Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Jablečný koláč na plech

Jablečný koláč na plech

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Plod jabloně patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, zákusky, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě, jelikož obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Pro všechny tyto účinky se doporučuje konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se například

Kapusta s bramborem

Kapusta s bramborem

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Kapusta s bramborem se může podávat jako příloha či samostatný pokrm, například jako zapečená. Jako příloha skvěle ladí k pečenému masu. Dušenou kapustu ovšem můžeme podávat i samostatně

Sýrová omáčka z taveného sýra

Sýrová omáčka z taveného sýra

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tavený sýr je trvanlivý mléčný výrobek, který vzniká mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších zdravotně nezávadných potravinářských surovin a přísad. Tavení probíhá při teplotě

Dušená mrkev na másle s vepřovým masem

Dušená mrkev na másle s vepřovým masem

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Jedná se o dušené jídlo, tudíž na něj nemůžeme příliš spěchat a musíme si ho zpočátku trochu odpracovat. Počáteční práce spočívá především v tom, že je třeba důkladně opéct maso na trošce

Medvědí česnek - pěstování a účinky

Medvědí česnek - pěstování a účinky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 5

Medvědí česnek je velmi prospěšná, vytrvalá bylinka, která začíná vyrůstat brzy zjara, a to od poloviny března, roste zhruba 3 měsíce a poté rychle zmizí. Medvědí česnek ve volné přírodě tvoří

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Rajská polévka připravovaná z protlaku je velice rychlá a chutná. Jako zavářku můžeme podávat rýži, těstoviny, kapání, nočky.

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha je asi trochu jiná, než jsme většinou zvyklí, ale je opravdu velmi chutná.

Krkovice - nejlepší recepty

Krkovice - nejlepší recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Česnek medvědí

 Moldřík  29.6.2015 14:54

Dobrý den. Rád bych začal pěstovat medvědí česnek. Nemohu najít informaci o tom, kde mohu nakoupit sazenice.
Za všechny rady předem děkuji. S pozdravem Moldřík

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zpracování medvědího česneku

 Jana  28.4.2015 15:28

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nezkoušel zpracované pesto ve skleničkách sterilovat jako např. bylinkové sirupy?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Tvarohový krém do dortu

 Klára Kubíčková  8.8.2021 8:28

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zpracovat červené fazolky z konzervy?

 petr  19.7.2018 15:53

Prosím, dejte recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hodnocení receptů na krkovici.

 Ivana Müllerová  27.12.2018 8:50

Velmi dobré recepty.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Tomeček Martin  1.2.2023 14:48

potřebuji zjistit současnou adresu. Na trvalé adrese U Havličkových sadů 1531/11
není.
Děkuji
Hánová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Zahradník  31.1.2023 19:10

Když se rostliny rakytníku pěstují ze semen, je vlastně nemožné rozeznat, zda jsou samčí nebo samičí po dobu 3-4 let po vysetí, dokud se jim nevytvoří poupata. Z tohoto důvodu se rostliny rakytníku obvykle množí z řízků nebo pomocí výhonků z mateřských rostlin spíše než ze semen. Řízky jsou vždy stejného pohlaví jako rostlina, ze které jsou odebrány.
Samec vytváří nahnědlé květy, které produkují větrem distribuovaný pyl. Samčí květy mají okvětí složené ze 2 volných blanitých kališních lístků, obsahují 4 tyčinky a jsou uspořádány v drobných hlávkách. Oproti tomu samičí květy mají kalich trubkovitý, zakončený 2 laloky, obsahují jediný jednopouzdrý semeník a jsou uspořádány v drobných hroznech.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Romana Boxanová  31.1.2023 18:39

Dobrý den,
Mohu se zeptat jak se pozná samec a samice rakytníku? Jaký je rozdíl? Děkuji Boxanová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 Milda  31.1.2023 16:03

Zřejmě používáte program, který nemá předpírku a proto spláchne prací prostředek s obou komor. Zvolte jiný program. Pokud se ale spláchne na začátku i aviváž, tak to vypadá spíše na poruchu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 RADOMIR SUCHAN  31.1.2023 13:28

MAME PRACKU ZNACKA LORD POUZIVAME TEKUTE PRASKY DAME DO ZASOBNIKU PRASEK NA PREDPIRKU I NA PRANI A TAKE AVIVAZ A PRI NAPOUSTENI SE VSE SPLACHNE PRI PREDPIRCE A NEVIME PROC PROTO SE PTAME A POTREBUJEME PORADIT DEKUJEME

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování kysaného zelí

 anna  20.1.2023 15:57

vykvašené zelí natlačím do omnia 3/4 l a zašroubuji,potom vakuovačkou odsají vzduch - vydrží dluoho ve špajzu,měla i rok.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS