Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Jak zavařit lečo na zimu bez cibule

Jak zavařit lečo na zimu bez cibule

Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0

Lečo, řeklo by se, že je typické pro maďarskou kuchyni, ale jeho původ je ve skutečnosti v Srbsku. Lečo si oblíbili v mnoha zemích. Z tohoto důvodu jsou pravidla jeho přípravy odlišná. Ingredience, dokonce i jejich konzistence, se od sebe liší. Nabízíme několik možností, jak zavařit lečo. Který recept na domácí lečo do sklenic si vyberete, záleží na vašem vkusu. Pokud máte v plánu zavařit chutné lečo na zimu bez cibule, tak tuk, paprika a rajčata jsou ty ingredience, které jsou ve všech receptech určitě obsaženy. Co do toho pak ještě půjde, je čistě na nás, a ať

Sněhové pusinky z bílků

Sněhové pusinky z bílků

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Zbyly vám z pečení nebo vaření vaječné bílky a nevíte, co s nimi? Pak asi nejlepším řešením budou sněhové pusinky. Jsou lehoučké jako pírko, na povrchu křupou a uvnitř je ještě trošku

Rozdíl mezi pastinákem a petrželí

Rozdíl mezi pastinákem a petrželí

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Petržel a pastinák patří mezi kořenovou zeleninu. Kořenová zelenina (mezi kterou řadíme i mrkev, celer, petržel a řepu) představuje typickou českou zeleninu, ve které máme silný genetický

Recepty na kotlety

Recepty na kotlety

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Arašídové máslo je typickou americkou pomazánkou u nás donedávna skoro nepoužívanou. Každému totiž toto máslo napoprvé nezachutná. Má zvláštní slanou chuť. Mnoho lidí dá přednost radši sladké čokoládové

Houba liška obecná

Houba liška obecná

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Liška obecná patří mezi jedlé houby. Její žluté plodnice jsou kulinářsky ceněné. Český název vychází z podobnosti mezi barvou plodnic a liščí srstí. Na Moravě a na Českomoravské vrchovině

Pepřová omáčka - recepty

Pepřová omáčka - recepty

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 1

Pepřová omáčka dodává připravenému masu typickou ostřejší chuť a zajímavé aroma. Vyzkoušejte tedy některý z nabízených receptů.

Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit troubu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

U čištění trouby platí, že čím starší jsou nečistoty, tím je těžší je odstranit. Pokud se chcete vyhnout namáhavé práci, pak doporučujeme v ideálním případě vyčistit troubu po každém pečení. Hlavní

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    14 | 15 | 16 | 17

Diskuze

Dotaz na pastinákovou nať

 Vladimír

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se nať pastináku dá konsumovat podobně jako nať petržele? Díky. V.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové maso cena

 Vladimíra Ducarová

Nějaká prodejna v Ostravě která prodává skopové maso děkuji za info Ducarová.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka

 Milada

Dobrou chuť !

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Modrá skalice na postřik stromů

 Božena Procházková

Děkuji za odpověď
B. Procházková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Modrá skalice na postřik stromů

 Zahradník

Postřik z modré skalice připravíte smícháním 10 g modré skalice a jednoho litru teplé vody.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Modrá skalice na postřik stromů

 Božena Procházková

V jakém poměru namíchat postřik modrou skalicí starý strom švestky. Plíseň i prezimujici škůdci. Děkuji za radu. B. Procházková

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Muchovník množení

 Soukup Jindřich

Mám asi 10 sazenic muchovníku - nevím jaký druh. Dá se množit řízkováním? Kdy se mají řízky odřezat a pak zasadit ?
Děěkuji za zprávu,
Jindřich Soukup.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Ptačí zob

 Společenství vlastníků, Olomouc, Karafiátová 292/2; předseda : Vladimír Buk ing.

Dotaz k množení ptačího zobu řízkováním.
Jaká je doporučená délka řízků pro množení a jaké je vhodné přikrytí provedených řízku vložených do malých květináčkůl :
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby a škůdci vinné révy

 Zahradník

Listy vinné révy svinuté na okrajích a zkroucené nebo zakrnělé mohou být příznakem náhodné kontaminace hormonálním přípravkem na hubení plevele aminopyralidem. Nejčastěji se k rostlině dostane v kompostu ve kterém je ošetřená biomasa a nebo je v něm hnůj zvířat krmených ošetřenou plodinou.
Aminopyralid se objevuje v koňském, kravském a slepičím hnoji, lejnu/podestýlce pro malá zvířata, kompostu ze zeleného odpadu, slámě, senu, trávě a některých značkových kompostech z obchodů. Je to potenciální problém pro každého pěstitele. Kontaminovaný kompost se začne rozpadat při kontaktu s půdními bakteriemi a šíření herbicidu skončí přibližně po 12 až 15 měsících.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS