Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Recepty na uzené maso

Recepty na uzené maso

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Historie uzení spadá až do období pravěku. Je zřejmé, že podobným způsobem upravovali lidé maso před více než 80 000 lety. Uzené, zejména vepřové maso, bylo známé i na našem území. Vzhledem k tomu, že maso jedli prostí lidé zpravidla pouze v neděli, bylo uzení jediným způsobem, jak uchovat maso ze zabíjaček po delší dobu.

Marináda na maso

Marináda na maso

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Český národ miluje grilování. Zhruba každý druhý Čech griluje alespoň dvakrát měsíčně, pětina národa dokonce jednou za týden. Na grilu se dá upéct každé maso, a aby bylo chutné, musí být skutečně

Recepty na slávky

Recepty na slávky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Slávky jsou běžně po celém světě sbírány na jídlo z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Jsou základem pro mnohé pokrmy z mořských plodů ve španělské, portugalské, francouzské, holandské,

Jak vymačkat šťávu z cibule

Jak vymačkat šťávu z cibule

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Cibule má všestranné léčebné použití a její hlavní význam spočívá v prevenci nemocí. Už naše babičky vařily cibulový čaj na kašel a dobře dělaly. Šťáva z cibule působí preventivně proti

Bramborový guláš podle babičky

Bramborový guláš podle babičky

Napsal: Vinš M. / komentářů: 3

Bramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další

Tofu

Tofu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tofu se stalo běžnou součástí našeho jídelníčku. Pochází z Číny, kde se začalo vyrábět ve druhém století před naším letopočtem. V sedmém století se jeho znalost rozšířila i do Japonska.

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Vepřové koleno se připravuje jako samostatný pokrm nebo jako jedna ze surovin pro další zpracování (do klobás, jako ovar a podobně).

Recept na sunomono

Recept na sunomono

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Jedná se o variantu okurkového salátu podle japonské receptury.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Marináda na uzení drůbeže

 Ministr Ladislav  8.5.2017 10:44

Jak připravit marinádu na uzení drůbeže?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibule jako lék

 Lucie Plačková  7.2.2019 18:58

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Paprika zhořkne

 František  11.2.2019 14:46

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Pěstování keříčkových rajčat

 Jarka  26.5.2022 21:01

Musí se u keříčkových rajčat vylamovat boční výhonky?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čevabčiči

 janak  22.5.2022 19:45

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pestovani katalpy

 Roman  21.5.2022 7:03

Dobrý den,
katalpa se mě už druhý rok neolistí komplet vždy je střed a vrch koruny bez listu jina je podle střihu živá
děkuj vám za odpověd

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Myrta japonská

 Květka  14.5.2022 15:16

Teď jsem ji koupila v kauflandu za 50 kč

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Túje smaragd hnědne po přesazení

 Zahradník  13.5.2022 16:28

S největší pravděpodobní takto rostlina reaguje na přesazení. Často se stává, že při přesazení na novou pozici se nedodrží původní orientace na jih, což má za následek ozáření sluncem té části, která na to nebyla zvyklá. Samozřejmě nejde ani vyloučit poškození kořenového systému při přesazování. Co s tím teď dělat? Uschlé větve ostříhat a nechat túji, aby se s tím vypořádala sama a postupně vyplnila proschlá místa novými větvemi z té části, která nyní prosperuje. S hnojením to nyní nepřehánějte, pouze dbejte na dostatečnou zálivku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS