Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Gnocchi

Gnocchi

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Gnocchi představují tradiční italský pokrm připravený převážně z bramborového těsta, používaný jako příloha. Vaří se ve slané vodě v podobě koulí nebo šišek, každý nok odděleně.

Rebarbora

Rebarbora

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Rebarbora, jinak také reveň, je zelenina, která přišla do Evropy z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především

Hamburger

Hamburger

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Hamburger neboli také burger je sendvič, který se skládá z grilovaného hovězího masa, které se vkládá mezi horizontálně rozkrojenou bulku (housku). Mezi bulku a maso se přidává zelenina, sýry

Patizon

Patizon

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Patison (Cucurbita pepo) je tykvovitá zelenina, kterou lze upravovat mnoha způsoby. Plody patisonu jsou druhem dýně, podobné cuketám a jsou diskovitého tvaru. Dužina je spíše moučná, k přímé

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o pokrm připravovaný z hovězího plátku, do kterého se zabalí slanina, okurka, vejce a uzenina. Tudíž se jedná o malé závitky.

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Cuketa není pouze veganskou stravou. Receptů je celá řada. Cuketa se přidává do jídel, vaří se z ní i hlavní pokrmy, a co je velmi originální, i chutné polévky. Dnešní článek se zaměřuje

Koláč prošívaná deka

Koláč prošívaná deka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh,

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Ivona  7.12.2021 16:23

Ludmila Nýdrlová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak pěstovat věncovec

 Honza  5.12.2021 18:22

Zdravím všechny pěstitele Věncovce.Věncovec není náročný na pěstování,ale jako každá rostlina chce určitá pravidla.Nepřelévat při zalévání,žloutnou listy,málo zálivky,žloutnou listy.Zalévat přiměřeně,ale je možno i do podmisky,pokud kvete,neotáčet a pokud jej musíte na nezbytně nutnou dobu přemístit,vrátit do původní polohy.Na jaro třeba ven do polostínu,na zimu do místnosti s normální teplotou.Je dobré ho jednou za čas osprchovat,pokud se zdá být přerostlý,seříznout a řízky zasadit na množení.Odměnou za celoroční péči se vám odvděčí bohatým kvetením a příjemnou vůní po celé léto.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Lucie  3.12.2021 14:07

Já bych zmínila mlýnek Timemore eshop.lazenskakava.c… Fakt je to zatím nejlepší mlýnek, co jsem měla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

 Petr Heřmánek  28.11.2021 22:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter  28.11.2021 11:00

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS