MENU
Vaření a pečení |
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Předvánoční čas a pečené kaštany patří neodmyslitelně k sobě. Pečené kaštany jsou typickou nabídkou zimních velkoměst a zvyk nakupovat je do papírového kornoutu u pouličních stánků se začíná opět rozšiřovat také u nás. Křehké plody s oříškovou příchutí mají ale velmi široké využití v teplé kuchyni, a to naslano i nasladko.
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat,
Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0
Salsa verde pochází z Piomentu a dnes ji zná nejen celá Itálie. Někdy se jí také říká studená bylinková omáčka, ale není to omáčka v pravém slova smyslu, poslouží vám spíš jako dip či marináda.
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Honí vás mlsná a chcete si rychle udělat něco vskutku dobrého? Zkuste vybírat mezi recepty na rychlé moučníky. V dnešní uspěchané době nemáme čas na sebe, natož na pečení a vaření. Rychlé
Napsal: Vinš M. / komentářů: 0
Játrová omáčka je velmi chutná a k tomu má ještě mnoho vitamínů a minerálních látek. Největší význam má díky vitamínu B12.
Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0
Pod spojením rajská omáčka si určitě každý z nás představí úplně něco jiného. Někdo si hned vybaví tu červenou omáčku ze školní jídelny, které se leckdy jen rajská omáčka říkalo, někdo si připomene
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Pečené kuře je klasický pokrm, který můžeme servírovat ve všední den i ve svátek. Nespornou výhodou je hlavně jeho příprava. Často stačí kuře naložit do marinády, správně okořenit nebo zvolit správnou
LISTOVÁNÍ
Předchozí 1... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 Další
Diskuze |
Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva
Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Mám dodatečný dotaz k výše uvedenému opravnému lepidlu Repair - It
( denture repair kit 8 Eur ). Je možné toto lepidlo použít k opětovnému
slepení protézy umělá hmota / kovová kostra ? Jedná se o dolní protézu
čtyř vložených předních řezáků. Prad´te mi prosím případné vhodnější
opravné lepidlo. Děkuji. J. lubrich
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, mám okurku "hadovku" roste do výšky na mřížce (neleží na zemi) a vždycky vykvete, udělá maličké plůdky, ale ty vzápětí zvadnou shnijí. Můžete mi prosím poradit? Nejde mi ani tak o úrodu, ale zajímá mě to. Děkuji. Dana Čížková
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dejte stromku čas, aby se vzpamatoval a vyčkejte do příštího jara, kdy už by se měl probudit v plné síle. Pokud se ptáte, jak stromek katalpy co nejvíce podpořit v růstu, jako například přihnojováním, injekční aplikací speciální látky pod kúru, zastiňováním, rosením, tak nic z toho není třeba. Prostě ho nechte být, ať se vzpamatovává.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobry den, mam 20ti letou katalpu Nana. Letos namrzla, mesic je narasena, zhruba 3 pary listu. Ty jsou male. Dost neduzive. Prostrihala jsem suche vetve do ziveho. Nerada bych o ni prisla. Je jeste neco co pro to lze udelat? Dekuji za radu.
Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.