Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Kapusta s bramborem

Kapusta s bramborem

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Kapusta s bramborem se může podávat jako příloha či samostatný pokrm, například jako zapečená. Jako příloha skvěle ladí k pečenému masu. Dušenou kapustu ovšem můžeme podávat i samostatně s chlebem nebo brambory.

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha je asi trochu jiná, než jsme většinou zvyklí, ale je opravdu velmi chutná.

Grilování kotlet

Grilování kotlet

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Vynikající kotletu připravíte na grilu a může být s kostí nebo bez kosti. Před tepelnou úpravou grilováním je vhodné maso marinovat.

Fazolová polévka z červených fazolí

Fazolová polévka z červených fazolí

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Fazole jsou významným zdrojem železa, dále obsahují niacin, kyselinu pantotenovou, provitamín A, vitamín C a tuky. Díky vysokým nutričním hodnotám jsou fazole známé jako „maso chudých“, jsou vhodným

Krkovice - nejlepší recepty

Krkovice - nejlepší recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná

Grilovaná zelenina jako příloha

Grilovaná zelenina jako příloha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Přichází období grilování, sezení s přáteli dlouho do noci a užívání si života. Pro většinu z nás to znamená pořádný kus masa nebo alespoň kuřecí špíz či rybu. Ke grilování patří ale i zelenina,

Studené omáčky k masům

Studené omáčky k masům

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Česnek medvědí

 Moldřík  29.6.2015 14:54

Dobrý den. Rád bych začal pěstovat medvědí česnek. Nemohu najít informaci o tom, kde mohu nakoupit sazenice.
Za všechny rady předem děkuji. S pozdravem Moldřík

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zpracování medvědího česneku

 Jana  28.4.2015 15:28

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nezkoušel zpracované pesto ve skleničkách sterilovat jako např. bylinkové sirupy?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Tvarohový krém do dortu

 Klára Kubíčková  8.8.2021 8:28

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zpracovat červené fazolky z konzervy?

 petr  19.7.2018 15:53

Prosím, dejte recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hodnocení receptů na krkovici.

 Ivana Müllerová  27.12.2018 8:50

Velmi dobré recepty.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vaječné saláty

 Věra  27.2.2018 15:15

vyzkouším

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Dýně - druhy

 Eliška Vašková  5.10.2022 8:04

Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýně - druhy

 Zahradník  4.10.2022 18:53

Je to zimní dýně. Je to jednoleté ovoce zastupující několik druhů tykví v rámci rodu Cucurbita. Pozdně rostoucí, méně symetrické odrůdy lichého tvaru, drsné nebo bradavičnaté, malé až střední velikosti, ale s dlouhověkostí a tvrdou kůrou, se obvykle nazývají zimní tykve. Od letní tykve se liší tím, že se sklízejí a konzumují ve zralém stadiu, kdy jejich semena uvnitř plně dozrála a jejich slupka ztvrdla do tuhé kůry. V této fázi lze většinu odrůd této zeleniny skladovat pro použití během zimy. Zimní dýně se obvykle před konzumací vaří a slupka nebo kůra se obvykle nejí, jako je tomu u letní dýně.
Přímo ta vaše zelená dýně je karnevalová dýně. Je to kříženec sladké knedlíkové dýně a žaludové dýně. Je to atraktivní americká odrůda s kombinací oranžových, žlutých a zelených (v závislosti na zralosti) pruhů a skvrn na krémově zbarvené slupce. Stejně jako máslová dýně má karnevalová dýně ořechovou a sladkou chuť. Stačí ji jen lehce dochutit solí, pepřem a trochou másla, ale chutná je i posypaná trochou hnědého cukru nebo pokapáním javorovým sirupem před vařením, které lze provádět v troubě nebo v pomalém hrnci. Pečená dýně zabere méně času, ale pomalý hrnec je vhodný, pokud potřebujete troubu na jiná jídla.
Dýni můžete podávat tak, jak je, nebo vydlabejte dužinu a rozmačkejte na kaši. Karnevalová dýně je jednoduchou přílohou k pečenému krůtímu nebo kuřecímu masu, stejně jako k hovězí pečínce nebo vepřovému karé.
Sklízí se teprve až před silnými mrazy. Zralá je tehdy, když se slupka zbarví a stane se matně suchou. Nebudete moci vytvořit důlek, když do ní zatlačíte prstem. Nechte na dýni 6 cm stonku a odřezávejte ho opatrně, aby nedošlo k poškození, které by mohlo zkrátit dobu skladování. Vytvrzujte 7-10 dní na slunci, aby kůra ztvrdla a zvýšila se kvalita pro zimní skladování. Před uložením na chladném tmavém místě s teplotou okolo 10 °C a 50-65% vlhkostí z kůry otřete veškeré nečistoty. Tady se můžete podívat na další obrázky podobných výpěstků: www.google.cz/images…

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýně - druhy

 Eliška Vašková  4.10.2022 17:39

Nevíte , prosím o jakou dýni( zelená ) se jedná ? Myslím, že takovou jsem ani nesadila. Sadila jsem hokaida a oranžové obří dýně. Děkuji za odpověď

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Oleandr přesazení

 Zahradník  3.10.2022 5:34

Oleandr je velmi odolný a snese řez i přesazení v kteroukoliv dobu. Po přesazení oleandr umístěte ve slunné místnosti s teplotou 15 až 20 °C, aby se mohl dobře vyrovnat se změnou podmínek. Roste ho na list a zalévejte jen když je substrát suchý.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Oleandr přesazení

 Alena Kalakajová  2.10.2022 14:47

Dobrý den, prosím o sdělení, zda mohu nyní přesazovat oleandr, trochu ořezat kořeny a dát do nového substrátu, hlíny.Oleandr mi dřevnatí od spodu, má dlouhé pruty bez listů, pouze u koruny. Je možno zkrátit? Děkuji. Kalakajová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Myrta

 Zahradník  28.9.2022 16:54

Myrta je mrazuvzdorná do -12°C. Nižší teploty ji zničí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS