Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Pečené brambory

Pečené brambory

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Brambory představují levný a zároveň bohatý zdroj životně důležitých a nepostradatelných látek pro naše zdraví. Obsahují širokou paletu stopových prvků, jako například draslík, hořčík, zinek, vápník, fosfor, železo, měď, fluor, sodík, chrom a další. Tradice bramborových pokrmů je u nás opravdu velká a možností jejich úpravy nespočet.

Rajská polévka

Rajská polévka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Polévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny

Lasagne

Lasagne

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který v naší české kuchyni již zdomácněl, jedná se o velké ploché nudle v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Klasické lasagne tvoří navrstvené ochucené

Uzená polévka

Uzená polévka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Uzené maso a pokrmy z něj nejsou příliš vhodné pro naše zdraví, a to z důvodu způsobu zpracování masa – nasolování, uzení. Uzená polévka bývá zdrojem velkého množství soli, nevhodných

Recepty na rizoto

Recepty na rizoto

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

V horkém létě určitě uvítáte lehce stravitelné jídlo. V dnešním článku vám tedy nabídneme hned několik receptů, jak si připravit vynikající rizoto. A nejen to tradiční italské, které se postupem

Holandský řízek

Holandský řízek

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 4

Máte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 3

Je jen málo podobných zelenin, které jsou tak zdravé, někteří dokonce kapustu považují za přírodní zázrak. Její blahodárné účinky znali už v Mezopotámii. V dnešní době trh nabízí tuto listovou

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Holandský řízek

 josiph vysarionivič čukašvili  9.10.2016 11:50

a co česnek ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařené rizky

 Petra  29.3.2016 19:59

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

KNEDLÍKY

 Jurášek  10.4.2016 20:08

Dobrou chuť

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování v troubě

 Brandl  3.7.2021 16:51

Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

 karel cani  25.8.2017 8:59

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zavařuje kukuřice

 DagmarRybová  30.7.2018 14:48

Jak se zavařuje kukuřice

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování kapusty

 Zuzana Keilová  8.10.2017 11:48

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír  21.9.2015 19:02

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibulová šťáva

 Doleželová  23.7.2022 14:54

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Dýně - druhy

 Eliška Vašková  5.10.2022 8:04

Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýně - druhy

 Zahradník  4.10.2022 18:53

Je to zimní dýně. Je to jednoleté ovoce zastupující několik druhů tykví v rámci rodu Cucurbita. Pozdně rostoucí, méně symetrické odrůdy lichého tvaru, drsné nebo bradavičnaté, malé až střední velikosti, ale s dlouhověkostí a tvrdou kůrou, se obvykle nazývají zimní tykve. Od letní tykve se liší tím, že se sklízejí a konzumují ve zralém stadiu, kdy jejich semena uvnitř plně dozrála a jejich slupka ztvrdla do tuhé kůry. V této fázi lze většinu odrůd této zeleniny skladovat pro použití během zimy. Zimní dýně se obvykle před konzumací vaří a slupka nebo kůra se obvykle nejí, jako je tomu u letní dýně.
Přímo ta vaše zelená dýně je karnevalová dýně. Je to kříženec sladké knedlíkové dýně a žaludové dýně. Je to atraktivní americká odrůda s kombinací oranžových, žlutých a zelených (v závislosti na zralosti) pruhů a skvrn na krémově zbarvené slupce. Stejně jako máslová dýně má karnevalová dýně ořechovou a sladkou chuť. Stačí ji jen lehce dochutit solí, pepřem a trochou másla, ale chutná je i posypaná trochou hnědého cukru nebo pokapáním javorovým sirupem před vařením, které lze provádět v troubě nebo v pomalém hrnci. Pečená dýně zabere méně času, ale pomalý hrnec je vhodný, pokud potřebujete troubu na jiná jídla.
Dýni můžete podávat tak, jak je, nebo vydlabejte dužinu a rozmačkejte na kaši. Karnevalová dýně je jednoduchou přílohou k pečenému krůtímu nebo kuřecímu masu, stejně jako k hovězí pečínce nebo vepřovému karé.
Sklízí se teprve až před silnými mrazy. Zralá je tehdy, když se slupka zbarví a stane se matně suchou. Nebudete moci vytvořit důlek, když do ní zatlačíte prstem. Nechte na dýni 6 cm stonku a odřezávejte ho opatrně, aby nedošlo k poškození, které by mohlo zkrátit dobu skladování. Vytvrzujte 7-10 dní na slunci, aby kůra ztvrdla a zvýšila se kvalita pro zimní skladování. Před uložením na chladném tmavém místě s teplotou okolo 10 °C a 50-65% vlhkostí z kůry otřete veškeré nečistoty. Tady se můžete podívat na další obrázky podobných výpěstků: www.google.cz/images…

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýně - druhy

 Eliška Vašková  4.10.2022 17:39

Nevíte , prosím o jakou dýni( zelená ) se jedná ? Myslím, že takovou jsem ani nesadila. Sadila jsem hokaida a oranžové obří dýně. Děkuji za odpověď

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Oleandr přesazení

 Zahradník  3.10.2022 5:34

Oleandr je velmi odolný a snese řez i přesazení v kteroukoliv dobu. Po přesazení oleandr umístěte ve slunné místnosti s teplotou 15 až 20 °C, aby se mohl dobře vyrovnat se změnou podmínek. Roste ho na list a zalévejte jen když je substrát suchý.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Oleandr přesazení

 Alena Kalakajová  2.10.2022 14:47

Dobrý den, prosím o sdělení, zda mohu nyní přesazovat oleandr, trochu ořezat kořeny a dát do nového substrátu, hlíny.Oleandr mi dřevnatí od spodu, má dlouhé pruty bez listů, pouze u koruny. Je možno zkrátit? Děkuji. Kalakajová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Myrta

 Zahradník  28.9.2022 16:54

Myrta je mrazuvzdorná do -12°C. Nižší teploty ji zničí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS