MENU
Vaření a pečení |
Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0
Kluci v akci dělali chlupaté knedlíky jako přílohu k moravskému vrabci. My vám přinášíme pohled na jejich práci, abyste si mohli udělat představu o tom, jak vypadá jejich recept na vysočinský chlupatý knedlíky z jejich pokrmu moravsoslezkej vrabec.
Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0
Co to je flamendr? Hýřil, prostopášný nedbalec, fláma. Oslovení Ty Flamendře! bylo používáno v Praze pro člověka nedbalého a docela zpustlého. Příklad z historických pramenů uvádí: Syn pana
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Ble, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří
Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0
Ugrilujte si vepřovou kotletu jako opravdový profesionál na grilování! Vepřové kotlety chutnají obzvláště dobře i z grilu, pokud byly předem marinovány. Kotleta se krájí z žebra a je vždy
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Hovězí líčka jsou opravdovou delikatesou, kterou si můžete dopřát i doma. Proč právě líčka? Protože maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovité
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Bábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 5
Káva je charakteristická svou silnou vůní a černou barvou. Obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost a pro jehož povzbuzující účinky se káva pije především. Káva zvyšuje
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 4
Sušení, uzení a nakládání do soli nebo medu jsou ty nejstarší způsoby uchovávání potravin. Na postup sterilace přišel na konci 18. století francouzský kuchař a cukrář Nicollas Apert. Původním
LISTOVÁNÍ
Předchozí 1... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 Další
Diskuze |
Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Já dám umyté broskve nakrájené na čtvrtky do slenic,naliji tam převařenou vodu,přidám necelou lžíci cukru,někdy půlku,podle zralosti a sladkosti broskví.
Dám do hrnce,sklenice zaliji vodou nad víčka a steriluji 20 minut při 80 stupních.Dělám to tak každý rok a jsou dobré.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak se zavařuje kukuřice
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych sterilovat okurky v myčce, ale program na nejvyšší teplotu má 55 - 65 stupňů. Stačí to ?
Děkuji za odpověď
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Listy vinné révy svinuté na okrajích a zkroucené nebo zakrnělé mohou být příznakem náhodné kontaminace hormonálním přípravkem na hubení plevele aminopyralidem. Nejčastěji se k rostlině dostane v kompostu ve kterém je ošetřená biomasa a nebo je v něm hnůj zvířat krmených ošetřenou plodinou.
Aminopyralid se objevuje v koňském, kravském a slepičím hnoji, lejnu/podestýlce pro malá zvířata, kompostu ze zeleného odpadu, slámě, senu, trávě a některých značkových kompostech z obchodů. Je to potenciální problém pro každého pěstitele. Kontaminovaný kompost se začne rozpadat při kontaktu s půdními bakteriemi a šíření herbicidu skončí přibližně po 12 až 15 měsících.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den,
mám velký problém s vinnou révou. Zasazena před 4 roky, loni měla bohaté, velké střapce vína, na každé větvi řadu, bohatý nárůst, vynikající chuť. Těšili jsme se na letošní úrodu. Na jaře začala velice narůstat, roztáhla se do tří metrů a byla úplně planá střapců hroznů. Po nějaké době se začaly listy kroutit do sebe. Viz snímek. Ptal jsem se odborníka vinaře a ten mi řekl, že je to nedostatek výživy. Že to chce nadělat dokola hluboké díry a tam nalít rozpuštěné draslo a NPK. Udělal jsem to přesně tak, rozpustil jsem v 10l. konvi draslo a v dalším
NPK. Po dvou dnech jsem to naléval do všech otvorů. Nic se nezměnilo a má réva pomalu odchází. Několik střapečků vína zakrnělo a obávám se, že je to konec. Díval jsem se na stránky, ale nikde jsem neviděl ony pozkrucované listy, jak mám. Pokud může někdo poradit, poraďte, prosím. velmi děkuji
Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Bývalo dobrým pravidlem hned na začátku předváděni produktu uvádět cenu. To je za prvé. Za duhé: Předvést produkt ve své podstatě a principu funkčnosti. Jen podvodník se právě tomuto vyhýbá a jen slibuje a slibuje.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nahraďte révu za odolnější odrůdu, která vydrží plodit zdravé hrozny déle než dva roky. Vysledujte v okolí úspěchy ostatních vinařů a zjistěte názvy odrůd. Někteří vám třeba i namnoží na příští rok.
Tůje si můžete užívat klidně dál, neboť jejich přítomnost révu nijak neovlivňuje.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den.Kazdy rok mi před dozráním začnou hrozny černat.strikam to před tím 2x proti padlým ale stejně to nezabírá.prvni 2 sklizně byly krásné.reva je stará asi 15 let.nedaleko asi pět metrů máme túje.bude to tím?děkuji za radu
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
dobrý den mám dotaz,kde se dá sehnat vinný kámem na použití mimo prášku do pečiva.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.