Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Mazanec

Mazanec

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Nejen na velikonoční stůl patří zlatavý, naleštěný a mandlemi bohatě sypaný mazanec. O Velikonocích symbolizuje začátek hodování – tradičně se pekl na Bílou sobotu po skončení půstu. Vajíčka, která se do něj dávají, symbolizují plodnost a podle křesťanské tradice se také zdobívá naříznutým křížem připomínajícím Kristovo utrpení.

Sušení hub

Sušení hub

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Češi jsou ojedinělý houbařský národ, jehož významná část se dokonce považuje za vášnivé houbaře. Ale co pak s nasbíraným pokladem? Nejčastěji se houby uchovávají sušením. Dají se tak zpracovat skoro

Tortilla s kuřecím masem

Tortilla s kuřecím masem

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tortilla de patatas je původně tradiční španělské jídlo, skládající se v základu z vajec, brambor, cibule a případně další zeleniny. Kromě obvyklé bezmasé tortilly se běžně připravují varianty

Pařížské řezy

Pařížské řezy

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pařížské řezy jsou velmi chutným zákuskem, který je známý v každé rodině a snad každá druhá rodina má i svůj osvědčený postup a recept na tento druh sladkého potěšení. Kdo by odolal

Indiánek

Indiánek

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Indiánek je typ zákusku. Zákusky patří na každý sváteční stůl. A proč se zákusku říká také dezert? Dezert je odvozenina z francouzského desservir - "uklidit ze stolu", je to v podstatě jídlo

Smil italský

Smil italský

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Smil italský (Helichrystum italicum) je nepříliš známá bylinka z čeledi hvězdicovité (Asteraceae). Rostlina se svými listy podobá levanduli či rozmarýnu. Je to stálezelený polokeř, který dorůstá do

Co se zbylou čokoládou

Co se zbylou čokoládou

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Čokoláda je pochoutkou všech generací. Vyrábí se z pomletých kvašených pražených zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je označován v mnoha zemích jako kakao. V americkém

Banánové lívance - recept

Banánové lívance - recept

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Banánové lívance jsou velmi rychlé jídlo a navíc 100% zdravé. K jejich přípravě nepotřebujete žádné kulinářské zkušenosti, postačí dva postarší banány a recept. Receptů na internetu naleznete

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Minimální trvanlivost sušených hub

 Milan Krucký  23.4.2019 19:14

po jaké době lze konzumovat sušené houby?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak sušit václavky

 Jana Richterová  1.11.2018 22:18

A suší se vůbec václavky? Názory se různí, ano i ne, ale nechápu, proč by se sušit neměly!
Má někdo zkušenosti?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ususit bobkový list v susicce

 Marcela  11.9.2018 9:09

Lze susit vavrin v susicce?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak ošetřit kanadskou jedli

 Zahradník  14.10.2019 13:24

Může za to zřejmě plíseň Delphinella. Ta je citlivá na fungicid chlorthalonil. Ten je k dostání v těchto přípravcích:
ABRINGO
AMISTAR OPTI
ARENA
AVOCA SUPER
BANKO 500 SC
BRAVO PREMIUM
CIGAL PLUS
CREDO
DIVEXO
EMINENT STAR
EVITO 3W
FEZAN PLUS
CHEROKEE
MIXANIL
PERSEO
PLINKER
PROCEED
SINCONIL
TIMPANI
TREORIS
Nejčastější příčinou je přílišná dlouhotrvající (opakující se) vlhkost uvnitř porostu. Typicky zavlažování - stříkání vody na celý strom. Změňte způsob zálivky výlučně jen ke kořenům a pokud něco okolo brání proudění vzduchu, tak to odstraňte.
Postřik proveďte co nejdříve a opakujte znovu na jaře. Vždy si vyberte mírně větrné dny, aby tekutina rychle vyschla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ošetřit kanadskou jedli

 jarous  14.10.2019 8:55

Dobrý den,
mám dotaz k pěstování kanadské jedli. Všiml jsem si, že od spodní části kmene směrem nahoru jsou kolem tohoto kmene rezavé větve. Nevím čím se to stalo, jelikož tento strom mi roste na zahradě asi 20 roků.
Děkuji za odpověď. J.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Převislý jahodník-množení

 Blanka Šklíbová  13.10.2019 16:18

Zdravím, mám ten samý problém s jahodami v nádobách. Mají i větší zelené jahody. Máte prosím od někoho radu, co s nimi?
Moc bych Vám byla vděčná za odpověď. Vloni jsem tyto jahody zahrnula do hlíny i s nádobou (truhlíkem na květiny), ale jahody úplně zahynuly.
Krásná den a budu se těšit na Vaši odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

 Jarmila  12.10.2019 22:03

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sušička na ovoce diskuze

 Meruda  8.10.2019 10:00

Dobrý den.

Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU