Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Kuře na kari

Kuře na kari

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Používáte při vaření kari? Je to směs sušeného namletého koření žluté barvy a specifické chuti. Vyskytuje se v různých variantách – jak kdo má rád – pálivější nebo méně pálivé. Často se používá v indické a thajské kuchyni do různých zeleninových nebo masových směsí.

Jelení guláš

Jelení guláš

Napsal: Vinš M. / komentářů: 2

Jelení guláš je tradiční myslivecký pokrm připravovaný z různých částí jeleního masa. Jedná se o kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou, typické vůně a chuti po mase a dalších

Vepřové kůže

Vepřové kůže

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vepřové kůže se obvykle nepřipravují samostatně, ale bývají součástí jiných pokrmů, často také slouží jako přísada k výrobě dalších pokrmů, kde fungují jako pojidlo.

Vepřový flamendr

Vepřový flamendr

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o směs připravovanou tradičně z vepřového masa nakrájeného na nudličky. Název flamendr vznikl pravděpodobně jako označení pokrmu určeného pro flámující štamgasty. Recept je snadný a rychlý

Krkovice

Krkovice

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako vepřová krkovice. Je chuťově výrazná, šťavnatá, i když o něco hůř stravitelná.

Recepty na kotlety

Recepty na kotlety

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně

Prejt

Prejt

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Prejt je klasické jídlo každé domácí zabijačky. Na jeho přípravu lze využít méně kvalitní a žádané druhy masa, které ze zabijačky získáme. K jeho dobarvení i dochucení obvykle používáme

Vepřová plec

Vepřová plec

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Máte chuť na šťavnaté libové vepřové maso? Pak byste měli skočit do řeznictví a vybrat si nějaký pěkný kousek vepřové pečeně a už cestou domu můžete přemýšlet, jakou dobrotu si z ní připravíte.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Jelení guláš

 Sylva.

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Marmeláda

 Petra

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčková omáčka

 Josef Richter

Známý historik Zigmund Winter ve svých historických studiích jasně uvádí, že svíčková znamená večeře a že je to původní název jakéhokoliv večerního jídla, které se podávalo už při zapálené svíčce, aby kvůli setmění bylo na jídlo vidět, tedy až po práci v pozdějších večerních hodinách. Dokonce v jeho době, se o žádném speciálním jídle s tímto názvem nevědělo. Takže např. já, mám svíčkovou každý den i když dnes už by se to mělo jmenovat spíš žárovková či zářivková.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svíčkova z vepřového masa s halali

 Dagmar

Chtěla by jsem se zeptat,kde dělám chybu.Někdy se mě omáčka srazí a někdy né.Zachráním jí sice ponorným mixérem,ale chtěla by jsem znát příčinu.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak to má s nahlížením do katastru nemovitostí Slovenská republika?

 Jana Hlavničková

Jak se odstanu do Sbírky listin na katastru Slovenska v Bratislavě ?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červotoč

 Milda

Červotoč v parketách je vážný problém. Ale naštěstí známe řešení. Parkety nelze jen tak demontovat a nechat je přez zimu vymrznout, jako například napadený kus nábytku. Ani nátěr nebo macerace insekticidem nejsou u parket účinné, neboť rozrok se dostane jen několik milimetrů pod povrch a nezahubí všechny larvy. Rozpad dřeva tak probíhá dál. Existuje ale jednoduchá metoda, jejíž fungování je založeno na změně podmínek okolního prostředí, které nedovolí přežití žádné larvy. Konkrétně zvýšení teploty dřevěného materiálu nad 50 °C. Toho dosáhnete umístením širokého mělkého hrnce naplněného vodou s ponorným elektrickým vařičem. Necháte zahřívat tři dny. A máte pokoj, ale jen na ošetřeném místě. Červotoč se ale určitě vyskytuje i jinde v podlaze. Protože, to co vidíte na zaslaných fotkách, jsou jen otvory, kudy vylezli dospělí brouci, aby se spářili. Skutečná zkáza probíhá uvnitř dřeva a uvidíte ji až jednou budete brousit podlahu. Proto je nezbytné nechat podlahu v následující zimě vymrznout, abyste se zbavil všech larev červotočů. Alternativně můžete použít velký infrazářič zavěšený nad podlahou v účinné výšce a postupně s ním prohřát celou plochu podlahy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červotoč

 Jiří Vašulka

Dobrý den, v dubových parketách se mi objevil červotoč. malé dírky cca 1 mm + pilinky. Dům byl před 25 lety rekonsruován, ve dvou místnostech zůstaly původní parkety, červotoč je v jedné z nich.
Nevím si rady.
tel.: 792 753 194

Děkuji

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Modřenec - lidový název?

 Zahradník

Místní názvy rostlin často pochází od iniciativních učitelů nebo kněžích, kteří rostlinu modřence přivezli. Modřenec se v Česku přirozeně vyskytoval jen na jižní Moravě. Do ostatních míst naší zeme byl dovezen jako okrasná rostlina, která zplanila a zůstalo jí lokální jméno od svého importéra. U nás na vsi se modřenci řikalo bouřka.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kyselina citronová do bazénu

 Cempírek

Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kyselina citronová do bazénu

 Tomáš Fiala

Dobrý den,

hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.

Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.

Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.

Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?

Děkuji předem,
TF

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS