Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Grilovaná zelenina jako příloha

Grilovaná zelenina jako příloha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Přichází období grilování, sezení s přáteli dlouho do noci a užívání si života. Pro většinu z nás to znamená pořádný kus masa nebo alespoň kuřecí špíz či rybu. Ke grilování patří ale i zelenina, která při správné přípravě vhodně doplní maso a pochutnají si na ní všichni včetně dětí, které by o něco zeleného a zdravého ani nezavadily.

Bitky po kozácku

Bitky po kozácku

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Bitky po kozácku jsou placky ze směsi mletého masa, které se opékají na pánvi do zlatova a při podávání se zdobí opečenou cibulí.

Tempura

Tempura

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.

Pangasius - recepty

Pangasius - recepty

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Jedná se o sladkovodní rybu, která je díky nízké ceně a zároveň velmi dobré zpracovatelnosti velmi oblíbená i mezi amatérskými kuchaři.

Tilápie - recepty

Tilápie - recepty

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Ve světe je chov tilápií novým, ale silným trendem. 1/3 celosvětově zkonzumovaných ryb údajně představuje právě tilápie. V Evropě byla tato ryba téměř neznámá. Ale to se začíná rychle měnit. Projektují

Slávky jedlé

Slávky jedlé

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Slávka jedlá je velký mořský mlž. Je typickým pokrmem středoevropské kuchyně a lze ji připravit na mnoho způsobů.

Marináda na uzení drůbeže

Marináda na uzení drůbeže

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Uzená drůbež je velmi chutná, její příprava je sice zdlouhavá, ale požadovaný pokrm lze připravit i v podmínkách bytu bez udírny.

Amarant

Amarant

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Amarant vyniká obsahem kvalitních bílkovin, vlákniny a vápníku, kterého obsahuje více než mléko. Jedná se o kvalitní obilovinu, jež neobsahuje lepek.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Vaječné saláty

 Věra  27.2.2018 15:15

vyzkouším

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Malinoostružina-bílý povlak na stoncích

 Zahradník  28.3.2020 13:45

Bílý prášek na rostlinách maliníku je plíseň způsobená houbou Sphaerotheca macularis, která ovlivňuje maliny a způsobuje zkadeření listů. Obvykle jsou plísní pokryty spodní strany listů. V těžkých případech se houba objeví na horním povrchu listu. Normálně je tato plíseň známa jako padlí jahodníkové a používá se i stejná chemická ochrana jako u jahod. Pro postřik se používá fungicid z řady dostupných výrobků, z kterých nejznámější je TALENT. Mezi další účinné fungicidy patří: AMISTAR | COSAVET DF | DAGONIS | FLOSUL | IQ-CRYSTAL l | KUMULUS WG | LUNA PRIVILEGE | LUNA SENSATION | ORTIVA | SERENADE ASO | THIOVIT JET | TOPAS 100 EC | ZATO 50 WG.
Postřik proveďte co nejdříve v den, kdy nebude po dlouhou dobu pršet. A opakujte ho dvakrát po třech týdnech. Větve, které jsou napadeny a můžete je obětovat, tak radši hned ostříhejte a spalte.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Malinoostružina-bílý povlak na stoncích

 Filip Vesely  28.3.2020 11:29

Dobrý den,na mladém malinoostružiníku se mi tvoří na stoncích jakýsi bílý práškový povlak..nevím o co se jedná,nikde jsem o tom nic nenašel.Prosím poradíte

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kyselina citronova jako dezinfekce

 Cempírek  27.3.2020 16:28

Kyselina citrónová se dá použít jako desinfekce všude tam, kde je potřeba likvidovat bakterie a plísně. Bohužel kyselina citrónová neúčinkuje na viry - vůbec. Dezinfekční roztok proti bakteriím a plísním se připraví v poměru 1 sáček kyseliny citrónové a 1 litr vody ohřáté na 20°C, přičemž dezinfekční účinky se projeví při úplném ponoření desinfikovaného předmětu na dobu 30 minut a více. Pro lepší smáčivost dezinfekčního roztoku je možné přidat lžičku Jaru.
Sůl, jedlá soda, ocet mají jen omezené dezinfekční účinky proti malému počtu bakterií, na viry neúčinkují vůbec.
Nejspolehlivější způsob desinfekce povrchů proti virům je mýdlová voda, líh a chlór - to vše zabíjí viry a je to snadno dosažitelné. Nejúčinnější desinfekce, která bezpečně zabije viry, se provádí omýváním povrchu ovoce, zeleniny, ale i obalů balených potravin mýdlovou vodou po dobu 40 sekund. Další způsob je využití lihu 60% a více, do kterého se ponoří desinfikovaný předmět na dobu 20 sekund. Chlór se nehodí k desinfekci potravin. Poslední možnost desinfekce je úplně bez chemie a spočívá v izolaci desinfikovaného předmětu mimo dosah možného hostilete viru po dobu minimálně 2 dny. Po dvou dnech na povrchu nepřežije žádný vir.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www kyselina sírová

 Kamča  26.3.2020 19:18

70% kyselinu sírovou můžete koupit v minimálním množství 50 litrů. Dodává se ve speciálním soudku, který je vratný oproti záloze. Cenu a způsob dodání musíte dohodnout individuálně. Obchod má několik výdejních míst. Dotaz na cenu pořídíte tady: oqema.cz/cz/dotaz/Ky…
A vydejní místa jsou vidět tady: oqema.cz/cz/kontakty/

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www kyselina sírová

 Jaromír Repáň  26.3.2020 16:57

rád bych koupil kyselinu sírovou tak 70% extrakt tak 20 lirů. poradí mi někdo kde

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU