Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Krkovice - nejlepší recepty

Krkovice - nejlepší recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná výborně obalená v těstíčku, a to nejlépe pivním, úžasná je grilovaná či pečená. Jako maso je vepřová krkovička tedy docela univerzální – dá se grilovat, péct, dusit, udit. Inspirujte se našimi recepty při přípravě tohoto lahodného, tukem lehce prorostlého masa.

Studené omáčky k masům

Studené omáčky k masům

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.

Studené předkrmy

Studené předkrmy

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Studený předkrm se podává před polévkou i v menu bez polévky. Předkrm by měl být pikantní, na pohled lákavý, neměl by zasytit, ale povzbudit chuť. Ideálními předkrmy jsou šunkové závitky, plněná vejce,

Římský kmín

Římský kmín

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Římský kmín má velmi pronikavou nahořklou chuť. Přidává se do ostrých kořenicích směsí. Namletý dodává exotickou chuť bílým krémovým omáčkám.

Bitky po kozácku

Bitky po kozácku

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Bitky po kozácku jsou placky ze směsi mletého masa, které se opékají na pánvi do zlatova a při podávání se zdobí opečenou cibulí.

Tempura

Tempura

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.

Slávky jedlé

Slávky jedlé

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Slávka jedlá je velký mořský mlž. Je typickým pokrmem středoevropské kuchyně a lze ji připravit na mnoho způsobů.

Marináda na uzení drůbeže

Marináda na uzení drůbeže

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Uzená drůbež je velmi chutná, její příprava je sice zdlouhavá, ale požadovaný pokrm lze připravit i v podmínkách bytu bez udírny.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Hodnocení receptů na krkovici.

 Ivana Müllerová  27.12.2018 8:50

Velmi dobré recepty.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vaječné saláty

 Věra  27.2.2018 15:15

vyzkouším

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Ivona  7.12.2021 16:23

Ludmila Nýdrlová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak pěstovat věncovec

 Honza  5.12.2021 18:22

Zdravím všechny pěstitele Věncovce.Věncovec není náročný na pěstování,ale jako každá rostlina chce určitá pravidla.Nepřelévat při zalévání,žloutnou listy,málo zálivky,žloutnou listy.Zalévat přiměřeně,ale je možno i do podmisky,pokud kvete,neotáčet a pokud jej musíte na nezbytně nutnou dobu přemístit,vrátit do původní polohy.Na jaro třeba ven do polostínu,na zimu do místnosti s normální teplotou.Je dobré ho jednou za čas osprchovat,pokud se zdá být přerostlý,seříznout a řízky zasadit na množení.Odměnou za celoroční péči se vám odvděčí bohatým kvetením a příjemnou vůní po celé léto.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Lucie  3.12.2021 14:07

Já bych zmínila mlýnek Timemore eshop.lazenskakava.c… Fakt je to zatím nejlepší mlýnek, co jsem měla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

 Petr Heřmánek  28.11.2021 22:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter  28.11.2021 11:00

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS