Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Domácí výroba droždí

Domácí výroba droždí

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Domácí kvasnice jsou trochu jiné, než ty, které se dají koupit v obchodě. Jakmile budou vaše kvasnice hotové, budete muset vychytat množství, které použijete ve svých receptech, protože potence domácích kvasnic se bude trochu lišit od verze zakoupené v obchodě. Pravděpodobně budete potřebovat více pro stejné množství chleba. To, co ztratíte na tomto testovacím čase, se vám vrátí novou neobvyklou chutí a zábavou. Vytvořte si to správné teplo domova provoněné vůní čerstvě pečeného chleba s vlastním droždím.

Zavařování broskví

Zavařování broskví

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Využití zavařovaných broskví je široké. Zavařené broskve dodají i docela obyčejnému jídlu trochu svátečnější charakter. Broskvový kompot můžeme použít ve sladké i slané úpravě jídel a v

Šunkofleky podle Pohlreicha

Šunkofleky podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Klasický recept na šunkofleky od „šéfa“ Pohlreicha nečekejte. Recept, který je níže uveden, je jiný, netradiční, ale přesto jednoduchý. Je jen na vás, zda jej vyzkoušíte. Dle použitých ingrediencí bude

Květákové placičky podle Kluci v akci

Květákové placičky podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

To by nebyli Kluci v akci, aby i obyčejné květákové placičky nějak nevyšperkovali. Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kluci v akci si vybrali neobvyklou kombinaci, kterou dotáhli k dokonalosti. Základem je skvělé jehněčí a přílohy k němu jsou prosté, ale skvostné a bezvadně se doplňují. Netradiční

Recept na buřtguláš

Recept na buřtguláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Existují různé varianty. V Česku je populární kromě hovězího guláše i takzvaný

Hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť.

Bramborové placky

Bramborové placky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí i hlavní jídlo. Chutnají jako vylepšené bramboráky, ale bramboráky to nejsou. Placky, případně postaru „placek“ – to když se z těsta

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Bobkový list v květináči

 Zahradník  30.3.2020 20:44

V tom případě ostříhejte jen ty vrchy, aby měla rostlina na čem obrazit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bobkový list v květináči

 Lenka  30.3.2020 20:38

Děkuji moc za radu, nic z toho jsem nevěděla, ale to mě neomlouvá. Vzdát to nechci, byl to dárek. Jen se chci ještě zeptat. Ten stromek má asi 1m a tloušťka kmene je asi 2 cm to mám střihnout celý strom? Nebo jen ostříhat ty vrchy. Děkuji moc

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bobkový list v květináči

 Zahradník  30.3.2020 19:53

Ostříhejte co jde až k zemině. Nechte vyschnout a pak aplikujte zálivku připravkem Actara. Zase nechte vyschnout a začněte zalévat až se objeví nové pupeny. Rostlinu pravidelně vystavujte na slunce přes celý den. A nebo to vzdejte, ušetřete čas a kupte si novou rostlinu. Bobkový list je suchomilná rostlina, která přijímá vláhu přes listy a až pak ze zeminy, když je nahodou vlhká. To, abyste pochopila, jak správně zalévat.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bobkový list v květináči

 Lenka  30.3.2020 19:44

Dobrý den,
prosím o radu ohledně bobkového listu.
Rostli nu už mám doma asi 3 roky,ale je starší. Donedávna byla krásná rostlina, ale najednou začala schnout a listy byly černé, ale šly umýt. Také jsem si všimla fleků na listech a dole na hlíně spoustu broučku. Myslím, že se jedná o mšice.
Dočetla jsem se, že bobkový list na mšice trpí a že to může být přemokřeno, což by na mě asi sedělo. Tím že je takový suchý jsem myslela, že nemá vodu. Chci se zeptat, jde to nějak zachránit? Třeba přesazením, ostřiháním? a můžu použit klasický hubič na mšice?
Děkuji moc Lenka

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

 Jaroslav Kubík  30.3.2020 17:32

Jedná se o škůdce vrtule ořechová. více info na agromanualschop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU