Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 3

Je jen málo podobných zelenin, které jsou tak zdravé, někteří dokonce kapustu považují za přírodní zázrak. Její blahodárné účinky znali už v Mezopotámii. V dnešní době trh nabízí tuto listovou zeleninu hned v několika typech. Od křehké rané přes kadeřavou až po hlávkovou. Kulinářsky nejvíce ceněná je pak kapusta růžičková. Vlastní kapustu můžete na zahrádce sklízet od jara až do zimy. Zamražená vám vydrží i v mezidobí, takže kapusta může váš jídelníček obohacovat opravdu po celý rok. Můžete ji vařit, dusit, smažit, grilovat, zapékat a podobně. Snad jediným záporem je, že

Recepty na platýse

Recepty na platýse

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Ryby jsou důležitou součástí stravy, měli bychom je konzumovat minimálně alespoň jednou týdně. V současnosti jsou na trhu nejrůznější čerstvé, chlazené, zmrazené či konzervované sladkovodní i mořské

Recepty na hovězí kližku

Recepty na hovězí kližku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Hovězí kližka neboli nožina je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Tato nejnamáhanější část těla je plná šlach, proto nečekejte úplně libové maso. Dlouhým vařením se však kližka

Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Grilovaná zelenina je v našich zeměpisných šířkách naprosto neprávem opomíjena. Majitel grilu v Čechách obvykle chápe zeleninu jako přílohu k masu, více či méně důležitou, a to v syrovém

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo „božské‟ bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

Polévka kulajda

Polévka kulajda

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete

Jak se dělají francouzské brambory

Jak se dělají francouzské brambory

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví...

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Zavařování kapusty

 Zuzana Keilová  8.10.2017 11:48

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír  21.9.2015 19:02

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recepty na platýse

 Andrea Ernyei  25.3.2021 10:41

Dobrý den,
ráda bych Vám poděkovala za článek. Téma je velmi dobře zpracováno. Hledala jsem informace, jaký je rozdíl mezi platýzem, rejnokem, kam patří halibut, a jsem ráda, že jsem se dostala k Vašemu článku.

S pozdravem,
Andrea Ernyei

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plněné papriky bez masa

 Gabriela  26.8.2016 10:20

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Pokojová kala pěstování

 Marketa Kobzova  16.5.2021 16:31

Dobrý den

Koupila jsem si Kalu , přesadila jí a do dvou mi začaly žloutnout listy . Zalila jsem ji jen po přesazení a pak už raději ne . Co mám dělat ....děkuji za odpověď ....

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pampeliškový med

 Jana  16.5.2021 10:10

Asi moc nechápu jak pod nadpisem med bez cukru je recept na med s třtinovým cukrem. Březový cukr je taky cukr. A buchta po obědě našim babičkám opravdu nepomáhala k trávení.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby tújí

 Milan Šín  15.5.2021 15:47

Mám na túji na větvích - kmenech ne na jehličí hnědý rosol.
Co je to a jak ho odstranit ?
Děkuji za radu Milan

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hortenzie pěstování

 Zahradník  13.5.2021 11:17

Zelenání květů hortenzie je normální vývoj života této rostliny. Čas od času se zelené květy objeví a pak zase skončí. Vydržte a těšte se, až bude mít zase své původní bílé květy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hortenzie pěstování

 Jaroslava  13.5.2021 10:35

Mám bílou hortenziji která začala zelenat mám na mysli květy,co dělat aby byla zase bílá? Děkuji za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS