Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Domácí výroba droždí

Domácí výroba droždí

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Domácí kvasnice jsou trochu jiné, než ty, které se dají koupit v obchodě. Jakmile budou vaše kvasnice hotové, budete muset vychytat množství, které použijete ve svých receptech, protože potence domácích kvasnic se bude trochu lišit od verze zakoupené v obchodě. Pravděpodobně budete potřebovat více pro stejné množství chleba. To, co ztratíte na tomto testovacím čase, se vám vrátí novou neobvyklou chutí a zábavou. Vytvořte si to správné teplo domova provoněné vůní čerstvě pečeného chleba s vlastním droždím.

Zavařování broskví

Zavařování broskví

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Využití zavařovaných broskví je široké. Zavařené broskve dodají i docela obyčejnému jídlu trochu svátečnější charakter. Broskvový kompot můžeme použít ve sladké i slané úpravě jídel a v

Šunkofleky podle Pohlreicha

Šunkofleky podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Klasický recept na šunkofleky od „šéfa“ Pohlreicha nečekejte. Recept, který je níže uveden, je jiný, netradiční, ale přesto jednoduchý. Je jen na vás, zda jej vyzkoušíte. Dle použitých ingrediencí bude

Květákové placičky podle Kluci v akci

Květákové placičky podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

To by nebyli Kluci v akci, aby i obyčejné květákové placičky nějak nevyšperkovali. Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kluci v akci si vybrali neobvyklou kombinaci, kterou dotáhli k dokonalosti. Základem je skvělé jehněčí a přílohy k němu jsou prosté, ale skvostné a bezvadně se doplňují. Netradiční

Recept na buřtguláš

Recept na buřtguláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Existují různé varianty. V Česku je populární kromě hovězího guláše i takzvaný

Hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť.

Bramborové placky

Bramborové placky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí i hlavní jídlo. Chutnají jako vylepšené bramboráky, ale bramboráky to nejsou. Placky, případně postaru „placek“ – to když se z těsta

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Rýmovník

 Pavlína Keprtová  20.10.2020 15:27

Dobrý den,
Rýmovník si doma pěstuji již dlouhou dobu.Na internetu jsem však nenašla,zda se dá nějak uchovat třeba sušením,které se mi ještě nepodařilo.Poradíte?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci kamelií

 Jana Holušová  18.10.2020 9:42

Dobrý den ! Prosím Vás Chtěla bych se zeptat . Listy kamelie jsou hodně lepkavé iparapet mám od nich celý lepkavý . Je to nějaká nemoc květiny nebo to tak má být ? Loni v zimě se vytvořily krásné velké pupeny už se pomalu začínaly otevírat a najednou opadly. Byla jsem z toho neštastná . A ještě něco jak často mám květinu zalévat ? Moc Vám děkuji za odpověd . Holušová Jana

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kala venkovní její pěstování

 Hana  11.10.2020 21:27

I já jsem měla letos stejný problém. Nikde jsem se nedočetla, proč se tak stalo. Poupata zůstala zelená s velkým semeníkem a nerozvinutá.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Okrasné keře

 Alena Menclová  6.10.2020 20:28

Prosím, mohli byste mi určit český a latinský název keře na přiložené fotografii?
S díky Menclová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování květiny voskovky

 jarmila Šromová  4.10.2020 22:31

Ta voskovka je už tak mohutná, je namotaná na drát, těžko se k ni budu dostávat, al jen k vůli těm krásné zelenám listům je mně líto s ní něco dělat, no nechám ji zatím tak, a uvidím, co s ní bude.Jinak díky, Jarmila.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS