Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Pečená krůta podle Pohlreicha

Pečená krůta podle Pohlreicha

Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0

Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších. Má nízký obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin, hořčíku, draslíku a vitamínů ze skupiny B. Krůtí maso nevyžaduje dlouhou přípravu a snadno přijímá chuť koření. Maso z krůtích prsíček má pouze 0,7 % tuku a 24 % bílkovin, v jiných částech těla (např. hřbet, stehna) je tuku poněkud více. Nejtučnější částí krůty je tzv. biskup. Francouzští labužníci tvrdí, že krůta má devateré maso - v každé části těla je jinak zbarvené a liší se i strukturou a obsahem tuku. Krůtí

Vepřový flamendr

Vepřový flamendr

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Co to je flamendr? Hýřil, prostopášný nedbalec, fláma. Oslovení Ty Flamendře! bylo používáno v Praze pro člověka nedbalého a docela zpustlého. Příklad z historických pramenů uvádí: Syn pana

Zavařené lečo s klobásou

Zavařené lečo s klobásou

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

V Maďarsku, Polsku, i v Česku a na Slovensku je lečo považováno za tradiční jídlo a je velmi oblíbené ve střední Evropě, zejména v horkých letních měsících, kdy na vaší zahradě najdete

Lečo na zimu bez cibule

Lečo na zimu bez cibule

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Lečo, řeklo by se, že je typické pro maďarskou kuchyni, ale jeho původ je ve skutečnosti v Srbsku. Lečo si oblíbili v mnoha zemích. Z tohoto důvodu jsou pravidla jeho přípravy odlišná. Ingredience,

Jak naložit kotletu na gril

Jak naložit kotletu na gril

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Ugrilujte si vepřovou kotletu jako opravdový profesionál na grilování! Vepřové kotlety chutnají obzvláště dobře i z grilu, pokud byly předem marinovány. Kotleta se krájí z žebra a je vždy

Marináda na krkovici

Marináda na krkovici

Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0

Vlastní marináda chutná nesrovnatelně lahodně! Vyrobit si marinádu svépomocí je opravdu snadné a to, co z toho na konci vyjde, lze dotvořit podle vlastní chuti a nálady. Máme pro vás skvělé

Milánské a boloňské špagety - rozdíly

Milánské a boloňské špagety - rozdíly

Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0

Hlavní rozdíl je v tom, že milánské špagety pochází z Itálie a boloňské špagety vznikly v zahraničí. Milánské špagety jsou polité rajčatovou omáčkou. Boloňské špagety tvoří masová omáčka,

Dortový korpus hrníčkový

Dortový korpus hrníčkový

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Hrníčkový recept na korpus pro výrobu lehkého piškotového dortu je složen z bílků, mouky a cukru. Někdy je dortový korpus provzdušněný práškem do pečiva. Piškotové dorty, zadělávané rozšlehanými

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Nové příspěvky

Číslo popisné

 jelínek jan  3.2.2023 16:14

mám garáž v řadě 6.nemovitostí z nichž má označení če má 5 a moje čp

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Tomeček Martin  1.2.2023 14:48

potřebuji zjistit současnou adresu. Na trvalé adrese U Havličkových sadů 1531/11
není.
Děkuji
Hánová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Zahradník  31.1.2023 19:10

Když se rostliny rakytníku pěstují ze semen, je vlastně nemožné rozeznat, zda jsou samčí nebo samičí po dobu 3-4 let po vysetí, dokud se jim nevytvoří poupata. Z tohoto důvodu se rostliny rakytníku obvykle množí z řízků nebo pomocí výhonků z mateřských rostlin spíše než ze semen. Řízky jsou vždy stejného pohlaví jako rostlina, ze které jsou odebrány.
Samec vytváří nahnědlé květy, které produkují větrem distribuovaný pyl. Samčí květy mají okvětí složené ze 2 volných blanitých kališních lístků, obsahují 4 tyčinky a jsou uspořádány v drobných hlávkách. Oproti tomu samičí květy mají kalich trubkovitý, zakončený 2 laloky, obsahují jediný jednopouzdrý semeník a jsou uspořádány v drobných hroznech.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Romana Boxanová  31.1.2023 18:39

Dobrý den,
Mohu se zeptat jak se pozná samec a samice rakytníku? Jaký je rozdíl? Děkuji Boxanová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 Milda  31.1.2023 16:03

Zřejmě používáte program, který nemá předpírku a proto spláchne prací prostředek s obou komor. Zvolte jiný program. Pokud se ale spláchne na začátku i aviváž, tak to vypadá spíše na poruchu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 RADOMIR SUCHAN  31.1.2023 13:28

MAME PRACKU ZNACKA LORD POUZIVAME TEKUTE PRASKY DAME DO ZASOBNIKU PRASEK NA PREDPIRKU I NA PRANI A TAKE AVIVAZ A PRI NAPOUSTENI SE VSE SPLACHNE PRI PREDPIRCE A NEVIME PROC PROTO SE PTAME A POTREBUJEME PORADIT DEKUJEME

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS