Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Marináda na maso

Marináda na maso

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 2

Český národ miluje grilování. Zhruba každý druhý Čech griluje alespoň dvakrát měsíčně, pětina národa dokonce jednou za týden. Na grilu se dá upéct každé maso, a aby bylo chutné, musí být skutečně čerstvé a správně připravené. Výborné je marinované maso. Marináda na grilování patří na maso, ale nikdy ne na gril. Pokud budete marinovat cokoliv v čemkoliv, před samotným vložením na gril všechnu marinádu z masa či zeleniny setřete. Může se snadno připálit a znehodnotit pochoutku.

Kynuté těsto

Kynuté těsto

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kynutého těsta se nejedna hospodyňka zbytečně obává. Musíme si uvědomit, že kynuté těsto je živá hmota a podle toho s ní zacházet. Receptů existuje celá řada, liší se od sebe poměrem mouky, cukru,

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové koleno se připravuje jako samostatný pokrm nebo jako jedna ze surovin pro další zpracování (do klobás, jako ovar a podobně).

Kefírové mléko

Kefírové mléko

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Kefírové výrobky jsou natolik specifické svou chutí a konzistencí, že jsou prakticky nezaměnitelné. Bílá hustá tekutina se svěží nakyslou chutí má spoustu zastánců, ale i odpůrců. Nicméně díky

Sekaná

Sekaná

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Sekaná pečeně je šťavnatý masitý pokrm, na řezu s viditelnými zrny slaniny a vepřového bůčku. Na povrchu je nazlátlé barvy s typickou kůrkou po pečení.

Recept na sunomono

Recept na sunomono

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Jedná se o variantu okurkového salátu podle japonské receptury.

Masopust

Masopust

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Masopust je lidový svátek, který ve své podstatě sice nemá nic společného s liturgií, ale přesto je podřízen běhu církevního kalendáře. Slaví se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Měli jste brokolicovou polévku v restauraci? Četli jste o ní? Vyprávěl vám o ní někdo? Nebo jen chcete změnit svůj jídelníček, abyste nejedli pořád dokola to samé? Pak si připravte brokolicovou

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Marináda na uzení drůbeže

 Ministr Ladislav  8.5.2017 10:44

Jak připravit marinádu na uzení drůbeže?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibule jako lék

 Lucie Plačková  7.2.2019 18:58

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Paprika zhořkne

 František  11.2.2019 14:46

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 vandenberk  21.12.2017 21:38

Dobrý den.Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně křenu.Letos jsem si chtěl naložit hlávkový zelí s křenem.Křen jsem si tyčovým mixérem na jemno rozdrtil a uzavřel do sklenic s uzavíratelným víčkem a uložil do ledničky.Křen byl kupovaný v marketu a měl dost velkou sílu.Druhý den jsem ho chtěl použít a uplne z něho vyprchala ta síla.Tak mám zelí s křenem a není to vůbec cítit.Nedávno k pečenýmu kolenu jsem do předu dal očistěný křen na dva dny do vody a stalo se úplně to samý tak nevím kde je chyba.Prosím o radu co dělám špatně.Předem děkuji za odpoveď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Vosk na dřevo

 Vojtěch Příkaský  26.9.2021 19:24

Dobrý den,
prosím o radu, jakou povrchovou úpravu mám použít na dřevěné nádobí.
Konkrétně na likérovou soupravu, tj. flašku + pohárky (všechno dřevěné, proto nepíši skleničky).
S pozdravem
Příkaský

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černání ořechů

 Josef Motyčka  20.9.2021 9:48

plody na stromě černají

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odborník na vinnou révu

 František Hladík  16.9.2021 22:12

Prosím o radu, co chybí vinné révě - Muškát zlatý a Nero. Bobule se scvrkávají, a to hlavně ve spodní části hroznu. Nedostávají výživu, protože i střapce hnědnou, slábnou a usychají. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie pěstování

 Miroslava Rudná  7.9.2021 18:22

Dobrý den. mám bílé anturie,obě mi kvekou ale jak se květ rozvine tak asi po čtrnácti dnech se zabarví do béžové barvy. Květ je přitom svěží a nejeví známky vadnutí.Ctěla bych vědět jestli je to nějaký druh nebo anturie marodí.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Aronie

 fakevivi182t  7.9.2021 18:07

Všimli jste si někdy, že ovoce a vlastně většina rostlin roste lépe v horách. A pak i tak nějak lépe chutnají? Ony tedy i zvířata. Ale to je vedlejší. Měla jsem jednou Aronii, která rostla opravdu v horách a chutnala daleko lépe než tu co pěstovali tady v nížinách. Je to zajímavé, neřekla bych, že horské slunce může mít takovýhle blahodárný učinek.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS