Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Mazanec

Mazanec

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Nejen na velikonoční stůl patří zlatavý, naleštěný a mandlemi bohatě sypaný mazanec. O Velikonocích symbolizuje začátek hodování – tradičně se pekl na Bílou sobotu po skončení půstu. Vajíčka, která se do něj dávají, symbolizují plodnost a podle křesťanské tradice se také zdobívá naříznutým křížem připomínajícím Kristovo utrpení.

Sušení hub

Sušení hub

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Češi jsou ojedinělý houbařský národ, jehož významná část se dokonce považuje za vášnivé houbaře. Ale co pak s nasbíraným pokladem? Nejčastěji se houby uchovávají sušením. Dají se tak zpracovat skoro

Tortilla s kuřecím masem

Tortilla s kuřecím masem

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tortilla de patatas je původně tradiční španělské jídlo, skládající se v základu z vajec, brambor, cibule a případně další zeleniny. Kromě obvyklé bezmasé tortilly se běžně připravují varianty

Pařížské řezy

Pařížské řezy

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pařížské řezy jsou velmi chutným zákuskem, který je známý v každé rodině a snad každá druhá rodina má i svůj osvědčený postup a recept na tento druh sladkého potěšení. Kdo by odolal

Indiánek

Indiánek

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Indiánek je typ zákusku. Zákusky patří na každý sváteční stůl. A proč se zákusku říká také dezert? Dezert je odvozenina z francouzského desservir - "uklidit ze stolu", je to v podstatě jídlo

Smil italský

Smil italský

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Smil italský (Helichrystum italicum) je nepříliš známá bylinka z čeledi hvězdicovité (Asteraceae). Rostlina se svými listy podobá levanduli či rozmarýnu. Je to stálezelený polokeř, který dorůstá do

Co se zbylou čokoládou

Co se zbylou čokoládou

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Čokoláda je pochoutkou všech generací. Vyrábí se z pomletých kvašených pražených zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je označován v mnoha zemích jako kakao. V americkém

Banánové lívance - recept

Banánové lívance - recept

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Banánové lívance jsou velmi rychlé jídlo a navíc 100% zdravé. K jejich přípravě nepotřebujete žádné kulinářské zkušenosti, postačí dva postarší banány a recept. Receptů na internetu naleznete

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Minimální trvanlivost sušených hub

 Milan Krucký  23.4.2019 19:14

po jaké době lze konzumovat sušené houby?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak sušit václavky

 Jana Richterová  1.11.2018 22:18

A suší se vůbec václavky? Názory se různí, ano i ne, ale nechápu, proč by se sušit neměly!
Má někdo zkušenosti?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ususit bobkový list v susicce

 Marcela  11.9.2018 9:09

Lze susit vavrin v susicce?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Dřevité pivoňky prodej

 Eva Žďárková  19.8.2019 11:48

Dobrý den. Již dlouho marně sháním dřevitou pivoňku s bílými jednoduchými květy. Nevíte kde bych ji mohla získat? Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie škůdci

 Zahradník  18.8.2019 22:12

Tmavé skvrny na anturii dělá nejčastěji slunce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Prosím, do jaké zeminy zasadit myrtu?

 Ivona Gutová  18.8.2019 21:54

Odnožila jsem snítku myrty a nevím, jakou zeminu použít? V Egyptě roste myrta běžně na záhonech.
Děkuji za odpověď. Ivona Gutová tel. 606369312

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie škůdci

 Zetová Marie  18.8.2019 19:57

Anturie má na listech tmavé skvrny.Jakým přípravkem je odstranit?
Děkuji za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Řez ovocných stromů

 Zahradník  16.8.2019 15:18

Vlašský ořech se prořezává právě teď, v době druhé poloviny léta až do začátku podzimu. Pokud chcete mít klasický strom, tak založte korunu ve výšce, kterou si přejete. V této výšce zkraťte větve na pět až šest listů a nižší větve ustřihněte přímo u kmene. Centrální větev nezkracujte a nechte ji volně dál růst. V dalších letech pak již není třeba dalšího prořezávání.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU