Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Pečená krůta – recepty

Pečená krůta – recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

V českých zemích se krůty začaly chovat až na začátku 19. století. Komerční chov byl zahájen teprve po roce 1945, kdy se začaly vyrábět i konzervy z krůtího masa typu lančmít a uzeniny. V roce 2005 se v České republice chovalo přibližně 815 000 krůt a spotřeba krůtího masa činila 2 kilogramy na osobu a rok. Převládá komerční chov v halách nebo výbězích, krůty se chovají odděleně od krocanů, protože krocan rychleji přibývá na váze a je vykrmený za kratší dobu než krůta.

Bábovka

Bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

V českých a moravských zemích byly moučníky a sladká jídla vždy oblíbené. Koláče, bábovky, buchty jsou i dnes základem české sladké kuchyně. V létě se připravují ovocné koláče, v zimě

Pudinkové řezy – recepty

Pudinkové řezy – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pudink je známý jako sladký dezert. Přidává se do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek. V Anglii má slovo „puding“ stejný význam jako v Česku

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Piškotové těsto je vhodné na dorty a rolády, ale i na klasické bábovky. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je však potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin,

Hrnková bábovka

Hrnková bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním

Slané palačinky

Slané palačinky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Palačinka je nekynutý moučník a také postní jídlo. Připravuje se z tekutého těsta, jehož základem jsou mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a jinými ochucovadly.

Granola

Granola

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Mezi oblíbené druhy snídaně patří třeba granola, což je v podstatě směs z ovesných vloček, různých druhů ovoce, medu a oříšků.

Gnocchi

Gnocchi

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Gnocchi představují tradiční italský pokrm připravený převážně z bramborového těsta, používaný jako příloha. Vaří se ve slané vodě v podobě koulí nebo šišek, každý nok odděleně.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   Další

Diskuze

Rychhlosul

 Vlach petr  8.3.2020 1:33

Zdravim potreboval bych vedet jaky je nazev pro rychlosul v USA.diky.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

 Petr Heřmánek  28.11.2021 22:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde koupit pragandu a smes na salamy

 Antonín Koštál  20.2.2020 9:27

D.den jsem z Vlašimska a chtel bych koupit pragandu ,
tři sáčky po 250g a 3 sáčky na výrobu salamu, udejte místo nákupu neb zašlete na
adr. Antonín Koštál,Družstevní 291,25765 Čechtice neb volejte 773877493 dik za info Ko

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Milena  27.7.2021 15:57

Zavařená červená řepa se zelím , není v nálevu psaný poměr vody ?
Svařit vodu , ale jaké množství na 5 dílů octa , 1 díl soli ?
Děkuji za zprávu .

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Fojtíkoá Blanka  15.8.2020 5:32

Když zavařuji červenou řepu se zelím - může být i bílé? A i v tom případě se musí řepa nejdříve uvařit. Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýňová polévka z dýně Hokaido

 Jane  5.9.2019 13:58

Hmm zrovna se na ní chystám, díky www.ceskenapady.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zabalit svatební koláče

 Blanka  22.10.2021 21:31

Dobrý den prosím o radu do čeho dát svatební koláčky pro pozvané lidí? děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Tomeček Martin  1.2.2023 14:48

potřebuji zjistit současnou adresu. Na trvalé adrese U Havličkových sadů 1531/11
není.
Děkuji
Hánová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Zahradník  31.1.2023 19:10

Když se rostliny rakytníku pěstují ze semen, je vlastně nemožné rozeznat, zda jsou samčí nebo samičí po dobu 3-4 let po vysetí, dokud se jim nevytvoří poupata. Z tohoto důvodu se rostliny rakytníku obvykle množí z řízků nebo pomocí výhonků z mateřských rostlin spíše než ze semen. Řízky jsou vždy stejného pohlaví jako rostlina, ze které jsou odebrány.
Samec vytváří nahnědlé květy, které produkují větrem distribuovaný pyl. Samčí květy mají okvětí složené ze 2 volných blanitých kališních lístků, obsahují 4 tyčinky a jsou uspořádány v drobných hlávkách. Oproti tomu samičí květy mají kalich trubkovitý, zakončený 2 laloky, obsahují jediný jednopouzdrý semeník a jsou uspořádány v drobných hroznech.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití

 Romana Boxanová  31.1.2023 18:39

Dobrý den,
Mohu se zeptat jak se pozná samec a samice rakytníku? Jaký je rozdíl? Děkuji Boxanová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 Milda  31.1.2023 16:03

Zřejmě používáte program, který nemá předpírku a proto spláchne prací prostředek s obou komor. Zvolte jiný program. Pokud se ale spláchne na začátku i aviváž, tak to vypadá spíše na poruchu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kam nalít tekutý prací prášek

 RADOMIR SUCHAN  31.1.2023 13:28

MAME PRACKU ZNACKA LORD POUZIVAME TEKUTE PRASKY DAME DO ZASOBNIKU PRASEK NA PREDPIRKU I NA PRANI A TAKE AVIVAZ A PRI NAPOUSTENI SE VSE SPLACHNE PRI PREDPIRCE A NEVIME PROC PROTO SE PTAME A POTREBUJEME PORADIT DEKUJEME

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování kysaného zelí

 anna  20.1.2023 15:57

vykvašené zelí natlačím do omnia 3/4 l a zašroubuji,potom vakuovačkou odsají vzduch - vydrží dluoho ve špajzu,měla i rok.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS