Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bezinka je všudypřítomný a všeobecně známý keř, někdy až velikosti stromu, který zkrášluje své okolí i dvakrát ročně. Nejprve na jaře, když v máji rozkvete intenzivně vonícími plochými vrcholíky žlutobílých květů, potom znovu na podzim, když jeho lístky začínají žloutnout, opadávat a odhalovat bohaté střapce sytě černých plodů, ohýbajících štíhlé větvičky dolů k zemi.

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o pokrm připravovaný z hovězího plátku, do kterého se zabalí slanina, okurka, vejce a uzenina. Tudíž se jedná o malé závitky.

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Cuketa není pouze veganskou stravou. Receptů je celá řada. Cuketa se přidává do jídel, vaří se z ní i hlavní pokrmy, a co je velmi originální, i chutné polévky. Dnešní článek se zaměřuje

Treska tmavá – recepty

Treska tmavá – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Treska tmavá je tradičním produktem rybolovu. Loví se v moři pomocí vlečných sítí. Má tmavé maso velmi výrazné chuti, které tepelnou úpravou zesvětlá. Maso z tresky tmavé je poměrně dobré, nedosahuje

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Čerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká

Koláč prošívaná deka

Koláč prošívaná deka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh,

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.

Co k obědu

Co k obědu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Slovo oběd, respektive část -ěd [jed], souvisí se slovem jíst (staročesky jiesti), to se zdá být jasné. Funkce předpony ob- je však už méně jasná… Původně se výrazem oběd označovalo jídlo vůbec (bez ohledu

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Dovoz obědů pro důchodce praha 10

 eva davídková  21.11.2017 11:06

Prosím o sdělení kde a jak objednat pro 80 letou panní

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Milánské špagety originální recept

 Ivka  4.1.2020 15:04

Za našich dětských let (tj. v 80. letech minulého století) nám dělali ve školní jídelně milánské špagety, jaké jsem nikde jinde nejedla. Bohužel mě jako dítě nikdy nenapadlo zeptat se na recept... Do dnes cítím v puse tu báječnou chuť. Pokud si ale vzpomínám, tak kečup, sojová omáčka či parmazán u nás snad nebylo možné ani koupit a na ovoce a zeleninu se stály fronty, takže předpokládám, že naše kuchařky ve škole používaly rajčatový protlak. Špagety ale nebyly zalévané omáčkou až na talíři - byly promíchány s omáčkou již v hrnci, takže byly hezky růžové a byly na nich kousky mletého masa, nedorozvařené cibule a mám dojem, že i nějakého rozpuštěného sýra (byly to takové bílé měkké krupičky). Takto byly nandavány na talíř a posypány strouhaným "červeným" (tj. dnešním 30%) eidamem. O boloňských špagetách jsme tenkrát nic neslyšely, ale předpokládám, že rozdíl mezi nimi je hlavně v tom, že do boloňských se dává různá zelenina. Nepamatuji si ani to, že by se špagety dělaly doma. U nás tedy určitě nikdy nebyly a nevybavuji si ani to, jestli se daly v obchodě běžně koupit - těstoviny se dělaly většinou doma a kupovala se jen kolínka (jiný druh tenkrát také snad ani nebyl). A kdo neuměl (nebo nechtěl) dělat domácí nudle, strouhání do polévky a fleky, tak se daly také koupit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Hnojení kaki

 Peter  1.8.2021 20:58

Mám kaki vir. Prosím 3.rokem.Nehnojim chemii!!! Sbírám kobylince. Dávám do vody a stim zalivam.Po vyluhovani zahrabu kolem stromků. Letos mám 4 plody.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bobkovy list a puklice

 Jana Terová  30.7.2021 14:23

Pěkný návod mají na www.domky-delta.cz/b…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Ivan Heráň  30.7.2021 13:37

Vážení potřebuji vědět zda jsem v registru.Jde o garáž č.38 za benzinou OMV,bývalá adresa V Alejích.Děkuji Vám . Ivan Heráň.Brzi nashledanou.Je to garáž 4 vedle sebe zády ke kolejím!!Na Ú/L!Platím pozemek dráze a zbytek jsem odkoupil od města.tel.731029600

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 Jana  28.7.2021 18:28

Dobrý den.
Dnes jsme na zahrádce vykopali křen, který jsme tam z oddenku před dvěma roky zasadili, abychom ho použili při nakládání okurek.Křen ale skoro nepálí
a vůbec není štiplavý. Mohli jsme ho s něčím zaměnit nebo je to něčím jiným?
Děkuji za zprávu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Kamča  28.7.2021 9:41

Na 5 dílů octa se dává 15 dílů vody.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS