Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku, se nachází za podplečím a má blíž k přednímu masu. Z jeho středu pocházejí oblíbené rib eye steaky, jejichž obvod lemuje tuk zaručující šťavnatost masa po tepelné úpravě. Vysoký roštěnec s kostí (côte de boeuf) se peče nebo griluje. Nízký roštěnec je libovější (10 % tuku), lze ho péct vcelku i rychle osmažit jako minutky.

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo „božské‟ bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

Recepty na vosí hnízda

Recepty na vosí hnízda

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Vosí hnízda patří mezi tradiční české cukroví. Vosí hnízda jsou druhem nepečeného vánočního cukroví, které je tvořeno z těsta, náplně a piškotu, který slouží jako podstava. Vosí hnízdo se vyrábí

Poleva na perníčky

Poleva na perníčky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kdo by neznal perníčky. Perníčky jsou cukroví, kterým většinou celé vánoční pečení začíná. Ovšem perníčky nejsou pouze tradičním pečivem na Vánoce, pečou se i na Velikonoce a různé rodinné příležitosti.

Polévka kulajda

Polévka kulajda

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete

Jak se dělají francouzské brambory

Jak se dělají francouzské brambory

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví...

Recepty na dušenou mrkev

Recepty na dušenou mrkev

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Dušená mrkev provoní celý byt. Některým z nás se vybaví atmosféra u babiček, které nám ji jako dětem velmi často vařily. Její charakteristická vůně a chuť si pohrává s našimi chuťovými

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Plněné papriky bez masa

 Gabriela  26.8.2016 10:20

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Auto

 Petr  21.10.2019 17:39

Nebojte se toho. Já takhle loni s červenou Nanopěnou na auta rozleštil běhěm hodiny starou felicii tak, že mě kupující podezíral, že jsem ji nechal přestříkat. Vtip byl v tom, že jsem to vzal dvakrát hned po době (každý kousek hned po přetření ještě jednou) a ani to nebylo moc práce, asi jako normálně jenom kvalitní umytí (bez sušení, vosku a pod.). Když jsem přijel k novému majiteli, tak jsem se zhrozil mušek, co jsem nasbíral cestou, ale stačilo je jedním tahem setřít kapesníkem. Funguje to dobře, až jsem koukal, akorát na novém autě mám nano na dva roky, tak to teď neřeším vůbec.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Řez vinné révy na podzim

 Dana Klečková  21.10.2019 8:24

Letos jsem měla krásnou úrodu révy LakeMont sladká bezsemenná,vynikající. Ale na některých hroznech na spodní části začaly hrozny jakoby měknout viz foto. Nevíte prosím co je toho příčinou ? Díky za odpověď . Zdraví Klečková

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 Karolina  20.10.2019 13:10

Dobrý den, ano je to přesně tak jak uvádíte i mě se to stávalo s kupovaný křenem a česnekem, nyní mám svůj Křen domácí, je to plevel tak ze ho kam ho dáte tam poroste, ale síla toho křenu se nedá popsat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dracéna jak se o ni starat

 Dana  18.10.2019 0:15

Dobrý den. V loni jsem taky u draceny ostříhala trošku kořeny, protože jsem četla na internetu, že to dracenám prospívá. Opak byl,ale pravdou
Listy jí zvládli, ale byla zelená a tak jsem si říkala, že to je tím přesazení a po pár dnech se vzpamatuje. Jenže chřadla víc a víc. Tak jsem dracenám vyfotila a se stejným dotazem umístila na web poradte.cz Všechny odpovědi byli stejné, že dracena zahyne a že mám vrchol odříznout dokud to ještě jde, aby pustil kořeny. Pořád jsem draceně dávala šanci na vzpamatování, ale na poslední chvíli jsem vrchol odřízla. Teď mám z odříznutého vrcholu krásnou novou dracena a ta původní opravdu zahynula. Píšu vám jen mojí zkušenost. Počkejte a uvidíte co vám napíšou ostatní. Přeji vám, aby jste o dracena nepřišla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dracéna jak se o ni starat

 Ružena Lacková  16.10.2019 13:54

Dobrý den prosím o radu koncem září jsem přesadila dvě Dracény do jednoho květináče trošku jsem ostříhala kořeny malinko zalila ale listy jakoby zvadli jsou úplně dole jinak je zelená děkuji za každou radu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU