Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Odpalované těsto

Odpalované těsto

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Kdo by neznal odpalované těsto. Zvládne ho i úplný začátečník. Používá se na mnoho dobrot, jako jsou větrníky, věnečky a jim podobné sladkosti.

Recepty na gulášovou polévku

Recepty na gulášovou polévku

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Gulášová polévka má svůj původ v Uhrách, ale u nás již zcela zdomácněla a lze ji považovat za stabilní složku české kuchyně. Tradiční „gulášovka“ obsahuje maso, cibuli a vařené brambory.

Recepty na výborné palačinky

Recepty na výborné palačinky

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Palačinky chutnají nejen dětem, ale i dospělým, a mají ještě jedno velké plus. Patří mezi poměrně rychle připravená jídla, takže jimi snadno vyřešíte problém, co narychlo k večeři. Potřebujete

Recepty na králičí játra

Recepty na králičí játra

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Asi se mezi námi najde dost takových, kterým se při představě jídla z vnitřností zvedne žaludek. Leckdo si nechá při pohledu na čerstvé hovězí žaludky či na výbornou českou dršťkovou polévku zajít

Recepty na kapání do polévky

Recepty na kapání do polévky

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Kapání patří mezi rychlé zavářky do polévky. Jako rychlé zavářky se označují ty zavářky, které pořídíme z domácích surovin a přitom vyžadují pouze minimální přípravu a velmi krátkou dobu

Kysané zelí

Kysané zelí

Napsala: Válková J. / počet komentářů: 5

Léto skončilo, přichází období chřipek a nachlazení. Jak posílíte svou obranyschopnost? Zařaďte do svého jídelníčku kysané zelí. Už staří mořeplavci věděli, že se bez kysaného zelí nemohou vydat na

Koprová omáčka recept

Koprová omáčka recept

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Ble, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří

Recepty na jogurtové pečivo

Recepty na jogurtové pečivo

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Jogurtové pečivo je připraveno z těsta, ve kterém samozřejmě nesmí chybět jogurt. Jogurtové těsto je ideální nejen pro výrobu různých sladkých pokrmů, ale i slaného pečiva. Těsto je jemné, takřka

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Sušený česnek vyloupaný

 jitka hurná  3.7.2015 14:55

Prosím o radu jestli se dají stroužky česneku nakrájet na plátky a usušit. Nestratí česnek sušením aroma??? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pizza

 Marie  2.6.2016 20:08

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

 Zdenka  17.11.2020 17:30

za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde se dá v Praze koupit štáva z kysaného zelí

 Mirek  28.10.2014 17:46

Nevíte někdo kde se dá v Praze koupit šťáva z kysaného zelí?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sýr

 Hanka Šmahová  31.10.2018 11:18

Wow, díky za informace. Moc mi to pomohlo. To je tohle www.atranet.cz/kuvin… ten fermentor? Mě se to tedy zdá drahé. Co všechno to doopravdy umí?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vyroba peelingu

 Evka  31.8.2017 9:13

Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí výroba tvrdých sýrů

 Evínková  30.5.2017 20:27

Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pastináková nať

 Eva  29.9.2015 18:00

Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Indiánek Retro

 Milada  25.11.2020 14:49

Dobry den, my, co jeste narozeni v praveku, si pamatujeme indianky s krupavou cukrovo kakaovou polevou. Mely sve kouzlo. Indianek jsme chytili obracene, prvni jsme snedli piskot /bufler/ a az potom jsme teprve z krupave krusty vylizovali hoodne pomalu snih, protoze, vetsinou jsme na 2 ks nemeli penize a nakonec jsme pokroupali onen obal indianku. Takove mlsani bychom si s indiankem poletym cokoladou nemohli dovolit, nebot by se nam rozmazl v ruce a vetsi cast upadla na zem. Ptam se :pamatujete nekdo jak se ta krusta delala?.
Hezky den a dekuji za recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování tújí

 Bohumil  25.11.2020 13:55

Zdravím, mezi 40 tujemi výšky cca 90 cm se mi u dvou thuji objevily z boku jakoby rezavá místa, zbytek thuje tak 3/4 jsou stále zelené. O co kráčí, Budu je muset vyměnit, či na jaře opět zezelenají? Potažmo čím léčit? Díky za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Židovské brambory topinambury

 Petr  22.11.2020 23:02

topinambury miluju , kupuji je na diatop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Zahradník  22.11.2020 12:05

Namnožte se nový oleandr ze zdravé rostliny a netrapte se léčbou. To je nejjednodušší, co můžete udělat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Ludmila Kutálková  22.11.2020 11:33

Co dělat se semeníky, kterých je na koncích větviček asi 6? Děkuji. A co s mladou rostlinou z obchodu- má krásné, zdravé listy, poupata ale nerozkvetou, zaschnou. Není přehnojená?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS