Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Domácí výroba droždí

Domácí výroba droždí

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Domácí kvasnice jsou trochu jiné, než ty, které se dají koupit v obchodě. Jakmile budou vaše kvasnice hotové, budete muset vychytat množství, které použijete ve svých receptech, protože potence domácích kvasnic se bude trochu lišit od verze zakoupené v obchodě. Pravděpodobně budete potřebovat více pro stejné množství chleba. To, co ztratíte na tomto testovacím čase, se vám vrátí novou neobvyklou chutí a zábavou. Vytvořte si to správné teplo domova provoněné vůní čerstvě pečeného chleba s vlastním droždím.

Zavařování broskví

Zavařování broskví

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Využití zavařovaných broskví je široké. Zavařené broskve dodají i docela obyčejnému jídlu trochu svátečnější charakter. Broskvový kompot můžeme použít ve sladké i slané úpravě jídel a v

Šunkofleky podle Pohlreicha

Šunkofleky podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Klasický recept na šunkofleky od „šéfa“ Pohlreicha nečekejte. Recept, který je níže uveden, je jiný, netradiční, ale přesto jednoduchý. Je jen na vás, zda jej vyzkoušíte. Dle použitých ingrediencí bude

Květákové placičky podle Kluci v akci

Květákové placičky podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

To by nebyli Kluci v akci, aby i obyčejné květákové placičky nějak nevyšperkovali. Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Koprová omáčka podle Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kluci v akci si vybrali neobvyklou kombinaci, kterou dotáhli k dokonalosti. Základem je skvělé jehněčí a přílohy k němu jsou prosté, ale skvostné a bezvadně se doplňují. Netradiční

Recept na buřtguláš

Recept na buřtguláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Existují různé varianty. V Česku je populární kromě hovězího guláše i takzvaný

Hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť.

Bramborové placky

Bramborové placky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí i hlavní jídlo. Chutnají jako vylepšené bramboráky, ale bramboráky to nejsou. Placky, případně postaru „placek“ – to když se z těsta

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Vosk na dřevo

 Vojtěch Příkaský  26.9.2021 19:24

Dobrý den,
prosím o radu, jakou povrchovou úpravu mám použít na dřevěné nádobí.
Konkrétně na likérovou soupravu, tj. flašku + pohárky (všechno dřevěné, proto nepíši skleničky).
S pozdravem
Příkaský

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání ořechů

 Josef Motyčka  20.9.2021 9:48

plody na stromě černají

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odborník na vinnou révu

 František Hladík  16.9.2021 22:12

Prosím o radu, co chybí vinné révě - Muškát zlatý a Nero. Bobule se scvrkávají, a to hlavně ve spodní části hroznu. Nedostávají výživu, protože i střapce hnědnou, slábnou a usychají. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie pěstování

 Miroslava Rudná  7.9.2021 18:22

Dobrý den. mám bílé anturie,obě mi kvekou ale jak se květ rozvine tak asi po čtrnácti dnech se zabarví do béžové barvy. Květ je přitom svěží a nejeví známky vadnutí.Ctěla bych vědět jestli je to nějaký druh nebo anturie marodí.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Aronie

 fakevivi182t  7.9.2021 18:07

Všimli jste si někdy, že ovoce a vlastně většina rostlin roste lépe v horách. A pak i tak nějak lépe chutnají? Ony tedy i zvířata. Ale to je vedlejší. Měla jsem jednou Aronii, která rostla opravdu v horách a chutnala daleko lépe než tu co pěstovali tady v nížinách. Je to zajímavé, neřekla bych, že horské slunce může mít takovýhle blahodárný učinek.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS