Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Rebarbora

Rebarbora

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Rebarbora, jinak také reveň, je zelenina, která přišla do Evropy z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V Evropě ji nejdříve začali využívat Němci a Angličané, od 18. století ji znali už téměř všude.

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Čerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká

Koláč prošívaná deka

Koláč prošívaná deka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh,

Recept na Oreo cheesecake

Recept na Oreo cheesecake

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Znáte to, dali byste si něco sladkého, ale zrovna doma nic nemáte a nechce se vám zdlouhavě péct. Jako možnost se naskýtá nepečený dort. V poslední době se tyto dorty stávají stále více populárními.

Vepřové karé

Vepřové karé

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.

Co k obědu

Co k obědu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Slovo oběd, respektive část -ěd [jed], souvisí se slovem jíst (staročesky jiesti), to se zdá být jasné. Funkce předpony ob- je však už méně jasná… Původně se výrazem oběd označovalo jídlo vůbec (bez ohledu

Zdravá večeře – recepty

Zdravá večeře – recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Je důležité volit správnou skladbu jídelníčku, ale neméně důležité je jíst pravidelně. Optimální počet je 5–6 menších porcí za den. Tímto způsobem se rovnoměrně rozvrství příjem energie a tělo pak

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Dovoz obědů pro důchodce praha 10

 eva davídková  21.11.2017 11:06

Prosím o sdělení kde a jak objednat pro 80 letou panní

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

 Jaroslav Kesler  20.9.2019 17:26

Co je příčina černání a hniloba plodu ořechu Ořech se nevyloupne ale zčerná a zaschne na stromě a nespadne. Děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rzivost ostružiny

 Hana Voštová  17.9.2019 16:42

Děkuji něco podobného jsem už také našla. Na začátku bylo vše v pořádku a i roky předtím. Objevilo se to až letos a ne na začátku ale spíš na konci. I když jsem si mohla nevšimnout. Je tam stále obrovské množství plodů ale nejspíš již nedozrají, podle toho co jsem zjistila. Budu asi muset vše ostříhat a co bude měně napadené ošetřit. Snad nepřijdu o vše. Děkuji za info.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rzivost ostružiny

 Majda  17.9.2019 16:29

Na rez ostružinovou jsem našla toto:

Rez ostružinová (Kuehneola uredinis, syn. Kuehneola albida) napadá ostružiny i maliník. Na jaře se na letorostech objevují fialovočervené zduřeniny. Rez ostružinová přezimuje v infikovaných výhonech, šíří se za deštivého počasí. Mechanicky můžete silné napadení omezit včasným odstraněním všech napadených výhonů, nejlépe již při rašení. Potíže často způsobuje blízkost dalšího ohniska rzi. Ideální v takovém případě je, aby ošetření porostů věnovali zvýšenou pozornost i sousedé.

Preventivní postřiky ohrožených ostružiníků se aplikují krátce po vyrašení rostlin (aspoň 2x v desetidenních intervalech). V seznamu registrovaných přípravků zatím nejsou proti rzi ostružinové uvedené žádné přípravky. Zahraniční odborná literatura doporučuje přípravky na bázi bitertanolu (Baycor 25) a mancozebu (Dithane DG NeoTec).

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rzivost ostružiny

 Hana Voštová  17.9.2019 14:26

Dobrý den, konečně jsem zjistila chorobu ostružiny. Sklízí přítel a stěžoval si že se na něj při sběru práší. Zjistila jsem že jde o rzivost ale je už nejspíš napadená celá rostlina a i o 4 metry dále druhá. Prosím jak postupovat a choroby se zbavit a lze to ještě napravit? Děkuji za případné rady.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Blechy v bytě bez zvířete

 Sandra  17.9.2019 12:37

omlouvám se za překlepy, špatně už vidím i přes blejle. Samozřejmě 14 dní, ne 104... atd..

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU