Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná moučkovým cukrem. Ozdobou babiččina stolu bývala často právě v neděli voňavá bábovka. Receptů o bábovkách existují celé kuchařky. Podzim a ořechy patří k sobě, tak zde naleznete několik tipů právě na ořechovou bábovku, která zcela jistě patří ke klasickým moučníkům.

Perník

Perník

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Perník je jeden z nejrychlejších a nejjednodušších moučníků, můžete ho připravit během pár minut, takže pokud se vám nečekaně ohlásila návštěva, že je na cestě k vám, neztrácejte čas a pusťte

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Přestože už jsou Velikonoce dávno za námi, nabízíme vám několik receptů na vajíčkovou pomazánku či salát. Obojí zajisté patří v tuzemsku mezi vyhledávané pokrmy studené kuchyně, v některých rodinách

Jak zavařit lečo

Jak zavařit lečo

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Uvařte si velký hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou

Jak vyrobit umělou krev

Jak vyrobit umělou krev

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pokud si chcete udělat vlastní falešné zranění nebo krvavou jizvu, nemusíte kupovat žádné zvláštní materiály. Umělá krev se dá lehce připravit z několika přísad, které máte možná i v kuchyni.

Zavařování broskví

Zavařování broskví

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Broskve jsou sezonní ovoce a vy jich najednou máte nadbytek a nevíte co s nimi. Víte, že je čerstvé nesníte, ale nechcete je vyhodit. Pak byste je mohli zavařit. Až v zimním období

Jak správně zavařovat broskve na mnoho způsobů?

Jak správně zavařovat broskve na mnoho způsobů?

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Využití zavařovaných broskví je široké. Zavařené broskve dodají i docela obyčejnému jídlu trochu svátečnější charakter. Broskvový kompot můžeme použít ve sladké i slané úpravě jídel a v

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Za název tatarák podle legendy vděčíme kočovným Tatarům, kteří jej při svých nájezdech na Evropu do našich končin jen tak mimochodem zanesli. Tatarský biftek prý patřil k jejich oblíbeným receptům,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Ruční mlýnek Hario

 Jackob

Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 VENUŠE ŘÍHOVÁ

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pražení kávy diskuse

 jirka

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a křen

 Slava

Čerství Křen,jablka s křenem

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 vandenberk

Dobrý den.Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně křenu.Letos jsem si chtěl naložit hlávkový zelí s křenem.Křen jsem si tyčovým mixérem na jemno rozdrtil a uzavřel do sklenic s uzavíratelným víčkem a uložil do ledničky.Křen byl kupovaný v marketu a měl dost velkou sílu.Druhý den jsem ho chtěl použít a uplne z něho vyprchala ta síla.Tak mám zelí s křenem a není to vůbec cítit.Nedávno k pečenýmu kolenu jsem do předu dal očistěný křen na dva dny do vody a stalo se úplně to samý tak nevím kde je chyba.Prosím o radu co dělám špatně.Předem děkuji za odpoveď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak správně zavařovat broskve na mnoho způsobů?

 Dana Němcová

Já dám umyté broskve nakrájené na čtvrtky do slenic,naliji tam převařenou vodu,přidám necelou lžíci cukru,někdy půlku,podle zralosti a sladkosti broskví.
Dám do hrnce,sklenice zaliji vodou nad víčka a steriluji 20 minut při 80 stupních.Dělám to tak každý rok a jsou dobré.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování okurek v troubě

 František Hanuš

Dobrý den, chtěl bych sterilovat okurky v myčce, ale program na nejvyšší teplotu má 55 - 65 stupňů. Stačí to ?
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování v troubě

 Brandl

Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

 karel cani

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zavařuje kukuřice

 DagmarRybová

Jak se zavařuje kukuřice

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bitky po kozácku

 Milan

Jsem na rozpacích. Chci se podívat na recept "Bitky po kozácku", a hlavně bych rád viděl jak takové jídlo má vypadat. Receptů je na netu několik, ale nikde jak to má vypadat. Jsou i obrázky, jako že se jedná o pouhé karbanátky. Přitom v telelce se mluvilo o jakýchsi plackách ve kterých je zapečené mleté maso. V sedumdesátých letech to měl být údajně hit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Sekundové lepidlo na zuby

 julius lubrich

Mám dodatečný dotaz k výše uvedenému opravnému lepidlu Repair - It
( denture repair kit 8 Eur ). Je možné toto lepidlo použít k opětovnému
slepení protézy umělá hmota / kovová kostra ? Jedná se o dolní protézu
čtyř vložených předních řezáků. Prad´te mi prosím případné vhodnější
opravné lepidlo. Děkuji. J. lubrich

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Dana Čížková

Dobrý den, mám okurku "hadovku" roste do výšky na mřížce (neleží na zemi) a vždycky vykvete, udělá maličké plůdky, ale ty vzápětí zvadnou shnijí. Můžete mi prosím poradit? Nejde mi ani tak o úrodu, ale zajímá mě to. Děkuji. Dana Čížková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Zahradník

Dejte stromku čas, aby se vzpamatoval a vyčkejte do příštího jara, kdy už by se měl probudit v plné síle. Pokud se ptáte, jak stromek katalpy co nejvíce podpořit v růstu, jako například přihnojováním, injekční aplikací speciální látky pod kúru, zastiňováním, rosením, tak nic z toho není třeba. Prostě ho nechte být, ať se vzpamatovává.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Hedvika Olleova

Dobry den, mam 20ti letou katalpu Nana. Letos namrzla, mesic je narasena, zhruba 3 pary listu. Ty jsou male. Dost neduzive. Prostrihala jsem suche vetve do ziveho. Nerada bych o ni prisla. Je jeste neco co pro to lze udelat? Dekuji za radu.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Zahradník

Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 milada vránová

Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS