Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 3

Je jen málo podobných zelenin, které jsou tak zdravé, někteří dokonce kapustu považují za přírodní zázrak. Její blahodárné účinky znali už v Mezopotámii. V dnešní době trh nabízí tuto listovou zeleninu hned v několika typech. Od křehké rané přes kadeřavou až po hlávkovou. Kulinářsky nejvíce ceněná je pak kapusta růžičková. Vlastní kapustu můžete na zahrádce sklízet od jara až do zimy. Zamražená vám vydrží i v mezidobí, takže kapusta může váš jídelníček obohacovat opravdu po celý rok. Můžete ji vařit, dusit, smažit, grilovat, zapékat a podobně. Snad jediným záporem je, že

Recepty na platýse

Recepty na platýse

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Ryby jsou důležitou součástí stravy, měli bychom je konzumovat minimálně alespoň jednou týdně. V současnosti jsou na trhu nejrůznější čerstvé, chlazené, zmrazené či konzervované sladkovodní i mořské

Recepty na hovězí kližku

Recepty na hovězí kližku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Hovězí kližka neboli nožina je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Tato nejnamáhanější část těla je plná šlach, proto nečekejte úplně libové maso. Dlouhým vařením se však kližka

Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Grilovaná zelenina je v našich zeměpisných šířkách naprosto neprávem opomíjena. Majitel grilu v Čechách obvykle chápe zeleninu jako přílohu k masu, více či méně důležitou, a to v syrovém

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo „božské‟ bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

Polévka kulajda

Polévka kulajda

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete

Jak se dělají francouzské brambory

Jak se dělají francouzské brambory

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Většina z nás si pod názvem „francouzské brambory“ představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví...

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Zavařování kapusty

 Zuzana Keilová  8.10.2017 11:48

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír  21.9.2015 19:02

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recepty na platýse

 Andrea Ernyei  25.3.2021 10:41

Dobrý den,
ráda bych Vám poděkovala za článek. Téma je velmi dobře zpracováno. Hledala jsem informace, jaký je rozdíl mezi platýzem, rejnokem, kam patří halibut, a jsem ráda, že jsem se dostala k Vašemu článku.

S pozdravem,
Andrea Ernyei

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plněné papriky bez masa

 Gabriela  26.8.2016 10:20

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Bobkovy list a puklice

 Jana Terová  30.7.2021 14:23

Pěkný návod mají na www.domky-delta.cz/b…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Ivan Heráň  30.7.2021 13:37

Vážení potřebuji vědět zda jsem v registru.Jde o garáž č.38 za benzinou OMV,bývalá adresa V Alejích.Děkuji Vám . Ivan Heráň.Brzi nashledanou.Je to garáž 4 vedle sebe zády ke kolejím!!Na Ú/L!Platím pozemek dráze a zbytek jsem odkoupil od města.tel.731029600

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 Jana  28.7.2021 18:28

Dobrý den.
Dnes jsme na zahrádce vykopali křen, který jsme tam z oddenku před dvěma roky zasadili, abychom ho použili při nakládání okurek.Křen ale skoro nepálí
a vůbec není štiplavý. Mohli jsme ho s něčím zaměnit nebo je to něčím jiným?
Děkuji za zprávu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Kamča  28.7.2021 9:41

Na 5 dílů octa se dává 15 dílů vody.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Milena  27.7.2021 15:57

Zavařená červená řepa se zelím , není v nálevu psaný poměr vody ?
Svařit vodu , ale jaké množství na 5 dílů octa , 1 díl soli ?
Děkuji za zprávu .

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS