Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Kapustičky

Kapustičky

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Růžičková kapusta patří mezi košťálovou zeleninu. Kapustičky jsou bohaté na základní živiny a především obsahují velké množství vitamínu C.

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o hlavičky žampionů, které jsou plněny různými ingrediencemi a následně tepelně upravovány pečením nebo smažením.

Paella

Paella

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Paella je typické španělské jídlo z rýže, výsledný pokrm je méně lepivý než rizoto. Stejně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Nejčastějšími jsou plody

Čočková polévka

Čočková polévka

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Čočková polévka se připravuje z čočky a dalších ingrediencí, je nejen zdravá, ale i vydatná. A zcela jistě patří do české tradiční kuchyně.

Krůtí maso

Krůtí maso

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Krůtí maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, druh a stáří zvířete. Krůtí maso označujeme jako bělomasé.

Recept na cheesecake

Recept na cheesecake

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Cheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.

Utopenci

Utopenci

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 5

Špekáčky v kyselém nálevu patří k českým specialitám, na které nedáme dopustit. Můžete je naložit se zeleninou, do piva nebo i jinak. Inspirujte se níže uvedenými recepty.

Libeček a Warfarin

Libeček a Warfarin

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 4

Libeček je nejen silné aromatické koření, ale i léčivá bylina. Jako koření mu mnozí z nás přijdou na chuť často až s přibývajícím věkem, kdy si jeho výrazné aroma můžeme dokonce oblíbit.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Těstovinový salát

 fakevivi182t  6.9.2021 12:36

Těstovinový salát je taková klasika která neurazí ani nějak extra nenadchne. Což samozřejmě nemyslím ve zlém. Těstovinový salát se podle mě nejvíce hodí na oslavy, kde víte, že je hodně lidí a potřebujete něco co je zaplácne a zároveň toho bude hodně. Když pak něco zbyde a my to nechceme používáme drtiče odpadu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Veprova kyta

 Jan Fort  9.2.2020 9:34

moc pěkné zpracované

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept utopenci se zelím a křenem

 Inka  4.7.2016 16:28

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Postřik na libeček

 mičkajan  17.6.2017 19:51

na libečku se mně tvoří hnědé skvrny jako od nějakého hmyzu a začíná schnout může mně někdo poradit? Děkuji za vaše rady

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Vosk na dřevo

 Vojtěch Příkaský  26.9.2021 19:24

Dobrý den,
prosím o radu, jakou povrchovou úpravu mám použít na dřevěné nádobí.
Konkrétně na likérovou soupravu, tj. flašku + pohárky (všechno dřevěné, proto nepíši skleničky).
S pozdravem
Příkaský

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání ořechů

 Josef Motyčka  20.9.2021 9:48

plody na stromě černají

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odborník na vinnou révu

 František Hladík  16.9.2021 22:12

Prosím o radu, co chybí vinné révě - Muškát zlatý a Nero. Bobule se scvrkávají, a to hlavně ve spodní části hroznu. Nedostávají výživu, protože i střapce hnědnou, slábnou a usychají. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie pěstování

 Miroslava Rudná  7.9.2021 18:22

Dobrý den. mám bílé anturie,obě mi kvekou ale jak se květ rozvine tak asi po čtrnácti dnech se zabarví do béžové barvy. Květ je přitom svěží a nejeví známky vadnutí.Ctěla bych vědět jestli je to nějaký druh nebo anturie marodí.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Aronie

 fakevivi182t  7.9.2021 18:07

Všimli jste si někdy, že ovoce a vlastně většina rostlin roste lépe v horách. A pak i tak nějak lépe chutnají? Ony tedy i zvířata. Ale to je vedlejší. Měla jsem jednou Aronii, která rostla opravdu v horách a chutnala daleko lépe než tu co pěstovali tady v nížinách. Je to zajímavé, neřekla bych, že horské slunce může mít takovýhle blahodárný učinek.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS