Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Domácí pekárna

Domácí pekárna

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 6

Ti, kdo s domácí pekárnou ještě neměli tu čest pracovat, možná ani netuší, o co přicházejí. Leckdo si řekne, chleba si můžu koupit v obchodě a nepotřebuju domácí pekárnu, ale už vás někdy probudila vůně čerstvě upečeného chleba? A navíc pekárna není jen o tom, aby nám pekla chleba, zadělá za vás těsto na koláče či knedlíky, můžete v ní vařit marmeládu a podobně.

Kuchařka na bylinkové máslo

Kuchařka na bylinkové máslo

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Bylinkové máslo společně s čerstvým pečeným chlebem bývá častým předkrmem v moderních pizzeriích. Zachutnalo vám toto máslo a chcete si ho vyzkoušet sami? Nebo jste snad upekli domácí chléb

Švédský koláč

Švédský koláč

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Chcete si připravit velice lahodný a křehký koláč bez veliké námahy a snažení? Pak si vyberte švédský koláč, zvládne ho i začátečník a nepotřebuje k tomu žádnou velkou pekařskou

Salsa verde

Salsa verde

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Salsa verde pochází z Piomentu a dnes ji zná nejen celá Itálie. Někdy se jí také říká studená bylinková omáčka, ale není to omáčka v pravém slova smyslu, poslouží vám spíš jako dip či marináda.

Ovocný dort

Ovocný dort

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Blíží se vám oslava narozenin či svátku? Čekáte návštěvu, kterou byste rádi pohostili něčím chutným a nevšedním, nebo máte prostě jen chuť upéct si něco dobrého? Mám pro vás pár zajímavých receptů,

Domácí výroba sýra

Domácí výroba sýra

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Na celém světě se vyrábí stovky typů sýra. Sýr se požívá syrový, vařený, pečený, uzený i smažený, samotný

Provensálské koření

Provensálské koření

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a v jižních částech Německa. V Česku

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Pečení v pekárně

 Eva  16.3.2016 22:24

Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Výroba sýra diskuze

 ZuzkaE  29.4.2017 12:40

Při výrobě sýra mi dost pomáhá skvělý fermentor Kuvings. Nedávno jsem ho koupila a jsem ráda, že jsem investovala. ono se to totiž vyplatí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zapečené brambory v troubě

 Petra  15.7.2018 23:01

A jaké brambory na bramboráky? Kamarádka říká C a jiná říká A.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Indiánek Retro

 Milada  25.11.2020 14:49

Dobry den, my, co jeste narozeni v praveku, si pamatujeme indianky s krupavou cukrovo kakaovou polevou. Mely sve kouzlo. Indianek jsme chytili obracene, prvni jsme snedli piskot /bufler/ a az potom jsme teprve z krupave krusty vylizovali hoodne pomalu snih, protoze, vetsinou jsme na 2 ks nemeli penize a nakonec jsme pokroupali onen obal indianku. Takove mlsani bychom si s indiankem poletym cokoladou nemohli dovolit, nebot by se nam rozmazl v ruce a vetsi cast upadla na zem. Ptam se :pamatujete nekdo jak se ta krusta delala?.
Hezky den a dekuji za recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování tújí

 Bohumil  25.11.2020 13:55

Zdravím, mezi 40 tujemi výšky cca 90 cm se mi u dvou thuji objevily z boku jakoby rezavá místa, zbytek thuje tak 3/4 jsou stále zelené. O co kráčí, Budu je muset vyměnit, či na jaře opět zezelenají? Potažmo čím léčit? Díky za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Židovské brambory topinambury

 Petr  22.11.2020 23:02

topinambury miluju , kupuji je na diatop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Zahradník  22.11.2020 12:05

Namnožte se nový oleandr ze zdravé rostliny a netrapte se léčbou. To je nejjednodušší, co můžete udělat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Ludmila Kutálková  22.11.2020 11:33

Co dělat se semeníky, kterých je na koncích větviček asi 6? Děkuji. A co s mladou rostlinou z obchodu- má krásné, zdravé listy, poupata ale nerozkvetou, zaschnou. Není přehnojená?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS