MENU
Vaření a pečení |
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 5
Léto skončilo, přichází období chřipek a nachlazení. Jak posílíte svou obranyschopnost? Zařaďte do svého jídelníčku kysané zelí. Už staří mořeplavci věděli, že se bez kysaného zelí nemohou vydat na mnohaměsíční plavbu. Nakrouhané naložené listy bílého zelí jim dodávaly sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. A také v dnešní době může zelí prokázat našemu tělu nejednu službu. Jak si takovou zdravou dobrotu můžete připravit sami a jaká jsou všechna její pozitiva, o tom už si přečtěte níže v našem článku.
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Jogurtové pečivo je připraveno z těsta, ve kterém samozřejmě nesmí chybět jogurt. Jogurtové těsto je ideální nejen pro výrobu různých sladkých pokrmů, ale i slaného pečiva. Těsto je jemné, takřka
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3
Kdo by neznal tvrdý sýr. Je to úžasná lahůdka k vínu, ale i chutná večeře. A co vlastně ten tvrdý sýr přesně je? Tvrdý sýr je mléčný výrobek, který je vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny
Napsala: Válková J. / komentářů: 0
Jahody je nejlépe konzumovat čerstvé, ať už v ovocných salátech, s jogurtem či tvarohem, se šlehačkou, nebo jen tak. V době mimo sezonu jsou pak nejlepším řešením mražené jahody, které si
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Léto je tady a s ním i sezona dozrávání chutných a zdravých plodů. Rajčata patří mezi nejzdravější a asi nejoblíbenější plodovou zeleninu, a to nejen v čerstvém stavu, ale
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Pečené kuře je klasický pokrm, který můžeme servírovat ve všední den i ve svátek. Nespornou výhodou je hlavně jeho příprava. Často stačí kuře naložit do marinády, správně okořenit nebo zvolit správnou
LISTOVÁNÍ
Předchozí 1... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 Další
Diskuze |
za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nevíte někdo kde se dá v Praze koupit šťáva z kysaného zelí?
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Wow, díky za informace. Moc mi to pomohlo. To je tohle www.atranet.cz/kuvin… ten fermentor? Mě se to tedy zdá drahé. Co všechno to doopravdy umí?
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Pěstuji již několik let jednouplodící maliny. Každý rok po sklizni vyřežu odplozené
výhony a prořežu nové výhony vzrostlé od jara. Letos jsem to udělal stejně,avšak po
prořezu mi vyrazily ještě napodzim další výhonky. Chtěl bych se zeptat zda mám tyto
odstranit. Vpřípadě, že bych tak neučinil, měl bych příští rok dvojí maliny. Vysoké
od letošního jara a nízké od podzimu, nebo bych ty podzimní nechal ještě do dalšího roku? Tím bych ovšem měl tříleté výhony. Znáte-li někdo správný postup, budu rád za
Vaši radu. Děkuji. Marek.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Pokácet, vykopat pařez a zasadit nový strom. Nemá cenu se s tím dál trápit. Od samého začátku jsou s tím problémy. Zbavte se jich!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
1.
Nasadil jsem polokmen švestku, velké ,sladké plody. Ale už od začátku začala praskat kůra na větvích. Místa jsem zatíral ,zalepoval voskem barvou atd. Nepomáhá. Postižené větve usychají. Pak se přidala plíseň plodů v průběhu vývoje + červivost. Plody které přežijí jsou přesto velké, sladké, špičkové. 2/3 v průběhu opadá!
Prosím co s tím než to pokácím.?
2. Třešeň sladká dozrává v červenci. Kvete hodně ,ale plodů minimum. Ostatní stromy obalené plody.
Pavel Průcha
Pavel Průcha
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Potřebujete k tomu projektanta, který vyhotoví dokumentaci a tu pak s návrhem na kolaudaci doručíte na příslušný Stavební úřad nebo odbor. Můžete také využít znalostí advokátních kanceláří, které se zabývají nemovitostmi a tamní profesionálové vyřídí vše za vás.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Je možné nebytový prostor v bytovém domě z roku 1985 dodatečně zkolaudovat na byt? Co je k tomu potřeba a jaký by byl postup?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
K rozdělení domu na více bytových jednotek potřebujete dva důležité dokumenty:
1. prohlášení vlastníka o vymezení konkrétních jednotek v domě a určení společných částí domu.
2. půdorysy všech podlaží domu a jejich schémata.
K úspěšnému rozdělení domu na bytové jednotky budete potřebovat právníka a projektanta.
Tyto dokumenty pak se žádostí předložíte stavebnímu úřadu a posléze katastrálnímu úřadu.
Pro tyto účely můžete využít specializovaných advokátních kanceláří, které se specializují na nemovitostní právo a ty to pro vás udělají tak zvaně na klíč.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2023 NetConsulting Praha s.r.o.