Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Lečo s moravskou klobásou

Lečo s moravskou klobásou

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Lečo je pokrm původně z Maďarska, ale jeho obměny nalezneme jak v Rumunsku, Bulharsku, Řecku, tak i u nás. Lečo je nesmírně zdravý a hlavně laciný pokrm, který uvaříte takřka kdykoliv, pokud máte v lednici alespoň trochu zeleniny – rajčata, papriku a nějakou tu cibuli.

Medvědí česnek - pěstování a účinky

Medvědí česnek - pěstování a účinky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Medvědí česnek je velmi prospěšná, vytrvalá bylinka, která začíná vyrůstat brzy zjara, a to od poloviny března, roste zhruba 3 měsíce a poté rychle zmizí. Medvědí česnek ve volné přírodě tvoří

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Rajská polévka připravovaná z protlaku je velice rychlá a chutná. Jako zavářku můžeme podávat rýži, těstoviny, kapání, nočky.

Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krém do dortu

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Dort je sladký dezert tvořený obvykle několika pláty, které se slepují krémem, čokoládou, marmeládou, medem či dalšími pochutinami. Receptů na krémy je nespočet, převážně na ty hutné máslové. Pojďme se

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Napsala: Vinšová N. / komentářů: 0

Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha je asi trochu jiná, než jsme většinou zvyklí, ale je opravdu velmi chutná.

Krkovice - nejlepší recepty

Krkovice - nejlepší recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná

Grilovaná zelenina jako příloha

Grilovaná zelenina jako příloha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Přichází období grilování, sezení s přáteli dlouho do noci a užívání si života. Pro většinu z nás to znamená pořádný kus masa nebo alespoň kuřecí špíz či rybu. Ke grilování patří ale i zelenina,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Diskuze

Česnek medvědí

 Moldřík  29.6.2015 14:54

Dobrý den. Rád bych začal pěstovat medvědí česnek. Nemohu najít informaci o tom, kde mohu nakoupit sazenice.
Za všechny rady předem děkuji. S pozdravem Moldřík

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zpracování medvědího česneku

 Jana  28.4.2015 15:28

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nezkoušel zpracované pesto ve skleničkách sterilovat jako např. bylinkové sirupy?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zpracovat červené fazolky z konzervy?

 petr  19.7.2018 15:53

Prosím, dejte recept

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hodnocení receptů na krkovici.

 Ivana Müllerová  27.12.2018 8:50

Velmi dobré recepty.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vaječné saláty

 Věra  27.2.2018 15:15

vyzkouším

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Auto

 Petr  21.10.2019 17:39

Nebojte se toho. Já takhle loni s červenou Nanopěnou na auta rozleštil běhěm hodiny starou felicii tak, že mě kupující podezíral, že jsem ji nechal přestříkat. Vtip byl v tom, že jsem to vzal dvakrát hned po době (každý kousek hned po přetření ještě jednou) a ani to nebylo moc práce, asi jako normálně jenom kvalitní umytí (bez sušení, vosku a pod.). Když jsem přijel k novému majiteli, tak jsem se zhrozil mušek, co jsem nasbíral cestou, ale stačilo je jedním tahem setřít kapesníkem. Funguje to dobře, až jsem koukal, akorát na novém autě mám nano na dva roky, tak to teď neřeším vůbec.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Řez vinné révy na podzim

 Dana Klečková  21.10.2019 8:24

Letos jsem měla krásnou úrodu révy LakeMont sladká bezsemenná,vynikající. Ale na některých hroznech na spodní části začaly hrozny jakoby měknout viz foto. Nevíte prosím co je toho příčinou ? Díky za odpověď . Zdraví Klečková

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Křen

 Karolina  20.10.2019 13:10

Dobrý den, ano je to přesně tak jak uvádíte i mě se to stávalo s kupovaný křenem a česnekem, nyní mám svůj Křen domácí, je to plevel tak ze ho kam ho dáte tam poroste, ale síla toho křenu se nedá popsat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dracéna jak se o ni starat

 Dana  18.10.2019 0:15

Dobrý den. V loni jsem taky u draceny ostříhala trošku kořeny, protože jsem četla na internetu, že to dracenám prospívá. Opak byl,ale pravdou
Listy jí zvládli, ale byla zelená a tak jsem si říkala, že to je tím přesazení a po pár dnech se vzpamatuje. Jenže chřadla víc a víc. Tak jsem dracenám vyfotila a se stejným dotazem umístila na web poradte.cz Všechny odpovědi byli stejné, že dracena zahyne a že mám vrchol odříznout dokud to ještě jde, aby pustil kořeny. Pořád jsem draceně dávala šanci na vzpamatování, ale na poslední chvíli jsem vrchol odřízla. Teď mám z odříznutého vrcholu krásnou novou dracena a ta původní opravdu zahynula. Píšu vám jen mojí zkušenost. Počkejte a uvidíte co vám napíšou ostatní. Přeji vám, aby jste o dracena nepřišla.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dracéna jak se o ni starat

 Ružena Lacková  16.10.2019 13:54

Dobrý den prosím o radu koncem září jsem přesadila dvě Dracény do jednoho květináče trošku jsem ostříhala kořeny malinko zalila ale listy jakoby zvadli jsou úplně dole jinak je zelená děkuji za každou radu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU