Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Zavařování okurek v troubě

Zavařování okurek v troubě

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek ve Znojmě má jistě své know-how, ale doma zavařené okurky budou také vynikající pochoutkou.

Perník na plech

Perník na plech

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy. Recepty na perník prošly různými obměnami, a tak vznikl i moučník pod názvem perník na plech. Jedná se o lité těsto, které je tvořeno směsí pšeničné

Domácí likér z aronie

Domácí likér z aronie

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Aronie je označována jako super potravina – obsahuje cukr (glukózu, sacharózu, fruktózu), pektin, vitamíny A a C, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), vitamíny E, F, K a flavonoidy, minerály (železo,

Květákové placičky podle Pohlreicha

Květákové placičky podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich je známý šéfkuchař restaurací Café Imperial a Divini. Stal se populárním díky televizní show „Ano, šéfe“ a účinkováním jako porotce v kulinářské reality show „Na nože“.

Rybízová bublanina

Rybízová bublanina

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Bublanina je sladký druh pečiva. Je to třená buchta, do které se přidávají třešně, višně, broskve či jiný druh ovoce, případně marmeláda. Připravuje se tak, že se do pekáče nalije těsto, načež se do něj

Kapusta s vepřovým masem

Kapusta s vepřovým masem

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kapusta neboli brukev je české označení pro několik druhů dvouleté košťálové zeleniny. V dnešní době je rozšířená po celém světě, avšak v Evropě nejvíce. Kapustu lze připravovat na mnoho způsobů,

Kulajda - Kluci v akci

Kulajda - Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody, smetany, koření, vajíčka, kopru a brambor. Typická je svou vysokou hustotou, bílou barvou a charakteristickou chutí. Pro přípravu kulajdy

Jablečný koláč na plech

Jablečný koláč na plech

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Plod jabloně patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, zákusky, čaje, aroma

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Kompost

 Juli  9.12.2019 8:26

Moc díky za tipy a rady jak na kompost. A měla bych k tomu jeden dotaz. Už jste někdy někdo prosím zkoušel kompostovat takové rozložitelné tašky z kukuřičného škrobu? Narazila jsem na ně tady www.tasky.cz/materia… tak budu ráda za každou zkušenost.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Je rostlina zamioculcas jedovatá

 Ivana Marynčáková  5.12.2019 10:06

Dobrý den.Můžu použít zamioculcas do tropického terária?Mám tam pagekona...listy neokusuje jen olizuje kapičky vody...nebude to pro něj toxické?Děkuji..

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Fíkusy druhy a pěstování

 Zahradník  3.12.2019 15:01

Opadávání listů je zcela normální. Je to kvůli nedostatku světla při krátkých zimních dnech a dlouhých nocích. Fíkus pochází z oblastí tropického pásu, kde je po celý rok dostatek světla. V našich podmínkách se fikus musí přizpůsobit zkrácené denní době a to tak, že shodí jednu třetinu svých listů. Listy normálně zežloutnou a spadnou. Příští rok na jaře se znovu obnoví.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Fíkusy druhy a pěstování

 Věra Rajdlová  3.12.2019 9:44

Mám Fíkus benjamin a neustále opadávají listy prosím o radu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Káva a warfarin

 Jana Skopcová  2.12.2019 11:11

Dobrý den,beru měsíc warfarin 1 a 2 mg,hodnoty ještě nemám ustálené.Mohu pít šťávu z plodů černého bezu slazený stévií?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU