Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku, se nachází za podplečím a má blíž k přednímu masu. Z jeho středu pocházejí oblíbené rib eye steaky, jejichž obvod lemuje tuk zaručující šťavnatost masa po tepelné úpravě. Vysoký roštěnec s kostí (côte de boeuf) se peče nebo griluje. Nízký roštěnec je libovější (10 % tuku), lze ho péct vcelku i rychle osmažit jako minutky.

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo „božské‟ bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

Recepty na vosí hnízda

Recepty na vosí hnízda

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Vosí hnízda patří mezi tradiční české cukroví. Vosí hnízda jsou druhem nepečeného vánočního cukroví, které je tvořeno z těsta, náplně a piškotu, který slouží jako podstava. Vosí hnízdo se vyrábí

Poleva na perníčky

Poleva na perníčky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kdo by neznal perníčky. Perníčky jsou cukroví, kterým většinou celé vánoční pečení začíná. Ovšem perníčky nejsou pouze tradičním pečivem na Vánoce, pečou se i na Velikonoce a různé rodinné příležitosti.

Polévka kulajda

Polévka kulajda

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete

Jak se dělají francouzské brambory

Jak se dělají francouzské brambory

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví...

Recepty na dušenou mrkev

Recepty na dušenou mrkev

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Dušená mrkev provoní celý byt. Některým z nás se vybaví atmosféra u babiček, které nám ji jako dětem velmi často vařily. Její charakteristická vůně a chuť si pohrává s našimi chuťovými

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Plněné papriky bez masa

 Gabriela  26.8.2016 10:20

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Anturie škůdci

 Zahradník  18.8.2019 22:12

Tmavé skvrny na anturii dělá nejčastěji slunce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Prosím, do jaké zeminy zasadit myrtu?

 Ivona Gutová  18.8.2019 21:54

Odnožila jsem snítku myrty a nevím, jakou zeminu použít? V Egyptě roste myrta běžně na záhonech.
Děkuji za odpověď. Ivona Gutová tel. 606369312

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie škůdci

 Zetová Marie  18.8.2019 19:57

Anturie má na listech tmavé skvrny.Jakým přípravkem je odstranit?
Děkuji za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Řez ovocných stromů

 Zahradník  16.8.2019 15:18

Vlašský ořech se prořezává právě teď, v době druhé poloviny léta až do začátku podzimu. Pokud chcete mít klasický strom, tak založte korunu ve výšce, kterou si přejete. V této výšce zkraťte větve na pět až šest listů a nižší větve ustřihněte přímo u kmene. Centrální větev nezkracujte a nechte ji volně dál růst. V dalších letech pak již není třeba dalšího prořezávání.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Řez ovocných stromů

 Robert Mikšan  16.8.2019 14:21

mám dotaz,kdy se může ořezat mladý stromek vlašského ořechu - postranní větve,aby z toho vznikl strom,je velmi zahuštěn a větve jsou nízko,teměř na zemí,má již výšku 1,8m a je velmi košatý,asi 3 letý vypěstovaný z ořechu.Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU