Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.

Krůtí maso

Krůtí maso

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Krůtí maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, druh a stáří zvířete. Krůtí maso označujeme jako bělomasé.

Recept na cheesecake

Recept na cheesecake

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Cheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.

Pudinková buchta na plech

Pudinková buchta na plech

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Chtěli byste si upéct něco dobrého ke kávě a chcete vyzkoušet něco nového? Co třeba pudinkovou buchtu na plech. Není to nic složitého, ba dokonce některé recepty jsou úplná rychlovka, takže vám nezaberou

Jaternice

Jaternice

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jaternice neboli jitrnice se připravují z mletých hlav, drobů, vařených vepřových kůží, žemlí, s přidáním různého koření. Jedná se o tradiční zabijačkovou pochoutku.

Utopenci

Utopenci

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 5

Špekáčky v kyselém nálevu patří k českým specialitám, na které nedáme dopustit. Můžete je naložit se zeleninou, do piva nebo i jinak. Inspirujte se níže uvedenými recepty.

Libeček a Warfarin

Libeček a Warfarin

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 4

Libeček je nejen silné aromatické koření, ale i léčivá bylina. Jako koření mu mnozí z nás přijdou na chuť často až s přibývajícím věkem, kdy si jeho výrazné aroma můžeme dokonce oblíbit.

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Svěží citrusová vůně a chuť dodají vašemu pokrmu z kuřete úplně nový rozměr. Nevěříte? Pak určitě vyzkoušejte některý z níže uvedených receptů.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Recept utopenci se zelím a křenem

 Inka  4.7.2016 16:28

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Postřik na libeček

 mičkajan  17.6.2017 19:51

na libečku se mně tvoří hnědé skvrny jako od nějakého hmyzu a začíná schnout může mně někdo poradit? Děkuji za vaše rady

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka

 Milada  1.2.2017 21:10

Dobrou chuť !

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak ošetřit kanadskou jedli

 Zahradník  14.10.2019 13:24

Může za to zřejmě plíseň Delphinella. Ta je citlivá na fungicid chlorthalonil. Ten je k dostání v těchto přípravcích:
ABRINGO
AMISTAR OPTI
ARENA
AVOCA SUPER
BANKO 500 SC
BRAVO PREMIUM
CIGAL PLUS
CREDO
DIVEXO
EMINENT STAR
EVITO 3W
FEZAN PLUS
CHEROKEE
MIXANIL
PERSEO
PLINKER
PROCEED
SINCONIL
TIMPANI
TREORIS
Nejčastější příčinou je přílišná dlouhotrvající (opakující se) vlhkost uvnitř porostu. Typicky zavlažování - stříkání vody na celý strom. Změňte způsob zálivky výlučně jen ke kořenům a pokud něco okolo brání proudění vzduchu, tak to odstraňte.
Postřik proveďte co nejdříve a opakujte znovu na jaře. Vždy si vyberte mírně větrné dny, aby tekutina rychle vyschla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ošetřit kanadskou jedli

 jarous  14.10.2019 8:55

Dobrý den,
mám dotaz k pěstování kanadské jedli. Všiml jsem si, že od spodní části kmene směrem nahoru jsou kolem tohoto kmene rezavé větve. Nevím čím se to stalo, jelikož tento strom mi roste na zahradě asi 20 roků.
Děkuji za odpověď. J.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Převislý jahodník-množení

 Blanka Šklíbová  13.10.2019 16:18

Zdravím, mám ten samý problém s jahodami v nádobách. Mají i větší zelené jahody. Máte prosím od někoho radu, co s nimi?
Moc bych Vám byla vděčná za odpověď. Vloni jsem tyto jahody zahrnula do hlíny i s nádobou (truhlíkem na květiny), ale jahody úplně zahynuly.
Krásná den a budu se těšit na Vaši odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

 Jarmila  12.10.2019 22:03

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sušička na ovoce diskuze

 Meruda  8.10.2019 10:00

Dobrý den.

Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU