Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Květákové placičky

Květákové placičky

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Recept na květákové placičky nám zanechaly naše babičky pro svou vynikající chuť. Květákové placičky se podle nich mohou stát pochoutkou i pro ty, kteří květák jako takový nemusí. V placičkách ho totiž ani nepoznáte. Pokud si do nich přidáte ještě jako zpestření třeba šunku nebo sýr, jsou bezkonkurenční. Zkuste si tuto rychlou pochoutku doma vytvořit.

Jíška

Jíška

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Jíška neboli zásmažka či zápražka je prostředek k zahušťování polévek a omáček. Připravuje se v poměru ze stejného množství tuku a mouky. Postup je takový, že do rozpáleného tuku vmícháme

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kdo by neznal Zdeňka Pohlreicha. Proslavil se svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!” nebo „Šéf na grilu”. Pro někoho ikona, pro jiného drsný a vulgární kuchař.

Mlýnek na kávu

Mlýnek na kávu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 4

Káva je charakteristická svou silnou vůní a černou barvou. Obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost a pro jehož povzbuzující účinky se káva pije především. Káva zvyšuje

Židovské brambory topinambury

Židovské brambory topinambury

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Neobvyklý název získaly topinambury v Itálii, kde se jim říká girasole neboli jeruzalémské artyčoky. Lodyha některých odrůd totiž končí malým květenstvím, takže zdužnatělá lůžka se podobně jako artyčoky

Postup a recepty na domácí tatarku

Postup a recepty na domácí tatarku

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 2

Chtěli jste si dát tatarskou omáčku ke svému oblíbenému pokrmu, ale jako naschvál je sklenice v ledničce prázdná? Nevadí, vyrobte si vlastní tatarskou omáčku – a možná už pro ni nikdy nepůjdete

Výroba domácí uzené šunky

Výroba domácí uzené šunky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tradice solení masa a jeho konzervace je známá od dob Keltů a Římanů. V našich zemích se šunka vyráběla buď z vykostěné, nebo nevykostěné vepřové kýty, která byla nasolena, zalita lákem,

Chalva

Chalva

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Chalva patří k jedněm z nejstarších orientálních cukrovinek. Název pochází z arabského slova hilwa – sladký. Před druhou světovou válkou se chalva vyráběla i u nás a byla běžně

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Puriny a cizrna

 Hana Pořízová  14.7.2016 14:40

Dobrý den,nezjistila jsem nikde,jak je na tom cizrna s puriny.Je to stejné jako hrách nebo čočka?Děkuji.Poř

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 VENUŠE ŘÍHOVÁ  21.6.2018 10:30

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pražení kávy diskuse

 jirka  24.7.2015 19:22

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Jackob  25.3.2015 19:50

Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Majonéza

 Eva Havlátová  13.11.2018 10:57

Zdravím, nevím kde se zeptat, nedaří se mě majonéza, Je stále řídká, kde je chyba? Sražená není. Vše jsem dodržela .-) asi.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak ošetřit kanadskou jedli

 Zahradník  14.10.2019 13:24

Může za to zřejmě plíseň Delphinella. Ta je citlivá na fungicid chlorthalonil. Ten je k dostání v těchto přípravcích:
ABRINGO
AMISTAR OPTI
ARENA
AVOCA SUPER
BANKO 500 SC
BRAVO PREMIUM
CIGAL PLUS
CREDO
DIVEXO
EMINENT STAR
EVITO 3W
FEZAN PLUS
CHEROKEE
MIXANIL
PERSEO
PLINKER
PROCEED
SINCONIL
TIMPANI
TREORIS
Nejčastější příčinou je přílišná dlouhotrvající (opakující se) vlhkost uvnitř porostu. Typicky zavlažování - stříkání vody na celý strom. Změňte způsob zálivky výlučně jen ke kořenům a pokud něco okolo brání proudění vzduchu, tak to odstraňte.
Postřik proveďte co nejdříve a opakujte znovu na jaře. Vždy si vyberte mírně větrné dny, aby tekutina rychle vyschla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ošetřit kanadskou jedli

 jarous  14.10.2019 8:55

Dobrý den,
mám dotaz k pěstování kanadské jedli. Všiml jsem si, že od spodní části kmene směrem nahoru jsou kolem tohoto kmene rezavé větve. Nevím čím se to stalo, jelikož tento strom mi roste na zahradě asi 20 roků.
Děkuji za odpověď. J.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Převislý jahodník-množení

 Blanka Šklíbová  13.10.2019 16:18

Zdravím, mám ten samý problém s jahodami v nádobách. Mají i větší zelené jahody. Máte prosím od někoho radu, co s nimi?
Moc bych Vám byla vděčná za odpověď. Vloni jsem tyto jahody zahrnula do hlíny i s nádobou (truhlíkem na květiny), ale jahody úplně zahynuly.
Krásná den a budu se těšit na Vaši odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

 Jarmila  12.10.2019 22:03

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sušička na ovoce diskuze

 Meruda  8.10.2019 10:00

Dobrý den.

Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU