Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Plněné knedlíky

Plněné knedlíky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře. Jsou velmi důležitou součástí především české, rakouské, bavorské a tyrolské kuchyně. Odtud se rozšířily po celé Evropě a do světa.

Pečené brambory

Pečené brambory

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Brambory představují levný a zároveň bohatý zdroj životně důležitých a nepostradatelných látek pro naše zdraví. Obsahují širokou paletu stopových prvků, jako například draslík, hořčík, zinek,

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tvaroh je tradiční mléčný výrobek, který patří do našeho jídelníčku od nepaměti. Ti, kteří říkají, že jde o sýr, mají pravdu. Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Jedná se o sraženinu,

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a v jižních částech Německa; formou a složením

Recepty na fazolovou polévku

Recepty na fazolovou polévku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Fazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Měkké fazole s vývarem lze připravovat mnoha způsoby. Při

Kuskus

Kuskus

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale pouze

Lasagne

Lasagne

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který v naší české kuchyni již zdomácněl, jedná se o velké ploché nudle v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Klasické lasagne tvoří navrstvené ochucené

Holandský řízek

Holandský řízek

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 4

Máte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Holandský řízek

 josiph vysarionivič čukašvili  9.10.2016 11:50

a co česnek ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařené rizky

 Petra  29.3.2016 19:59

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

KNEDLÍKY

 Jurášek  10.4.2016 20:08

Dobrou chuť

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

 karel cani  25.8.2017 8:59

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zavařuje kukuřice

 DagmarRybová  30.7.2018 14:48

Jak se zavařuje kukuřice

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Rýmovník

 Pavlína Keprtová  20.10.2020 15:27

Dobrý den,
Rýmovník si doma pěstuji již dlouhou dobu.Na internetu jsem však nenašla,zda se dá nějak uchovat třeba sušením,které se mi ještě nepodařilo.Poradíte?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci kamelií

 Jana Holušová  18.10.2020 9:42

Dobrý den ! Prosím Vás Chtěla bych se zeptat . Listy kamelie jsou hodně lepkavé iparapet mám od nich celý lepkavý . Je to nějaká nemoc květiny nebo to tak má být ? Loni v zimě se vytvořily krásné velké pupeny už se pomalu začínaly otevírat a najednou opadly. Byla jsem z toho neštastná . A ještě něco jak často mám květinu zalévat ? Moc Vám děkuji za odpověd . Holušová Jana

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kala venkovní její pěstování

 Hana  11.10.2020 21:27

I já jsem měla letos stejný problém. Nikde jsem se nedočetla, proč se tak stalo. Poupata zůstala zelená s velkým semeníkem a nerozvinutá.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Okrasné keře

 Alena Menclová  6.10.2020 20:28

Prosím, mohli byste mi určit český a latinský název keře na přiložené fotografii?
S díky Menclová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování květiny voskovky

 jarmila Šromová  4.10.2020 22:31

Ta voskovka je už tak mohutná, je namotaná na drát, těžko se k ni budu dostávat, al jen k vůli těm krásné zelenám listům je mně líto s ní něco dělat, no nechám ji zatím tak, a uvidím, co s ní bude.Jinak díky, Jarmila.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS