Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Pečená krůta – recepty

Pečená krůta – recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

V českých zemích se krůty začaly chovat až na začátku 19. století. Komerční chov byl zahájen teprve po roce 1945, kdy se začaly vyrábět i konzervy z krůtího masa typu lančmít a uzeniny. V roce 2005 se v České republice chovalo přibližně 815 000 krůt a spotřeba krůtího masa činila 2 kilogramy na osobu a rok. Převládá komerční chov v halách nebo výbězích, krůty se chovají odděleně od krocanů, protože krocan rychleji přibývá na váze a je vykrmený za kratší dobu než krůta.

Bábovka

Bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

V českých a moravských zemích byly moučníky a sladká jídla vždy oblíbené. Koláče, bábovky, buchty jsou i dnes základem české sladké kuchyně. V létě se připravují ovocné koláče, v zimě

Pudinkové řezy – recepty

Pudinkové řezy – recepty

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pudink je známý jako sladký dezert. Přidává se do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek. V Anglii má slovo „puding“ stejný význam jako v Česku

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Piškotové těsto je vhodné na dorty a rolády, ale i na klasické bábovky. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je však potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin,

Hrnková bábovka

Hrnková bábovka

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Pro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním

Slané palačinky

Slané palačinky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Palačinka je nekynutý moučník a také postní jídlo. Připravuje se z tekutého těsta, jehož základem jsou mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a jinými ochucovadly.

Granola

Granola

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Mezi oblíbené druhy snídaně patří třeba granola, což je v podstatě směs z ovesných vloček, různých druhů ovoce, medu a oříšků.

Gnocchi

Gnocchi

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Gnocchi představují tradiční italský pokrm připravený převážně z bramborového těsta, používaný jako příloha. Vaří se ve slané vodě v podobě koulí nebo šišek, každý nok odděleně.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Rychhlosul

 Vlach petr  8.3.2020 1:33

Zdravim potreboval bych vedet jaky je nazev pro rychlosul v USA.diky.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde koupit pragandu a smes na salamy

 Antonín Koštál  20.2.2020 9:27

D.den jsem z Vlašimska a chtel bych koupit pragandu ,
tři sáčky po 250g a 3 sáčky na výrobu salamu, udejte místo nákupu neb zašlete na
adr. Antonín Koštál,Družstevní 291,25765 Čechtice neb volejte 773877493 dik za info Ko

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa - zavařování

 Fojtíkoá Blanka  15.8.2020 5:32

Když zavařuji červenou řepu se zelím - může být i bílé? A i v tom případě se musí řepa nejdříve uvařit. Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýňová polévka z dýně Hokaido

 Jane  5.9.2019 13:58

Hmm zrovna se na ní chystám, díky www.ceskenapady.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Indiánek Retro

 Milada  25.11.2020 14:49

Dobry den, my, co jeste narozeni v praveku, si pamatujeme indianky s krupavou cukrovo kakaovou polevou. Mely sve kouzlo. Indianek jsme chytili obracene, prvni jsme snedli piskot /bufler/ a az potom jsme teprve z krupave krusty vylizovali hoodne pomalu snih, protoze, vetsinou jsme na 2 ks nemeli penize a nakonec jsme pokroupali onen obal indianku. Takove mlsani bychom si s indiankem poletym cokoladou nemohli dovolit, nebot by se nam rozmazl v ruce a vetsi cast upadla na zem. Ptam se :pamatujete nekdo jak se ta krusta delala?.
Hezky den a dekuji za recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování tújí

 Bohumil  25.11.2020 13:55

Zdravím, mezi 40 tujemi výšky cca 90 cm se mi u dvou thuji objevily z boku jakoby rezavá místa, zbytek thuje tak 3/4 jsou stále zelené. O co kráčí, Budu je muset vyměnit, či na jaře opět zezelenají? Potažmo čím léčit? Díky za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Židovské brambory topinambury

 Petr  22.11.2020 23:02

topinambury miluju , kupuji je na diatop.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Zahradník  22.11.2020 12:05

Namnožte se nový oleandr ze zdravé rostliny a netrapte se léčbou. To je nejjednodušší, co můžete udělat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Choroby oleandru

 Ludmila Kutálková  22.11.2020 11:33

Co dělat se semeníky, kterých je na koncích větviček asi 6? Děkuji. A co s mladou rostlinou z obchodu- má krásné, zdravé listy, poupata ale nerozkvetou, zaschnou. Není přehnojená?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS