Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Cizrna

Cizrna

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 2

Cizrna patří mezi luštěniny. Chuťově se cizrna nejvíce podobá vařenému hrachu, ovšem má ještě zvláštní oříškovou příchuť. U nás má silnou konkurenci v podobě čočky či fazolí, v takové Indii nebo v arabských státech je ale neotřesitelnou královnou.

Jak na zavařování

Jak na zavařování

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

V dřívějších dobách lidé řešili problém, jak své jídlo uchovat na delší dobu. Na přelomu 18. a 19. století byla ve Francii vyhlášena odměna tomu, kdo to dokáže. Úkolu se chopil kuchař a cukrář

Recepty na makrobiotické vánoční cukroví

Recepty na makrobiotické vánoční cukroví

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Pokud chcete mít na vánočním stole alespoň trošku takříkajíc zdravého nebo dietního cukroví, upečte si nebo se aspoň pokuste si upéct makrobiotické vánoční cukroví. Určitě vám to bude chutnat.

Výroba domácí uzené šunky

Výroba domácí uzené šunky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tradice solení masa a jeho konzervace je známá od dob Keltů a Římanů. V našich zemích se šunka vyráběla buď z vykostěné, nebo nevykostěné vepřové kýty, která byla nasolena, zalita lákem,

Recepty na chlupaté knedlíky

Recepty na chlupaté knedlíky

Napsala: Válková J. / komentářů: 0

Chlupaté knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a přílohy v jednom a jsou chutným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. V některých kuchařských

Recepty na ratatouille

Recepty na ratatouille

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm. Připravuje se zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm. V Katalánsku je podobný

Návod na bezinkový likér

Návod na bezinkový likér

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tento sladký a lahodný bezinkový likér je nejen chuťově velice příjemný, ale také zdraví prospěšný. Pomáhá při bolestech páteře, kloubovém revmatismu, působí na žaludeční a střevní sekreci. Má

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Arašídové máslo je typickou americkou pomazánkou u nás donedávna skoro nepoužívanou. Každému totiž toto máslo napoprvé nezachutná. Má zvláštní slanou chuť. Mnoho lidí dá přednost radši sladké čokoládové

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Puriny a cizrna

 Hana Pořízová

Dobrý den,nezjistila jsem nikde,jak je na tom cizrna s puriny.Je to stejné jako hrách nebo čočka?Děkuji.Poř

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jíška

 Pavel

Dobrý den, najdu, prosím, někde návod na jíšku bez mouky? Mám k dispozici chleba a brambory. A protože nepeču, nechci si kupovat kilo mouky jen na jednu jíšku.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ruční mlýnek Hario

 Jackob

Určitě bych ještě zmínil mlýnky Hario www.kafemleti.cz/ruc… . To je nebe a dudy oproti Etě nebo Boshi. Přitom cena je srovnatelná.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 VENUŠE ŘÍHOVÁ

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pražení kávy diskuse

 jirka

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Židovské brambory topinambury

 Petr

topinambury miluju , kupuji je na diatop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Majonéza

 Eva Havlátová

Zdravím, nevím kde se zeptat, nedaří se mě majonéza, Je stále řídká, kde je chyba? Sražená není. Vše jsem dodržela .-) asi.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recepty na karlovarský houskový knedlík

 Lucasice

My doma veškeré knedlíky děláme už jen na páře.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Nemoci okurek

 Zahradník

Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 milada vránová

Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa - řez

 Eva

Katalpa 18 let, jednou.za 3- 5 let zkracovana, posledni rez pred rokem, pomerne znacny, na serezanych vetvich obrosty za rok 4 m, proste dlouhe vetve. Premyslime,.jak ji serezat v pristim roce. Je tak 8 m vysoka. Mate radu, jak ji dostat trochu pod kontrolu?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Romana

Katalta - schnou vrcholové přírůstky. Dočetla jsem se,že tovje způsobeno houbou nebo plísní. Je možné něčím léčit? Postřik, zálivka?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak vypadá kousnutí od pavouka

 Miloslav Bičak

Včera mě něco kouslo do stehna, když jsem sednul na židli při štípání dřeva. Do rána to zčervenalo a je to ztuhlé a svědí to. Velikost je jako dlaň. Vosa to nebyla. Počkám co se z toho udělá. Jestli to byl pavouk, mělo by to za 2 dny zmizet. Nejsem alergický na nic. Měl někdo podobné příznaky? Děkuji za odpověď.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník - jeho pěstování a využití a schnutí listů

 Pavel Nový

Na rakytníku jsou po 3l prvně plody a žloutnou a opadávají listy. Poraďte děkuji PN

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS