Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Holandský řízek

Holandský řízek

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 4

Máte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr (většinou eidam), trocha mléka, vejce, sůl a koření. Hmota se dobře propracuje a obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Takto připravené řízky se fritují nebo smaží na pánvi. Pokrm se nejčastěji servíruje s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku,

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Čočka představuje z hlediska potravinářského využití nejžádanější luskovinu (luštěninu). Čočka jedlá je jednoletá rostlina, která se seje na jaře do půdy lehčí, písčitohlinité či hlinitopísčité a dobře

Cibulová polévka – recepty

Cibulová polévka – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Jak říkávaly naše babičky: „Polévka je grunt, maso zase špunt.‟ Naši předkové to dobře věděli, a tak si polévku dopřávali každý den. Polévka byla levným, zároveň však vydatným a zdravým jídlem.

Recepty na platýse

Recepty na platýse

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Ryby jsou důležitou součástí stravy, měli bychom je konzumovat minimálně alespoň jednou týdně. V současnosti jsou na trhu nejrůznější čerstvé, chlazené, zmrazené či konzervované sladkovodní i mořské

Recepty na hovězí kližku

Recepty na hovězí kližku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Hovězí kližka neboli nožina je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Tato nejnamáhanější část těla je plná šlach, proto nečekejte úplně libové maso. Dlouhým vařením se však kližka

Recepty na křenovou omáčku

Recepty na křenovou omáčku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi neoblíbená jídla školních a závodních kuchyní. Křenová omáčka však může být velkou pochoutkou, když si ji sami připravíme poctivě. Omáčka z křenu je

Polévka kulajda

Polévka kulajda

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Holandský řízek

 josiph vysarionivič čukašvili  9.10.2016 11:50

a co česnek ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařené rizky

 Petra  29.3.2016 19:59

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

KNEDLÍKY

 Jurášek  10.4.2016 20:08

Dobrou chuť

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování v troubě

 Brandl  3.7.2021 16:51

Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

 karel cani  25.8.2017 8:59

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zavařuje kukuřice

 DagmarRybová  30.7.2018 14:48

Jak se zavařuje kukuřice

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování kapusty

 Zuzana Keilová  8.10.2017 11:48

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír  21.9.2015 19:02

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recepty na platýse

 Andrea Ernyei  25.3.2021 10:41

Dobrý den,
ráda bych Vám poděkovala za článek. Téma je velmi dobře zpracováno. Hledala jsem informace, jaký je rozdíl mezi platýzem, rejnokem, kam patří halibut, a jsem ráda, že jsem se dostala k Vašemu článku.

S pozdravem,
Andrea Ernyei

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plněné papriky bez masa

 Gabriela  26.8.2016 10:20

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Ivona  7.12.2021 16:23

Ludmila Nýdrlová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak pěstovat věncovec

 Honza  5.12.2021 18:22

Zdravím všechny pěstitele Věncovce.Věncovec není náročný na pěstování,ale jako každá rostlina chce určitá pravidla.Nepřelévat při zalévání,žloutnou listy,málo zálivky,žloutnou listy.Zalévat přiměřeně,ale je možno i do podmisky,pokud kvete,neotáčet a pokud jej musíte na nezbytně nutnou dobu přemístit,vrátit do původní polohy.Na jaro třeba ven do polostínu,na zimu do místnosti s normální teplotou.Je dobré ho jednou za čas osprchovat,pokud se zdá být přerostlý,seříznout a řízky zasadit na množení.Odměnou za celoroční péči se vám odvděčí bohatým kvetením a příjemnou vůní po celé léto.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Lucie  3.12.2021 14:07

Já bych zmínila mlýnek Timemore eshop.lazenskakava.c… Fakt je to zatím nejlepší mlýnek, co jsem měla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

 Petr Heřmánek  28.11.2021 22:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter  28.11.2021 11:00

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS