Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Vepřový perklet

Vepřový perklet

Napsal: Vinš M. / počet komentářů: 0

Perkelt neboli maďarský pörkölt je pokrm podobný českému guláši. Je to národní pokrm. Jedná se o kostky vepřového, hovězího, skopového, jehněčího či drůbežího masa podušené na cibulce a sádle, v pokrmu pak nesmí chybět ani mletá červená paprika, samozřejmě nejlépe maďarská, paprikové lusky a rajčata.

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Jak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě.

Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Povidla jsou potravina kašovité konzistence. Vyrábí se ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyráběla bez přídavku cukru vařením

Jednoduchý recept na rajskou omáčku

Jednoduchý recept na rajskou omáčku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Rajská omáčka je klasické české jídlo a její příprava může být opravdu jednoduchá. Není jediného Čecha, který by tuto omáčku neznal. Již z dětství máme tuto charakteristicky zbarvenou a chuťově

Krůtí stehna podle Pohlreicha

Krůtí stehna podle Pohlreicha

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich předvedl skvělý recept na krůtí stehna na kari s mandlemi. Používá k tomu vykoštěné krůtí stehno, o kterém říká, že je do omáčky vždy lepší, než prso. Celý postup vypadá,

Buřty na černém pivu

Buřty na černém pivu

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Buřt, spisovně vuřt, je druh uzeniny připravované z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku. Pravý vuřt by se měl podle původní receptury skládat z 50

Nepečené cukroví

Nepečené cukroví

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Kdo by neměl rád nepečené cukroví. Nemusíte zapínat troubu, hotovo máte za chvilku a můžete většinou ihned podávat. Nepečené cukroví se připravuje převážně z piškotů, ořechů, kokosu a tuku.

Kuře na medu

Kuře na medu

Napsala: Vinšová N. / počet komentářů: 0

Přemýšlíte, co k obědu? Máte doma kuře nebo kuřecí čtvrtky a nevíte, jak je připravit, abyste si pochutnali? Nechte se inspirovat a udělejte si kuře na medu. Mám pro vás připraveno hned

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24   Další

Diskuze

Jelení guláš

 Sylva.

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a para ořechy

 Božena Živnůstková

Prosím, zda-li je možné k Warfarinu jíst třeba 1 para ořech denně, nebo ob den.
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Sekundové lepidlo na zuby

 julius lubrich

Mám dodatečný dotaz k výše uvedenému opravnému lepidlu Repair - It
( denture repair kit 8 Eur ). Je možné toto lepidlo použít k opětovnému
slepení protézy umělá hmota / kovová kostra ? Jedná se o dolní protézu
čtyř vložených předních řezáků. Prad´te mi prosím případné vhodnější
opravné lepidlo. Děkuji. J. lubrich

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Dana Čížková

Dobrý den, mám okurku "hadovku" roste do výšky na mřížce (neleží na zemi) a vždycky vykvete, udělá maličké plůdky, ale ty vzápětí zvadnou shnijí. Můžete mi prosím poradit? Nejde mi ani tak o úrodu, ale zajímá mě to. Děkuji. Dana Čížková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Zahradník

Dejte stromku čas, aby se vzpamatoval a vyčkejte do příštího jara, kdy už by se měl probudit v plné síle. Pokud se ptáte, jak stromek katalpy co nejvíce podpořit v růstu, jako například přihnojováním, injekční aplikací speciální látky pod kúru, zastiňováním, rosením, tak nic z toho není třeba. Prostě ho nechte být, ať se vzpamatovává.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Katalpa

 Hedvika Olleova

Dobry den, mam 20ti letou katalpu Nana. Letos namrzla, mesic je narasena, zhruba 3 pary listu. Ty jsou male. Dost neduzive. Prostrihala jsem suche vetve do ziveho. Nerada bych o ni prisla. Je jeste neco co pro to lze udelat? Dekuji za radu.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 Zahradník

Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci okurek

 milada vránová

Dobrý den, u okurek hadovek ve skleníku se nasazené okurky přestávají vyvíjet a sežloutnou a opadnou. Okurky jsou vedeny vertikálně, mají dostatek místa a novou kompostovou zeminu.Na listech nejsou žádní viditelní škůdci. Poraďte mi ,prosím.Děkuji. M.Vránová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS