Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Rebarbora

Rebarbora

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Rebarbora, jinak také reveň, je zelenina, která přišla do Evropy z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V Evropě ji nejdříve začali využívat Němci a Angličané, od 18. století ji znali už téměř všude.

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Čerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká

Koláč prošívaná deka

Koláč prošívaná deka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh,

Recept na Oreo cheesecake

Recept na Oreo cheesecake

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Znáte to, dali byste si něco sladkého, ale zrovna doma nic nemáte a nechce se vám zdlouhavě péct. Jako možnost se naskýtá nepečený dort. V poslední době se tyto dorty stávají stále více populárními.

Vepřové karé

Vepřové karé

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.

Co k obědu

Co k obědu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Slovo oběd, respektive část -ěd [jed], souvisí se slovem jíst (staročesky jiesti), to se zdá být jasné. Funkce předpony ob- je však už méně jasná… Původně se výrazem oběd označovalo jídlo vůbec (bez ohledu

Zdravá večeře – recepty

Zdravá večeře – recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Je důležité volit správnou skladbu jídelníčku, ale neméně důležité je jíst pravidelně. Optimální počet je 5–6 menších porcí za den. Tímto způsobem se rovnoměrně rozvrství příjem energie a tělo pak

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Dovoz obědů pro důchodce praha 10

 eva davídková  21.11.2017 11:06

Prosím o sdělení kde a jak objednat pro 80 letou panní

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Anturie pěstování

 Zahradník  12.11.2019 4:33

Květy anturie můžete stříhat prakticky kdy chcete. Když už se vám nelíbí, tak květ ustřihněte 2 cm od kmene rostliny. Včasným odstraňováním květů zabráníte, aby rostlina investovala sílu do tvorby semen a soustředila ji do tvorby nových květů.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Anturie pěstování

 Ivana  12.11.2019 3:23

Dobrý den, kdy se odstraňují již nehezky vypadající květy? Poradí mi někdo?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sekundové lepidlo na zuby

 jajina  11.11.2019 14:09

je možné sehnat vterinové lepidlo na zuby

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci ostružin

 Zahradník  10.11.2019 20:56

Některé odrůdy dozrávají pomalu a vytváří tyto nedozrálé plody taky, proto je důležité správné rozpoznání příčiny. Pro správnou identifikaci přikládám obrázek. Zřetelná hranice mezi zralými černými bobulemi a nezralými červenými kuličkami, které nikdy nedozrají, je známkou roztočů jménem hálčivec ostružiníkový (lat.: Acalitus essigi) nebo vlnovník ostružiníkový (lat.: Eriophyes gibbosus Nal.). Tito roztoči se živí plody ostružin a vstřikují do nich toxin, který má za následek tento ostrý kontrast. Výskyt roztočů bývá častější u pozdních odrůd ostružin. Ochrana rostlin probíhá postřikem vápna se sírou během období klidu a nebo pomocí zahradnických olejů aplikovaných v sezóně. V obchodě si můžete koupit účinný chemický postřik proti přezimujícím škůdcům:
Frutapon 7 E;
Oleoekol;
Talstar 10 EC.
Během vegetace můžete aplikovat postřik přípravkem:
Cascade 5 EC;
Decis EW 50;
Magus 200 SC;
Nissorun 10 WP;
Omite 570 EW;
Omite 30 W;
Ortus 5 SC;
Sanmite 20 WP;
Talstar 10 EC.
Z nechemické ochrany je k dispozici biologická ochrana pomocí dravého roztoče Typhlodromus pyri, který se aplikuje na rostlinu na začátku sezóny.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci ostružin

 Viki Vikina  10.11.2019 18:20

Na ostružinách se mi již několik let drží nějaký roztočík nebo něco obdobného, který způsobuje, že každý plod dozraje jen zčásti a zčásti zůstane červený, tvrdý a kyselý. Jinak je keř krásný, vzrůstný, olistěný a plodí bohatě. Co s tím?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU