Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Hrachová kaše

Hrachová kaše

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Hrachová kaše je klasický staročeský pokrm, který přetrval až do současné české kuchyně. Kaše je připravována vařením hrachu ve vodě a k její přípravě lze použít jak hrách zelený, tak žlutý, a jak sušený, tak (řidčeji) čerstvý.

Čevabčiči

Čevabčiči

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Čevabčiči/čevapčiči je ostrá, červenohnědá, středně hrubá masová směs, která se tvaruje do válečků. Protože se mleté maso velmi rychle kazí, jeho přípravu provádíme těsně před tepelnou úpravou. Maso by

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Brokolicový krém je polévka uvařená z brokolice, která se rozmixuje. Brokolice je oblíbená zelenina z čeledi brukvovitých. Díky vysokému obsahu vitamínu C, minerálních látek, draslíku a vápníku,

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí.

Recept na lečo

Recept na lečo

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni, ale v Čechách se vaří také velmi často, a to hlavně pro svou rychlou a snadnou přípravu, k níž je zapotřebí jen paprika, rajčata a cibule,

Kung pao

Kung pao

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Kung-pao je čínské jídlo, které se připravuje tak, že se maso nakrájené na kostičky promíchá se solí, máčeným škrobem a sójovou omáčkou. Jedná se o velmi jednoduchý a rychle připravený pokrm.

Tvarohový krém

Tvarohový krém

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Máte chuť na nějaký dobrý dort nebo zákusek a hlavně na něco méně kalorického, než je dort s klasickým máslovým krémem? Dejte si lehký dortík s tvarohovým krémem. Výborně chutná, má malinko

Pařížský salát

Pařížský salát

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Napadá mě otázka, zda je vůbec někdo, kdo by neznal pařížský salát. Myslím, že ho můžeme zařadit stejně jako bramborový, vlašský či pochoutkový mezi nejčastěji poptávané saláty. Neříkám, že zachutná úplně

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

 Jarmila  12.10.2019 22:03

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Výrobník sýra diskuze

 Edit  23.1.2017 21:09

Našla jsem na netu fermentor Kuvings. Má někdo? Je s ním výroba sýra jednodušší?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

 Trvalová Dagmar  27.8.2017 12:09

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cuketové bramboráky s bramborem

 Olda  9.8.2019 8:52

Na oslavu jako chuťovky to je perfektní a dobře potom chutná pivečko.Moc to chutnalo.Díky za recept.O.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak ošetřit kanadskou jedli

 Zahradník  14.10.2019 13:24

Může za to zřejmě plíseň Delphinella. Ta je citlivá na fungicid chlorthalonil. Ten je k dostání v těchto přípravcích:
ABRINGO
AMISTAR OPTI
ARENA
AVOCA SUPER
BANKO 500 SC
BRAVO PREMIUM
CIGAL PLUS
CREDO
DIVEXO
EMINENT STAR
EVITO 3W
FEZAN PLUS
CHEROKEE
MIXANIL
PERSEO
PLINKER
PROCEED
SINCONIL
TIMPANI
TREORIS
Nejčastější příčinou je přílišná dlouhotrvající (opakující se) vlhkost uvnitř porostu. Typicky zavlažování - stříkání vody na celý strom. Změňte způsob zálivky výlučně jen ke kořenům a pokud něco okolo brání proudění vzduchu, tak to odstraňte.
Postřik proveďte co nejdříve a opakujte znovu na jaře. Vždy si vyberte mírně větrné dny, aby tekutina rychle vyschla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak ošetřit kanadskou jedli

 jarous  14.10.2019 8:55

Dobrý den,
mám dotaz k pěstování kanadské jedli. Všiml jsem si, že od spodní části kmene směrem nahoru jsou kolem tohoto kmene rezavé větve. Nevím čím se to stalo, jelikož tento strom mi roste na zahradě asi 20 roků.
Děkuji za odpověď. J.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Převislý jahodník-množení

 Blanka Šklíbová  13.10.2019 16:18

Zdravím, mám ten samý problém s jahodami v nádobách. Mají i větší zelené jahody. Máte prosím od někoho radu, co s nimi?
Moc bych Vám byla vděčná za odpověď. Vloni jsem tyto jahody zahrnula do hlíny i s nádobou (truhlíkem na květiny), ale jahody úplně zahynuly.
Krásná den a budu se těšit na Vaši odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

 Jarmila  12.10.2019 22:03

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sušička na ovoce diskuze

 Meruda  8.10.2019 10:00

Dobrý den.

Já mohu doporučit Concept SO-1060. Za celkem přijatelnou cenu je to fakt nejlepší možnost na trhu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU