Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Recepty na dušenou mrkev

Recepty na dušenou mrkev

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Dušená mrkev provoní celý byt. Některým z nás se vybaví atmosféra u babiček, které nám ji jako dětem velmi často vařily. Její charakteristická vůně a chuť si pohrává s našimi chuťovými vjemy. Variant toho pokrmu je celá řada, v každé domácnosti a oblasti České republiky se dušená mrkev připravuje individuálně dle starých receptur, které se předávají z pokolení na pokolení a modifikují se pomocí nových dochucovadel v moderní kuchyni.

Pórková polévka

Pórková polévka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Hledáte po dnech plných hojnosti zdravý, chutný a přitom dietní pokrm, který vás zasytí a zahřeje? Vyzkoušejte výbornou pórkovou polévku. Jde o oblíbenou pochoutku nejenom pro její chuť,

Jak se dělá karlovarský knedlík

Jak se dělá karlovarský knedlík

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Karlovarský knedlík svou mozaikou působí zároveň jako dekorace, a když jej uvidíte na svém talíři, nemáte na rozdíl od jiných knedlíků pocit sytosti dříve, než vůbec ochutnáte. Karlovarský knedlík

Cizrna

Cizrna

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Cizrna patří mezi luštěniny. Chuťově se cizrna nejvíce podobá vařenému hrachu, ovšem má ještě zvláštní oříškovou příchuť. U nás má silnou konkurenci v podobě čočky či fazolí, v takové Indii

Jíška

Jíška

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Jíška neboli zásmažka či zápražka je prostředek k zahušťování polévek a omáček. Připravuje se v poměru ze stejného množství tuku a mouky. Postup je takový, že do rozpáleného tuku vmícháme

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kdo by neznal Zdeňka Pohlreicha. Proslavil se svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!” nebo „Šéf na grilu”. Pro někoho ikona, pro jiného drsný a vulgární kuchař.

Postup a recepty na domácí tatarku

Postup a recepty na domácí tatarku

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 2

Chtěli jste si dát tatarskou omáčku ke svému oblíbenému pokrmu, ale jako naschvál je sklenice v ledničce prázdná? Nevadí, vyrobte si vlastní tatarskou omáčku – a možná už pro ni nikdy nepůjdete

Výroba domácí uzené šunky

Výroba domácí uzené šunky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tradice solení masa a jeho konzervace je známá od dob Keltů a Římanů. V našich zemích se šunka vyráběla buď z vykostěné, nebo nevykostěné vepřové kýty, která byla nasolena, zalita lákem,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Puriny a cizrna

 Hana Pořízová  14.7.2016 14:40

Dobrý den,nezjistila jsem nikde,jak je na tom cizrna s puriny.Je to stejné jako hrách nebo čočka?Děkuji.Poř

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Jackob  25.3.2015 19:50

Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 VENUŠE ŘÍHOVÁ  21.6.2018 10:30

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pražení kávy diskuse

 jirka  24.7.2015 19:22

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Židovské brambory topinambury

 Petr  22.11.2020 23:02

topinambury miluju , kupuji je na diatop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Majonéza

 Eva Havlátová  13.11.2018 10:57

Zdravím, nevím kde se zeptat, nedaří se mě majonéza, Je stále řídká, kde je chyba? Sražená není. Vše jsem dodržela .-) asi.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Fíkus Benjamin kvetení

 Čestmír Ježek  26.3.2023 9:46

Dobrý den. Mám Ficus Benjamin několik let a chtěl bych poradit, co mám udělat, aby mi kvetl. Děkuji za radu a přeji hezký den .

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Smil italský

 Hloupej?Honza  24.3.2023 22:31

"P.S." - ne rada, ale prosbička : jestli zbylo / zbude pár kousků "ze střihu" přidej prosím do "pytlíku od rohlíků" vlhkej pap. ubrousek / kapesník /"hajzlpap." a obětuj "pár k" na obálku a známku, a pošli dopisem na J. Alter, Bradné E4, 33901 Čachrov i s mail adr. = když "se chytí", tak máš "k dispozici "víkend? na Šumavě" - detaily prozradím :-) mailem :-) - díky i za snahu :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Suchý beton

 Milda  24.3.2023 11:51

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Suchý beton

 Pavlík  24.3.2023 8:16

cena suchého betonu na obrubníky

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa - řez

 Martin Musil  16.3.2023 20:59

Dobrý den, měl jsem asi7 let Katalpu všichni z ulice mi ji záviděli a při dešti se mě rozlomila, mám ještě podobnou jednu a aby se nezlomila tak ji chci prostříhat doporučuje tě mi to děkuji Martin Musil

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Smil italský

 Zahradník  16.3.2023 15:13

Helichrysum italicum je skutečně úžasná rostlina. Když je umístěna na místě, kde může přijímat sluneční svit alespoň 6 hodin denně, tak bujně roste a může dorůst až 60 cm na výšku a šířka keře může dosáhnout až 90 cm. Nezřídka může tato rostlina přerůst původní očekávání a je třeba ji trochu prostříhat. Střih proveďte před sezónou podle libosti. Rostlina obrazí s novými výhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS