Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.

Zdravá večeře – recepty

Zdravá večeře – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je důležité volit správnou skladbu jídelníčku, ale neméně důležité je jíst pravidelně. Optimální počet je 5–6 menších porcí za den. Tímto způsobem se rovnoměrně rozvrství příjem energie a tělo pak

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Kapusta patří mezi košťálovou zeleninu. Známe hned několik druhů kapusty, ale setkáváme se především se třemi – s hlávkovou, růžičkovou a kadeřavou, takzvaným kadeřávkem. O tom, že je kapusta

Lívanečky

Lívanečky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Lívance byly a jsou součástí české gastronomie. Recepty se předávají z pokolení na pokolení a různě se obměňují. Jméno lívanec bylo odvozeno od slovesa lít, jelikož se jedná o moučník

Parní trouba

Parní trouba

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Vaření v parní troubě je zdravé, neboť se touto přípravou uchová spousta živin a vitamínů. Odborníci tvrdí, že vaření v páře je nejen zdravé, ale i snadné, pohodlné, bezpečné a moderní

Lečo

Lečo

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K jeho přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. U nás se lečo připravuje především v době, kdy je dostatek zeleniny na zahrádce,

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná

Tolstolobik - recepty

Tolstolobik - recepty

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Bojovný tolstolobik se v kulinářské magii odedávna považuje za účinné afrodiziakum. Trápí-li vás tedy nedostatek zájmu o sex, doporučují léčitelé z Číny, odkud tolstolobik pochází, jíst

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Dovoz obědů pro důchodce praha 10

 eva davídková  21.11.2017 11:06

Prosím o sdělení kde a jak objednat pro 80 letou panní

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Milánské špagety originální recept

 Ivka  4.1.2020 15:04

Za našich dětských let (tj. v 80. letech minulého století) nám dělali ve školní jídelně milánské špagety, jaké jsem nikde jinde nejedla. Bohužel mě jako dítě nikdy nenapadlo zeptat se na recept... Do dnes cítím v puse tu báječnou chuť. Pokud si ale vzpomínám, tak kečup, sojová omáčka či parmazán u nás snad nebylo možné ani koupit a na ovoce a zeleninu se stály fronty, takže předpokládám, že naše kuchařky ve škole používaly rajčatový protlak. Špagety ale nebyly zalévané omáčkou až na talíři - byly promíchány s omáčkou již v hrnci, takže byly hezky růžové a byly na nich kousky mletého masa, nedorozvařené cibule a mám dojem, že i nějakého rozpuštěného sýra (byly to takové bílé měkké krupičky). Takto byly nandavány na talíř a posypány strouhaným "červeným" (tj. dnešním 30%) eidamem. O boloňských špagetách jsme tenkrát nic neslyšely, ale předpokládám, že rozdíl mezi nimi je hlavně v tom, že do boloňských se dává různá zelenina. Nepamatuji si ani to, že by se špagety dělaly doma. U nás tedy určitě nikdy nebyly a nevybavuji si ani to, jestli se daly v obchodě běžně koupit - těstoviny se dělaly většinou doma a kupovala se jen kolínka (jiný druh tenkrát také snad ani nebyl). A kdo neuměl (nebo nechtěl) dělat domácí nudle, strouhání do polévky a fleky, tak se daly také koupit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Jak pěstovat vinnou révu

 Vlasta Vorobjevova  2.7.2022 7:21

Prosím o radu jak a kdy správně ošetřovat postřikem révu proti škůdce padlí a plisni mám 4 hlavy jen tak pro svůj užitek a radost ze bude úroda jednoduché to není to jsem už poznala a bez postřiku to nelze děkuji Vorobjevova Dobre Pole okr.Kolin

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vybavení pro malou ložnici

 Dita  30.6.2022 8:52

Moc dobře sepsané tipy, pro tyto byty se určitě hodit budou, protože prostoru je málo a potřebného nábytku a vybavení hodně :) Určitě je dobré rozmyslet si, co člověk potřebuje a co naopak už tolik ne, protože tím se celá situace velmi ulehčí a najednou je i malý byt docela prostorný.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

 Milda  29.6.2022 14:15

Udělejte si novou registraci do soutěže Med roku. Tady je adresa s formulářem, který vyplňte a napište si do svých poznámek nové přihlašovací údaje. Formulář je zde: www.psnv.cz/med-roku…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

 Oskar Marša  28.6.2022 22:56

Zdravím,
rád byc se opět chtěl zúčastnit soutěže "Med roku" , avšak mne nechce při registraci pustit dál , protože již dříve jsem se doutěže zúčastnil a já si nepamatuji heslo pod kterým jsem se v minulosti registroval . Poraďte mi prosím , , jak dála pokračovat , abych se mohl zaregistrovat.

Děkuji Marša Oskar

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Druh túje?

 Zahradník  26.6.2022 18:25

Pošlete více fotek. Fotku s detailem větvičky. Jak vypadá plod. A jestli mění barvu během roku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS