Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Provensálské koření

Provensálské koření

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa i ryb vůni a chuť typickou pro francouzské speciality a pokrmy z okolí Středozemního moře.

Plněné knedlíky

Plněné knedlíky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří

Bešamel

Bešamel

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Bešamel, bílou omáčku, která se přidává do mnoha zapékaných jídel, znají asi všichni. Pojmenování této světlé omáčky vzniklo na počest markýze Luise de Béchameila, majordoma Ludvíka XIV. Luis de Béchameil

Květák

Květák

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Květák je oblíbenou košťálovou zeleninou, kterou člověk získal vyšlechtěním divoké brukve zelné (stejně jako například kedluben, zelí či kapustu). V případě květáku využíváme jako zeleninu zdužnatělé

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tatarský biftek rozdělil český národ na dvě poloviny. Jedna polovina Čechů jej miluje a ta druhá polovina jej nepozře. Ptáte se proč? Tatarský biftek se připravuje výhradně ze syrového hovězího masa,

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbude po vyškvaření tuku z tukové vrstvy zabitého zvířete. V Česku i dalších zemích jsou nejčastěji získávány při škvaření vepřového sádla. Příprava škvarků

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tvaroh je tradiční mléčný výrobek, který patří do našeho jídelníčku od nepaměti. Ti, kteří říkají, že jde o sýr, mají pravdu. Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Jedná se o sraženinu,

Kuskus

Kuskus

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale pouze

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Zapečené brambory v troubě

 Petra  15.7.2018 23:01

A jaké brambory na bramboráky? Kamarádka říká C a jiná říká A.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak pěstovat vinnou révu

 Vlasta Vorobjevova  2.7.2022 7:21

Prosím o radu jak a kdy správně ošetřovat postřikem révu proti škůdce padlí a plisni mám 4 hlavy jen tak pro svůj užitek a radost ze bude úroda jednoduché to není to jsem už poznala a bez postřiku to nelze děkuji Vorobjevova Dobre Pole okr.Kolin

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vybavení pro malou ložnici

 Dita  30.6.2022 8:52

Moc dobře sepsané tipy, pro tyto byty se určitě hodit budou, protože prostoru je málo a potřebného nábytku a vybavení hodně :) Určitě je dobré rozmyslet si, co člověk potřebuje a co naopak už tolik ne, protože tím se celá situace velmi ulehčí a najednou je i malý byt docela prostorný.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

 Milda  29.6.2022 14:15

Udělejte si novou registraci do soutěže Med roku. Tady je adresa s formulářem, který vyplňte a napište si do svých poznámek nové přihlašovací údaje. Formulář je zde: www.psnv.cz/med-roku…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

 Oskar Marša  28.6.2022 22:56

Zdravím,
rád byc se opět chtěl zúčastnit soutěže "Med roku" , avšak mne nechce při registraci pustit dál , protože již dříve jsem se doutěže zúčastnil a já si nepamatuji heslo pod kterým jsem se v minulosti registroval . Poraďte mi prosím , , jak dála pokračovat , abych se mohl zaregistrovat.

Děkuji Marša Oskar

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Druh túje?

 Zahradník  26.6.2022 18:25

Pošlete více fotek. Fotku s detailem větvičky. Jak vypadá plod. A jestli mění barvu během roku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS