Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Masopust

Masopust

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Masopust je lidový svátek, který ve své podstatě sice nemá nic společného s liturgií, ale přesto je podřízen běhu církevního kalendáře. Slaví se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40denní půst před Velikonocemi. A protože je datum Velikonoc pohyblivé, je pohyblivým svátkem i masopust.

Kapustičky

Kapustičky

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Růžičková kapusta patří mezi košťálovou zeleninu. Kapustičky jsou bohaté na základní živiny a především obsahují velké množství vitamínu C.

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Citronová poleva se používá k ozdobě moučníků a dezertů, dodává pokrmům charakteristickou svěží chuť citronu.

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Těstovinový salát může být připravován několika způsoby a s použitím různých ingrediencí. Vlastně ani nepotřebujete recept, stačí zapojit fantazii a řídit se svou chutí, ale jestli chcete, můžete

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Napsal: Vinš M. / komentářů: 1

Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.

Butter chicken

Butter chicken

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Máslové kuře je indický název pokrmu, který se připravuje z marinovaného kuřete, které se dále upravuje vařením, dušením nebo pečením.

Paella

Paella

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Paella je typické španělské jídlo z rýže, výsledný pokrm je méně lepivý než rizoto. Stejně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Nejčastějšími jsou plody

Recept na cheesecake

Recept na cheesecake

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Cheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Křen

 vandenberk  21.12.2017 21:38

Dobrý den.Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně křenu.Letos jsem si chtěl naložit hlávkový zelí s křenem.Křen jsem si tyčovým mixérem na jemno rozdrtil a uzavřel do sklenic s uzavíratelným víčkem a uložil do ledničky.Křen byl kupovaný v marketu a měl dost velkou sílu.Druhý den jsem ho chtěl použít a uplne z něho vyprchala ta síla.Tak mám zelí s křenem a není to vůbec cítit.Nedávno k pečenýmu kolenu jsem do předu dal očistěný křen na dva dny do vody a stalo se úplně to samý tak nevím kde je chyba.Prosím o radu co dělám špatně.Předem děkuji za odpoveď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Těstovinový salát

 fakevivi182t  6.9.2021 12:36

Těstovinový salát je taková klasika která neurazí ani nějak extra nenadchne. Což samozřejmě nemyslím ve zlém. Těstovinový salát se podle mě nejvíce hodí na oslavy, kde víte, že je hodně lidí a potřebujete něco co je zaplácne a zároveň toho bude hodně. Když pak něco zbyde a my to nechceme používáme drtiče odpadu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Veprova kyta

 Jan Fort  9.2.2020 9:34

moc pěkné zpracované

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Pěstování keříčkových rajčat

 Jarka  26.5.2022 21:01

Musí se u keříčkových rajčat vylamovat boční výhonky?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čevabčiči

 janak  22.5.2022 19:45

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pestovani katalpy

 Roman  21.5.2022 7:03

Dobrý den,
katalpa se mě už druhý rok neolistí komplet vždy je střed a vrch koruny bez listu jina je podle střihu živá
děkuj vám za odpověd

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Myrta japonská

 Květka  14.5.2022 15:16

Teď jsem ji koupila v kauflandu za 50 kč

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Túje smaragd hnědne po přesazení

 Zahradník  13.5.2022 16:28

S největší pravděpodobní takto rostlina reaguje na přesazení. Často se stává, že při přesazení na novou pozici se nedodrží původní orientace na jih, což má za následek ozáření sluncem té části, která na to nebyla zvyklá. Samozřejmě nejde ani vyloučit poškození kořenového systému při přesazování. Co s tím teď dělat? Uschlé větve ostříhat a nechat túji, aby se s tím vypořádala sama a postupně vyplnila proschlá místa novými větvemi z té části, která nyní prosperuje. S hnojením to nyní nepřehánějte, pouze dbejte na dostatečnou zálivku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS