na obrubníky

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa - řez

 Martin Musil  16.3.2023 20:59

Dobrý den, měl jsem asi7 let Katalpu všichni z ulice mi ji záviděli a při dešti se mě rozlomila, mám ještě podobnou jednu a aby se nezlomila tak ji chci prostříhat doporučuje tě mi to děkuji Martin Musil

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Smil italský

 Zahradník  16.3.2023 15:13

Helichrysum italicum je skutečně úžasná rostlina. Když je umístěna na místě, kde může přijímat sluneční svit alespoň 6 hodin denně, tak bujně roste a může dorůst až 60 cm na výšku a šířka keře může dosáhnout až 90 cm. Nezřídka může tato rostlina přerůst původní očekávání a je třeba ji trochu prostříhat. Střih proveďte před sezónou podle libosti. Rostlina obrazí s novými výhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS