Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Recepty na králičí játra

Recepty na králičí játra

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0

Asi se mezi námi najde dost takových, kterým se při představě jídla z vnitřností zvedne žaludek. Leckdo si nechá při pohledu na čerstvé hovězí žaludky či na výbornou českou dršťkovou polévku zajít chuť. A někdo dokonce nedá do pusy ani obyčejná vepřová či kuřecí jatýrka. Vztah k pokrmům z vnitřností trochu ovlivnily doby minulé, kdy závodní jídelny dokázaly zkazit i tak báječné jídlo, jako jsou plíčka na smetaně. Naštěstí se Na naše stoly lahodné pokrmy z vnitřností pomalu vracejí a také v restauracích si můžete objednat játra, někdy ledvinky a občas

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pohádka mládí je slovní spojení, které v nás vyvolá vzpomínku na krupicovou kaši. Krupicová kaše je nejčastěji konzumována právě v dětském věku. Jedná se o lehce stravitelný pokrm. Svým

Recepty na těstoviny

Recepty na těstoviny

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Těstoviny jsou v současné české kuchyni nejen oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem. Své kořeny mají v Itálii, přičemž první zmínka o nich pochází z 1. století našeho letopočtu.

Recepty na jogurtové pečivo

Recepty na jogurtové pečivo

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Jogurtové pečivo je připraveno z těsta, ve kterém samozřejmě nesmí chybět jogurt. Jogurtové těsto je ideální nejen pro výrobu různých sladkých pokrmů, ale i slaného pečiva. Těsto je jemné, takřka

Recept na domácí tvrdý sýr

Recept na domácí tvrdý sýr

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Kdo by neznal tvrdý sýr. Je to úžasná lahůdka k vínu, ale i chutná večeře. A co vlastně ten tvrdý sýr přesně je? Tvrdý sýr je mléčný výrobek, který je vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny

Pastiňák

Pastiňák

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 2

Pastinák je lidmi pěstován již více než 3 000 let. Dříve než do Čech dorazily brambory, jedl se místo nich právě pastinák. Hojně se pěstoval ve středověku, ale zmínky o něm můžeme vystopovat až do

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0

Mrkev je asi nejčastěji používaná kořenová zelenina v našich krajích. Patří zároveň mezi nejzdravější a nejchutnější zeleninu, tudíž by neměla v našem jídelníčku chybět. Můžete ji jíst syrovou,

Recepty na smetanovou omáčku

Recepty na smetanovou omáčku

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0

Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

 Zdenka

za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde se dá v Praze koupit štáva z kysaného zelí

 Mirek

Nevíte někdo kde se dá v Praze koupit šťáva z kysaného zelí?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sýr

 Hanka Šmahová

Wow, díky za informace. Moc mi to pomohlo. To je tohle www.atranet.cz/kuvin… ten fermentor? Mě se to tedy zdá drahé. Co všechno to doopravdy umí?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vyroba peelingu

 Evka

Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí výroba tvrdých sýrů

 Evínková

Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pastináková nať

 Eva

Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Okrasné slepičky milflerky

 Lenka Dvořáková

Dobrý den
ráda bych se zeptala, kde je možné koupit Rousné zakrslé (milflerky).
Na internetu jsem nenašla žádného chovatele.
děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Josef Jordák

Dobrý den,chtěl bych výpis z nemovitostí,díky Jordák.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Prodej včelstva

 Radka Brzusková

Dobrý den,chtěla bych si se zeptat,kolik kč stojí včelstvo na jaře?Jsme včelaři a zajímá mě to,děkuji Brzusková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katastralni mapy slovensko

 Vrábel Blahoslav

Prosím o výpis nehnutelnosti Stará Turá , Topolecká

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cuketová polévka

 Helena Čámská

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Číslo popisné1068

 Milda

Vlastník nemovitosti je povinen na vlastní náklady označit budovu čísly určenými obcí. Cedulku s číslem vám vyrobí zde: www.ceskysmalt.cz/do…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS