Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Domácí plísňový sýr

Domácí plísňový sýr

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 4

Obecně lze konstatovat, že sýry jsou zdravé. Přesto ale nejsou všechny sýry stejné a ne každý našemu tělu prospívá. Některé sýry si například nemohou dopřát lidé s intolerancí laktózy, jejichž organismus nedokáže strávit mléčný cukr. Jiné sýry obsahují fosfáty, které blokují využití vápníku. Pozor také na sýry s nežádoucími plísněmi…

Brokolicová polévka s bramborem

Brokolicová polévka s bramborem

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Jak říkávala babička: Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. Vyzkoušejte tedy například zeleninové delikatesy a uvařte si polévku z brokolice, která nejenže zaujme svou barvou a chutí,

Pečená krůta – recepty

Pečená krůta – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

V českých zemích se krůty začaly chovat až na začátku 19. století. Komerční chov byl zahájen teprve po roce 1945, kdy se začaly vyrábět i konzervy z krůtího masa typu lančmít a uzeniny.

Mexická směs

Mexická směs

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pod pojmem mexická směs se nám vybaví chutné jídlo, koření, směs mražené zeleniny, zahrádkářům pak možná osivo. My se ale zaměříme na pochutiny, které příjemně v různých variacích podráždí naše chuťové

Pizza recept

Pizza recept

Napsala: Válková J. / komentářů: 2

Pizza patří mezi pokrmy, které italskou kuchyni proslavily po celém světě. Jde o v průměru asi 30 cm velký kruhový plát připravený z mouky, kvasnic, soli a olivového oleje. Těsto se musí

Karbanátky

Karbanátky

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Karbanátky připravujeme těsně před tepelnou úpravou. Hrubost mletí volíme podle technologického postupu a další tepelné úpravy.

Smoothie recepty na hubnutí

Smoothie recepty na hubnutí

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Jedná se o mixovaný svěží, jemný, krémový nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace.

Ossobuco a osobuko, jídlo s dírou v kosti

Ossobuco a osobuko, jídlo s dírou v kosti

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Osobuko je hovorový název jídla. Ossobuco či osso buco je italsky „kost s dírou“ (osso je kost, buco díra), což odkazuje na přeseknutou morkovou kost uprostřed plátku telecí kližky. V západolombardském

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Domácí plísňový sýr

 Frank Toman

Je pravda, že chlebová modrozelená plíseň je ta, kterou obsahuje Niva? Lze z
foto určit o jakou plíseň se jedná? Díky F.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výrobník sýra diskuze

 Edit

Našla jsem na netu fermentor Kuvings. Má někdo? Je s ním výroba sýra jednodušší?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cuketová polévka

 Helena Čámská

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí likér z aronie

 František Vrňata

Postočení likéru z aronie se u hrdla láhve tvorí kruh z bublinek.Jde odstranit nebo je to přirozené zrání.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pizza

 Marie

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčkova z vepřového masa s halali

 Dagmar

Chtěla by jsem se zeptat,kde dělám chybu.Někdy se mě omáčka srazí a někdy né.Zachráním jí sice ponorným mixérem,ale chtěla by jsem znát příčinu.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Sekundové lepidlo na zuby

 julius lubrich

Mám dodatečný dotaz k výše uvedenému opravnému lepidlu Repair - It
( denture repair kit 8 Eur ). Je možné toto lepidlo použít k opětovnému
slepení protézy umělá hmota / kovová kostra ? Jedná se o dolní protézu
čtyř vložených předních řezáků. Prad´te mi prosím případné vhodnější
opravné lepidlo. Děkuji. J. lubrich

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Dana Čížková

Dobrý den, mám okurku "hadovku" roste do výšky na mřížce (neleží na zemi) a vždycky vykvete, udělá maličké plůdky, ale ty vzápětí zvadnou shnijí. Můžete mi prosím poradit? Nejde mi ani tak o úrodu, ale zajímá mě to. Děkuji. Dana Čížková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Zahradník

Dejte stromku čas, aby se vzpamatoval a vyčkejte do příštího jara, kdy už by se měl probudit v plné síle. Pokud se ptáte, jak stromek katalpy co nejvíce podpořit v růstu, jako například přihnojováním, injekční aplikací speciální látky pod kúru, zastiňováním, rosením, tak nic z toho není třeba. Prostě ho nechte být, ať se vzpamatovává.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Hedvika Olleova

Dobry den, mam 20ti letou katalpu Nana. Letos namrzla, mesic je narasena, zhruba 3 pary listu. Ty jsou male. Dost neduzive. Prostrihala jsem suche vetve do ziveho. Nerada bych o ni prisla. Je jeste neco co pro to lze udelat? Dekuji za radu.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Zahradník

Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 milada vránová

Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS