Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Obložené chlebíčky

Obložené chlebíčky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bez tradičního českého chlebíčku si neumíme představit žádnou oslavu. Jde o druh studeného pokrmu, jehož základem je obvykle vekové pečivo, zdobené dalšími potravinami či pomazánkami. Typickým pokryvem chlebíčků jsou různé saláty, zelenina, uzeniny, sýry, vajíčka a další. Jedná se o typicky český fenomén.

Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit troubu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

U čištění trouby platí, že čím starší jsou nečistoty, tím je těžší je odstranit. Pokud se chcete vyhnout namáhavé práci, pak doporučujeme v ideálním případě vyčistit troubu po každém pečení. Hlavní

Krevetová pomazánka

Krevetová pomazánka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Garnáti a garnely jsou v podstatě synonymem pro krevety. Krevety žijí ve vodách po celém světě. Chov krevet za účelem pozdější konzumace je nejčastější v oblasti Tichého a Atlantského

Pečený losos

Pečený losos

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Jedna z nejlepších věcí, jakou můžete pro své zdraví udělat, je přidat do svého jídelníčku ryby, lososa pak především. Losos je český název pro několik druhů lososovitých ryb. Losos je doslova král

Sušení hub

Sušení hub

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Češi jsou ojedinělý houbařský národ, jehož významná část se dokonce považuje za vášnivé houbaře. Ale co pak s nasbíraným pokladem? Nejčastěji se houby uchovávají sušením. Dají se tak zpracovat skoro

Tortilla s kuřecím masem

Tortilla s kuřecím masem

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tortilla de patatas je původně tradiční španělské jídlo, skládající se v základu z vajec, brambor, cibule a případně další zeleniny. Kromě obvyklé bezmasé tortilly se běžně připravují varianty

Smil italský

Smil italský

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Smil italský (Helichrystum italicum) je nepříliš známá bylinka z čeledi hvězdicovité (Asteraceae). Rostlina se svými listy podobá levanduli či rozmarýnu. Je to stálezelený polokeř, který dorůstá do

Co se zbylou čokoládou

Co se zbylou čokoládou

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Čokoláda je pochoutkou všech generací. Vyrábí se z pomletých kvašených pražených zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je označován v mnoha zemích jako kakao. V americkém

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Minimální trvanlivost sušených hub

 Milan Krucký  23.4.2019 19:14

po jaké době lze konzumovat sušené houby?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak sušit václavky

 Jana Richterová  1.11.2018 22:18

A suší se vůbec václavky? Názory se různí, ano i ne, ale nechápu, proč by se sušit neměly!
Má někdo zkušenosti?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ususit bobkový list v susicce

 Marcela  11.9.2018 9:09

Lze susit vavrin v susicce?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Usychání ostružin

 Helena  20.9.2020 11:11

Dobrý den. Letos mi ostružiny krásně nasadily, těšila jsem se na množství plodů, ale nakonec úplně uschly.
Poradí mi někdo, čím to je ?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování kočiček

 Alena  20.9.2020 9:37

Chtěla bych se zeptat jak zazimovat jivu , "kočičky" když ji pěstují v květináči.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sekundové lepidlo na zuby

 Milda  19.9.2020 23:22

Prasklá zubní náhrada se nelepí, ale svařuje. Jedna strana zlomu se nahřeje, nanese tenká vrstva nového materiálu a pak se nahřeje ta druhá a vše se zatepla spojí. Jedině tak vznikne spoj, který bude homogenní a odolá jako by to prasklé nebylo. Žádné lepidlo tohle nedokáže a dříve nebo později se lepená protéza zase zlomí ve stejném místě.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sekundové lepidlo na zuby

 Heda  19.9.2020 22:43

Jo jo,jen u lekare,,ale to by clovek nesmel mit jen duchod, u zubaru se za slepeni nahrady nedoplati. Proto je to taaaak hrozne slozity si nahradu slepit sam. Ani lepidlo lidem neprodaji,aby panum zubarum neubyly prachy.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ostružiny jsou červené ale nedorostou

 helga  16.9.2020 17:23

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na ostružiny.Máme na zahradě beztrné ostružiny a stalo se nám,že je na nich mnoho ostružin,které dorostly do červených plodů a pak přestaly růst a spíše začaly jako sesychat.Byly velké cca 12 mm.Vůbec nedozrávaly.
Prosím o radu čím to je a popřípadě jakou zvolit ochranu,aby se to nestávalo.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS