Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Uzavíratelné nádoby

Uzavíratelné nádoby

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Asi nikdo z nás si neuvědomuje, jak důležité jsou v našem životě uzavíratelné nádoby. Každý tyto nádoby s naprostou samozřejmostí dennodenně používá a ani o tom nepřemýšlí. Kdyby jich však nebylo, mnohé situace bychom jen těžko řešili. Nevěříte? Zde je malý příklad: Chcete jít sportovat a ke sportu neodmyslitelně patří tekutiny a pitný režim. Ale jak to vyřešit, když nemáme nádobu, kterou lze trvale a bezpečně uzavřít? Asi těžko pojedeme na kole nebo půjdeme běhat s kelímkem v ruce. A vlastně ani nemusíte sportovat, v dnešní době má spousta

Buřty na černém pivu

Buřty na černém pivu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Buřt, spisovně vuřt, je druh uzeniny připravované z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku. Pravý vuřt by se měl podle původní receptury skládat z 50

Svatební cukroví - recepty s obrázky

Svatební cukroví - recepty s obrázky

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Svatební cukroví neodmyslitelně patří ke svatební hostině. Patří sem svatební dort, cukroví a koláčky.

Čočková polévka

Čočková polévka

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Čočková polévka se připravuje z čočky a dalších ingrediencí, je nejen zdravá, ale i vydatná. A zcela jistě patří do české tradiční kuchyně.

Nepečené cukroví

Nepečené cukroví

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Kdo by neměl rád nepečené cukroví. Nemusíte zapínat troubu, hotovo máte za chvilku a můžete většinou ihned podávat. Nepečené cukroví se připravuje převážně z piškotů, ořechů, kokosu a tuku.

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 2

Pečená červená řepa je častou součástí jídel, ať už jako hlavní surovina, nebo jako příloha. Možná vás napadá, proč zrovna by měla být řepa pečená, když ji můžete uvařit, ale vařením na rozdíl od pečení

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Jedná se o hlavičky žampionů, které jsou plněny různými ingrediencemi a následně tepelně upravovány pečením nebo smažením.

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Warfarin a para ořechy

 Božena Živnůstková

Prosím, zda-li je možné k Warfarinu jíst třeba 1 para ořech denně, nebo ob den.
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Ptačí zob

 Společenství vlastníků, Olomouc, Karafiátová 292/2; předseda : Vladimír Buk ing.

Dotaz k množení ptačího zobu řízkováním.
Jaká je doporučená délka řízků pro množení a jaké je vhodné přikrytí provedených řízku vložených do malých květináčkůl :
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby a škůdci vinné révy

 Zahradník

Listy vinné révy svinuté na okrajích a zkroucené nebo zakrnělé mohou být příznakem náhodné kontaminace hormonálním přípravkem na hubení plevele aminopyralidem. Nejčastěji se k rostlině dostane v kompostu ve kterém je ošetřená biomasa a nebo je v něm hnůj zvířat krmených ošetřenou plodinou.
Aminopyralid se objevuje v koňském, kravském a slepičím hnoji, lejnu/podestýlce pro malá zvířata, kompostu ze zeleného odpadu, slámě, senu, trávě a některých značkových kompostech z obchodů. Je to potenciální problém pro každého pěstitele. Kontaminovaný kompost se začne rozpadat při kontaktu s půdními bakteriemi a šíření herbicidu skončí přibližně po 12 až 15 měsících.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby a škůdci vinné révy

 Ladislav Theimer

Dobrý den,
mám velký problém s vinnou révou. Zasazena před 4 roky, loni měla bohaté, velké střapce vína, na každé větvi řadu, bohatý nárůst, vynikající chuť. Těšili jsme se na letošní úrodu. Na jaře začala velice narůstat, roztáhla se do tří metrů a byla úplně planá střapců hroznů. Po nějaké době se začaly listy kroutit do sebe. Viz snímek. Ptal jsem se odborníka vinaře a ten mi řekl, že je to nedostatek výživy. Že to chce nadělat dokola hluboké díry a tam nalít rozpuštěné draslo a NPK. Udělal jsem to přesně tak, rozpustil jsem v 10l. konvi draslo a v dalším
NPK. Po dvou dnech jsem to naléval do všech otvorů. Nic se nezměnilo a má réva pomalu odchází. Několik střapečků vína zakrnělo a obávám se, že je to konec. Díval jsem se na stránky, ale nikde jsem neviděl ony pozkrucované listy, jak mám. Pokud může někdo poradit, poraďte, prosím. velmi děkuji

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Osmo dry recenze

 Vojtěch Závodný

Bývalo dobrým pravidlem hned na začátku předváděni produktu uvádět cenu. To je za prvé. Za duhé: Předvést produkt ve své podstatě a principu funkčnosti. Jen podvodník se právě tomuto vyhýbá a jen slibuje a slibuje.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání hroznů vína

 Zahradník

Nahraďte révu za odolnější odrůdu, která vydrží plodit zdravé hrozny déle než dva roky. Vysledujte v okolí úspěchy ostatních vinařů a zjistěte názvy odrůd. Někteří vám třeba i namnoží na příští rok.
Tůje si můžete užívat klidně dál, neboť jejich přítomnost révu nijak neovlivňuje.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání hroznů vína

 Jaroslav Novotny

Dobrý den.Kazdy rok mi před dozráním začnou hrozny černat.strikam to před tím 2x proti padlým ale stejně to nezabírá.prvni 2 sklizně byly krásné.reva je stará asi 15 let.nedaleko asi pět metrů máme túje.bude to tím?děkuji za radu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS