Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Pudinkové řezy – recepty

Pudinkové řezy – recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Pudink je známý jako sladký dezert. Přidává se do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek. V Anglii má slovo „puding“ stejný význam jako v Česku dezert. Může být sladký či slaný a může být v podobě koláče, dortu či krému. Níže vám nabízíme recepty s využitím pudinkového prášku.

Recepty na pstruha

Recepty na pstruha

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Pstruh je ryba, která ráda obývá čisté, dobře okysličené, rychle tekoucí vody. Je schopna se rychle a dobře přizpůsobit svému prostředí, a to i svým zabarvením, aby pro okolí byla co nejvíce

Sýrová omáčka s Nivou

Sýrová omáčka s Nivou

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Sýrové omáčky zdomácněly v individuálních verzích díky široké nabídce jídel v restauracích. Existuje mnoho modifikací těchto omáček. Hodí se nejen k těstovinám, ale i jako výborné dochucovadlo

Houba kuřátka

Houba kuřátka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kuřátka (rod Ramaria) jsou velmi dekorativní houby, které vás zaujmou na první pohled. Existuje několik druhů, mějte se tedy na pozoru a neolizujte si prsty po jejich utržení, ač nevypadají, mohou

Kardamon

Kardamon

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Kardamom je vzácné staré koření, které se používalo už v antice. Pochází z dalekého východu a hojně se pěstuje na Cejlonu neboli Srí Lance. Jedná se o koření příbuzné zázvoru. Aromatický

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Rajská polévka připravovaná z protlaku je velice rychlá a chutná. Jako zavářku můžeme podávat rýži, těstoviny, kapání, nočky.

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku,

Poleva na perníčky

Poleva na perníčky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kdo by neznal perníčky. Perníčky jsou cukroví, kterým většinou celé vánoční pečení začíná. Ovšem perníčky nejsou pouze tradičním pečivem na Vánoce, pečou se i na Velikonoce a různé rodinné příležitosti.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Na co se hodí sušená rajčata?

 Milan Petrák

Několik vhodných receptů (dostupnost ingrediencí) jsem uložil, budou se hodit, to vím už teď! Petrák

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Houby kuřátka

 Pavel Tichý

Dobrý den, v bukovém lese jsem našel tato kuřátka viz foto a mělo by se jednat o kuřátka popelavá. Můžete mi to potvrdit? Děkuji

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Houba kuřátka

 Eva Jeřábková

Hezký den, mám muže houbaře a včera mi donesl kuřátka, našla jsem si kuřátkový gulášek a mohu říci je vynikající.Moc děkuji za rp. určitě se bude vařit nastálo. Zdravím tímto Světluši Vinšovou.Dekuji Eva, také zdravotní sestra

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Sekundové lepidlo na zuby

 julius lubrich

Mám dodatečný dotaz k výše uvedenému opravnému lepidlu Repair - It
( denture repair kit 8 Eur ). Je možné toto lepidlo použít k opětovnému
slepení protézy umělá hmota / kovová kostra ? Jedná se o dolní protézu
čtyř vložených předních řezáků. Prad´te mi prosím případné vhodnější
opravné lepidlo. Děkuji. J. lubrich

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Dana Čížková

Dobrý den, mám okurku "hadovku" roste do výšky na mřížce (neleží na zemi) a vždycky vykvete, udělá maličké plůdky, ale ty vzápětí zvadnou shnijí. Můžete mi prosím poradit? Nejde mi ani tak o úrodu, ale zajímá mě to. Děkuji. Dana Čížková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Zahradník

Dejte stromku čas, aby se vzpamatoval a vyčkejte do příštího jara, kdy už by se měl probudit v plné síle. Pokud se ptáte, jak stromek katalpy co nejvíce podpořit v růstu, jako například přihnojováním, injekční aplikací speciální látky pod kúru, zastiňováním, rosením, tak nic z toho není třeba. Prostě ho nechte být, ať se vzpamatovává.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Hedvika Olleova

Dobry den, mam 20ti letou katalpu Nana. Letos namrzla, mesic je narasena, zhruba 3 pary listu. Ty jsou male. Dost neduzive. Prostrihala jsem suche vetve do ziveho. Nerada bych o ni prisla. Je jeste neco co pro to lze udelat? Dekuji za radu.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Zahradník

Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 milada vránová

Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS