Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Lasagne

Lasagne

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který v naší české kuchyni již zdomácněl, jedná se o velké ploché nudle v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Klasické lasagne tvoří navrstvené ochucené mleté maso, které je proložené pláty nudlového těsta, vrstvy se střídají až do vypotřebování surovin. Povrch pokrmu je zalitý bešamelem a zapečený.

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Napsala: Válková J. / komentářů: 3

Je jen málo podobných zelenin, které jsou tak zdravé, někteří dokonce kapustu považují za přírodní zázrak. Její blahodárné účinky znali už v Mezopotámii. V dnešní době trh nabízí tuto listovou

Rozdíl mezi pastinákem a petrželí

Rozdíl mezi pastinákem a petrželí

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Petržel a pastinák patří mezi kořenovou zeleninu. Kořenová zelenina (mezi kterou řadíme i mrkev, celer, petržel a řepu) představuje typickou českou zeleninu, ve které máme silný genetický

Zeleninový César salát

Zeleninový César salát

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Jdeme do restaurace, otevřeme jídelní lístek a v rubrice SALÁTY ve většině případů najdeme salát César (někdy psáno Caesar). Co je to? César salát je svěží, pikantní a jednoduchý salát z římského

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku,

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Čočka představuje z hlediska potravinářského využití nejžádanější luskovinu (luštěninu). Čočka jedlá je jednoletá rostlina, která se seje na jaře do půdy lehčí, písčitohlinité či hlinitopísčité a dobře

Recepty na hovězí kližku

Recepty na hovězí kližku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Hovězí kližka neboli nožina je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Tato nejnamáhanější část těla je plná šlach, proto nečekejte úplně libové maso. Dlouhým vařením se však kližka

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Holandský řízek

 josiph vysarionivič čukašvili  9.10.2016 11:50

a co česnek ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařené rizky

 Petra  29.3.2016 19:59

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

KNEDLÍKY

 Jurášek  10.4.2016 20:08

Dobrou chuť

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování v troubě

 Brandl  3.7.2021 16:51

Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

 karel cani  25.8.2017 8:59

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zavařuje kukuřice

 DagmarRybová  30.7.2018 14:48

Jak se zavařuje kukuřice

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování kapusty

 Zuzana Keilová  8.10.2017 11:48

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír  21.9.2015 19:02

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recepty na platýse

 Andrea Ernyei  25.3.2021 10:41

Dobrý den,
ráda bych Vám poděkovala za článek. Téma je velmi dobře zpracováno. Hledala jsem informace, jaký je rozdíl mezi platýzem, rejnokem, kam patří halibut, a jsem ráda, že jsem se dostala k Vašemu článku.

S pozdravem,
Andrea Ernyei

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Čevabčiči

 janak  22.5.2022 19:45

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pestovani katalpy

 Roman  21.5.2022 7:03

Dobrý den,
katalpa se mě už druhý rok neolistí komplet vždy je střed a vrch koruny bez listu jina je podle střihu živá
děkuj vám za odpověd

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Myrta japonská

 Květka  14.5.2022 15:16

Teď jsem ji koupila v kauflandu za 50 kč

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Túje smaragd hnědne po přesazení

 Zahradník  13.5.2022 16:28

S největší pravděpodobní takto rostlina reaguje na přesazení. Často se stává, že při přesazení na novou pozici se nedodrží původní orientace na jih, což má za následek ozáření sluncem té části, která na to nebyla zvyklá. Samozřejmě nejde ani vyloučit poškození kořenového systému při přesazování. Co s tím teď dělat? Uschlé větve ostříhat a nechat túji, aby se s tím vypořádala sama a postupně vyplnila proschlá místa novými větvemi z té části, která nyní prosperuje. S hnojením to nyní nepřehánějte, pouze dbejte na dostatečnou zálivku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Túje smaragd hnědne po přesazení

 MiroslavToušek  13.5.2022 16:18

Dobrý den.Obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně hnědnutí stromku thuje Smaragd.Vzrostlý třímetrový zdravý strom jsem vloni na podzim vykopal a přesadil z velkého květníku před domem do řady thůjí ,které tvoří živý plot mezi sousedem a mojí zahradou.Na začátku jara jsem začal pozorovat,že stromek postupně hnědne a to přes pravidelné zalévání.Snažil jsem se stromku doplnit hořčík,ale ani to nepomohlo.Zvláštní je to,že strom usychá jen z poloviny.Směrem do mé zahrady na jižní stranu je už kompletně hnědý ,ale směrem k sousedovi je stromek sytě zelený jakoby vůbec nestrádal.Je docela možné ,že jsem při vykopávání thůje mohl neúmyslně poškodit část kořene která zásobuje právě usychající polovinu stromu.
Je nějaká reálná šance ,že bych mohl strom ještě zachránit?
Za odpověď předem děkuji.

S pozdravem.
Toušek

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS