Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Květákové placičky

Květákové placičky

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Recept na květákové placičky nám zanechaly naše babičky pro svou vynikající chuť. Květákové placičky se podle nich mohou stát pochoutkou i pro ty, kteří květák jako takový nemusí. V placičkách ho totiž ani nepoznáte. Pokud si do nich přidáte ještě jako zpestření třeba šunku nebo sýr, jsou bezkonkurenční. Zkuste si tuto rychlou pochoutku doma vytvořit.

Jíška

Jíška

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Jíška neboli zásmažka či zápražka je prostředek k zahušťování polévek a omáček. Připravuje se v poměru ze stejného množství tuku a mouky. Postup je takový, že do rozpáleného tuku vmícháme

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kdo by neznal Zdeňka Pohlreicha. Proslavil se svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!” nebo „Šéf na grilu”. Pro někoho ikona, pro jiného drsný a vulgární kuchař.

Mlýnek na kávu

Mlýnek na kávu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 5

Káva je charakteristická svou silnou vůní a černou barvou. Obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost a pro jehož povzbuzující účinky se káva pije především. Káva zvyšuje

Židovské brambory topinambury

Židovské brambory topinambury

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Neobvyklý název získaly topinambury v Itálii, kde se jim říká girasole neboli jeruzalémské artyčoky. Lodyha některých odrůd totiž končí malým květenstvím, takže zdužnatělá lůžka se podobně jako artyčoky

Postup a recepty na domácí tatarku

Postup a recepty na domácí tatarku

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 2

Chtěli jste si dát tatarskou omáčku ke svému oblíbenému pokrmu, ale jako naschvál je sklenice v ledničce prázdná? Nevadí, vyrobte si vlastní tatarskou omáčku – a možná už pro ni nikdy nepůjdete

Výroba domácí uzené šunky

Výroba domácí uzené šunky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tradice solení masa a jeho konzervace je známá od dob Keltů a Římanů. V našich zemích se šunka vyráběla buď z vykostěné, nebo nevykostěné vepřové kýty, která byla nasolena, zalita lákem,

Chalva

Chalva

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Chalva patří k jedněm z nejstarších orientálních cukrovinek. Název pochází z arabského slova hilwa – sladký. Před druhou světovou válkou se chalva vyráběla i u nás a byla běžně

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Puriny a cizrna

 Hana Pořízová  14.7.2016 14:40

Dobrý den,nezjistila jsem nikde,jak je na tom cizrna s puriny.Je to stejné jako hrách nebo čočka?Děkuji.Poř

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 VENUŠE ŘÍHOVÁ  21.6.2018 10:30

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pražení kávy diskuse

 jirka  24.7.2015 19:22

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Jackob  25.3.2015 19:50

Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Majonéza

 Eva Havlátová  13.11.2018 10:57

Zdravím, nevím kde se zeptat, nedaří se mě majonéza, Je stále řídká, kde je chyba? Sražená není. Vše jsem dodržela .-) asi.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Kompost

 Juli  9.12.2019 8:26

Moc díky za tipy a rady jak na kompost. A měla bych k tomu jeden dotaz. Už jste někdy někdo prosím zkoušel kompostovat takové rozložitelné tašky z kukuřičného škrobu? Narazila jsem na ně tady www.tasky.cz/materia… tak budu ráda za každou zkušenost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Je rostlina zamioculcas jedovatá

 Ivana Marynčáková  5.12.2019 10:06

Dobrý den.Můžu použít zamioculcas do tropického terária?Mám tam pagekona...listy neokusuje jen olizuje kapičky vody...nebude to pro něj toxické?Děkuji..

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Fíkusy druhy a pěstování

 Zahradník  3.12.2019 15:01

Opadávání listů je zcela normální. Je to kvůli nedostatku světla při krátkých zimních dnech a dlouhých nocích. Fíkus pochází z oblastí tropického pásu, kde je po celý rok dostatek světla. V našich podmínkách se fikus musí přizpůsobit zkrácené denní době a to tak, že shodí jednu třetinu svých listů. Listy normálně zežloutnou a spadnou. Příští rok na jaře se znovu obnoví.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Fíkusy druhy a pěstování

 Věra Rajdlová  3.12.2019 9:44

Mám Fíkus benjamin a neustále opadávají listy prosím o radu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 Jana Skopcová  2.12.2019 11:11

Dobrý den,beru měsíc warfarin 1 a 2 mg,hodnoty ještě nemám ustálené.Mohu pít šťávu z plodů černého bezu slazený stévií?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU