Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Dortový korpus hrníčkový

Dortový korpus hrníčkový

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Hrníčkový recept na korpus pro výrobu lehkého piškotového dortu je složen z bílků, mouky a cukru. Někdy je dortový korpus provzdušněný práškem do pečiva. Piškotové dorty, zadělávané rozšlehanými vejci vznikly během renesance, pravděpodobně ve Španělsku. Nejstarší recept na šlehaný piškot neobsahuje žádný tuk. Vyrábí se šleháním bílků a moučkového cukru a jemným vmícháním mouky. Našlehání bílků poskytne vzduchové bubliny ve vytvořené pěně, což umožní, aby korpus byl po upečení provzdušněný a vláčný. Tento typ korpusu se nazývá pěnový korpus. Některé druhy piškotů se pečou

Čočková polévka podle Pohlreicha

Čočková polévka podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich miluje polévky, protože pro něj představují symbol rychlého, komfortního, nekomplikovaného jídla, které zasytí a hodí se zvláště pro sychravé podzimní a zimní večery. Zde tedy

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pečené vepřové koleno se v tradičních českých kuchařkách vydávaných v cizích jazycích uvádí jako jedno z našich národních jídel. Na pečené vepřové koleno jezdí do Čech turisté z celého

Nejlepší škvarková pomazánka

Nejlepší škvarková pomazánka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Škvarková pomazánka je hned hotová a je to opravdová delikatesa. Jak se připravuje a co je na tuto českou klasiku potřeba? Tak to se dozvíte níže v textu, kde naleznete různé modifikace

Zavařování broskví

Zavařování broskví

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Využití zavařovaných broskví je široké. Zavařené broskve dodají i docela obyčejnému jídlu trochu svátečnější charakter. Broskvový kompot můžeme použít ve sladké i slané úpravě jídel a v

Šunkofleky podle Pohlreicha

Šunkofleky podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Klasický recept na šunkofleky od „šéfa“ Pohlreicha nečekejte. Recept, který je níže uveden, je jiný, netradiční, ale přesto jednoduchý. Je jen na vás, zda jej vyzkoušíte. Dle použitých ingrediencí bude

Recept na buřtguláš

Recept na buřtguláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Existují různé varianty. V Česku je populární kromě hovězího guláše i takzvaný

Hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť.

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Osmo dry recenze

 Emil  15.1.2022 12:03

Tomuto systému se nedá věřit. Koupit si krabičku za 50 000 Kč a čekat jak zvládne odvlhčení. Ne to nemůže fungovat. Rád bych někoho navštívil a podíval se na ten zázrak.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování krásných kamélií

 Věra Novotná  1.1.2022 12:14

Prosím o radu,po přesazení kamélie mi uschly listy i kvety ,zatím neopadaly ale jsou uschlé.Rosím ji a zalévam dešťovou vodou.
Děkuji za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pletení z papírových ruliček - návody

 Prokopová  29.12.2021 12:47

Prosím pletařky jestli se nebude konat nějaký kurz pletení z papíru na pardubicku. Děkuji za zprávu. Věra

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kolaudace

 Helena Hulínová  27.12.2021 12:02

Hezký den, tohle téma by mě tedy také hodně zajímalo. Jelikož jsem dědictvím nabyla nebytový prostor, který je ale vybaven k normálnímu bydlení, mám na mysli sociální zařízení, kuchyň a koupelnu. Myslíte, že by bylo možné nějak změnit užívání a potom takto prodat realitymix.cz/vyhled… ?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pachira

 Nikola  23.12.2021 16:29

Dobrý den, z ničeho nic mi Pachira začíná odcházet. Listy uvadaji, padají. Místo a zalévání pořád stejné. Ještě před měsícem byla krásně košatá.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS