Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Kuře na kari

Kuře na kari

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Používáte při vaření kari? Je to směs sušeného namletého koření žluté barvy a specifické chuti. Vyskytuje se v různých variantách – jak kdo má rád – pálivější nebo méně pálivé. Často se používá v indické a thajské kuchyni do různých zeleninových nebo masových směsí.

Jelení guláš

Jelení guláš

Napsal: Vinš M. / komentářů: 2

Jelení guláš je tradiční myslivecký pokrm připravovaný z různých částí jeleního masa. Jedná se o kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou, typické vůně a chuti po mase a dalších

Vepřové kůže

Vepřové kůže

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové kůže se obvykle nepřipravují samostatně, ale bývají součástí jiných pokrmů, často také slouží jako přísada k výrobě dalších pokrmů, kde fungují jako pojidlo.

Vepřový flamendr

Vepřový flamendr

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o směs připravovanou tradičně z vepřového masa nakrájeného na nudličky. Název flamendr vznikl pravděpodobně jako označení pokrmu určeného pro flámující štamgasty. Recept je snadný a rychlý

Krkovice

Krkovice

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako vepřová krkovice. Je chuťově výrazná, šťavnatá, i když o něco hůř stravitelná.

Recepty na kotlety

Recepty na kotlety

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně

Prejt

Prejt

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Prejt je klasické jídlo každé domácí zabijačky. Na jeho přípravu lze využít méně kvalitní a žádané druhy masa, které ze zabijačky získáme. K jeho dobarvení i dochucení obvykle používáme

Vepřová plec

Vepřová plec

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Máte chuť na šťavnaté libové vepřové maso? Pak byste měli skočit do řeznictví a vybrat si nějaký pěkný kousek vepřové pečeně a už cestou domu můžete přemýšlet, jakou dobrotu si z ní připravíte.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Jelení guláš

 Sylva.

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Marmeláda

 Petra

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčkova z vepřového masa s halali

 Dagmar

Chtěla by jsem se zeptat,kde dělám chybu.Někdy se mě omáčka srazí a někdy né.Zachráním jí sice ponorným mixérem,ale chtěla by jsem znát příčinu.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Okrasné slepičky milflerky

 Lenka Dvořáková

Dobrý den
ráda bych se zeptala, kde je možné koupit Rousné zakrslé (milflerky).
Na internetu jsem nenašla žádného chovatele.
děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

 Josef Jordák

Dobrý den,chtěl bych výpis z nemovitostí,díky Jordák.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Prodej včelstva

 Radka Brzusková

Dobrý den,chtěla bych si se zeptat,kolik kč stojí včelstvo na jaře?Jsme včelaři a zajímá mě to,děkuji Brzusková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katastralni mapy slovensko

 Vrábel Blahoslav

Prosím o výpis nehnutelnosti Stará Turá , Topolecká

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cuketová polévka

 Helena Čámská

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Číslo popisné1068

 Milda

Vlastník nemovitosti je povinen na vlastní náklady označit budovu čísly určenými obcí. Cedulku s číslem vám vyrobí zde: www.ceskysmalt.cz/do…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS