Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Připravit správný tatarský biftek je tak trochu umění. Záleží nejen na kvalitě a správném výběru masa, ale také na složení a množství ostatních ingrediencí, které se s masem míchají. Tatarský biftek má být jemný, šťavnatý a mírně pikantní. Všechny ingredience se musí přidávat tak, aby nezanikla chuť samotného masa. Složení tatarského bifteku je různé nejen podle jednotlivých zemí, ale i podle jeho konzumentů.

Listové těsto

Listové těsto

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Listové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.

Triky s vodním melounem

Triky s vodním melounem

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Triků s vodním melounem je velké množství, záleží na inspiraci, na některé triky je možné se podívat níže v našem článku.

Mexické fazole

Mexické fazole

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Jedná se o pokrm připravovaný z fazolí, které mohou být sterilované nebo sušené. Pro tento pokrm je charakteristická pikantnější chuť.

Recepty z listového těsta s pudinkem

Recepty z listového těsta s pudinkem

Napsal: Vinš M. / komentářů: 0

Dezerty připravované z listového těsta jsou lehké, nadýchané a společně s pudinkem dostávají opravdu výtečnou chuť.

Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny se smetanou

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Zapečené těstoviny se mohou připravovat i jako vegetariánské, jejich chuť závisí na inspiraci kuchaře, který je připravuje.

Tiramisu z mascarpone se šlehačkou

Tiramisu z mascarpone se šlehačkou

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Tiramisu znamená doslova „táhni mě nahoru“. Jedná se o moučník s příchutí kávy a mandlového likéru, který najdete po celé Itálii. Dezert je vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec

Vepřové na zázvoru

Vepřové na zázvoru

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Některé části vepřového masa bývají hůře stravitelné a mají například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je však křehčí než maso hovězí, méně tučné

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Na co se hodí sušená rajčata?

 Milan Petrák  1.9.2017 15:43

Několik vhodných receptů (dostupnost ingrediencí) jsem uložil, budou se hodit, to vím už teď! Petrák

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Rýmovník

 Pavlína Keprtová  20.10.2020 15:27

Dobrý den,
Rýmovník si doma pěstuji již dlouhou dobu.Na internetu jsem však nenašla,zda se dá nějak uchovat třeba sušením,které se mi ještě nepodařilo.Poradíte?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci kamelií

 Jana Holušová  18.10.2020 9:42

Dobrý den ! Prosím Vás Chtěla bych se zeptat . Listy kamelie jsou hodně lepkavé iparapet mám od nich celý lepkavý . Je to nějaká nemoc květiny nebo to tak má být ? Loni v zimě se vytvořily krásné velké pupeny už se pomalu začínaly otevírat a najednou opadly. Byla jsem z toho neštastná . A ještě něco jak často mám květinu zalévat ? Moc Vám děkuji za odpověd . Holušová Jana

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kala venkovní její pěstování

 Hana  11.10.2020 21:27

I já jsem měla letos stejný problém. Nikde jsem se nedočetla, proč se tak stalo. Poupata zůstala zelená s velkým semeníkem a nerozvinutá.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Okrasné keře

 Alena Menclová  6.10.2020 20:28

Prosím, mohli byste mi určit český a latinský název keře na přiložené fotografii?
S díky Menclová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování květiny voskovky

 jarmila Šromová  4.10.2020 22:31

Ta voskovka je už tak mohutná, je namotaná na drát, těžko se k ni budu dostávat, al jen k vůli těm krásné zelenám listům je mně líto s ní něco dělat, no nechám ji zatím tak, a uvidím, co s ní bude.Jinak díky, Jarmila.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS