Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vaření a pečení

Banánové lívance - recept

Banánové lívance - recept

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Banánové lívance jsou velmi rychlé jídlo a navíc 100% zdravé. K jejich přípravě nepotřebujete žádné kulinářské zkušenosti, postačí dva postarší banány a recept. Receptů na internetu naleznete spoustu, takže máte z čeho vybírat. Zde je několik tipů na přípravu této dobrůtky.

Mexické fazole s klobásou

Mexické fazole s klobásou

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Mexická kuchyně v Čechách zdomácněla a těší se velké oblibě. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny, dobré maso a k dochucení nesmí chybět limetky, čerstvý koriandr

Bezinkový likér s rumem

Bezinkový likér s rumem

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Bezinky jsou všude kolem nás, ale nikdo jim nevěnuje pozornost, i když by si ji zasloužily. Málokdo ví, že bezinky jsou velmi chutné. Skvěle se hodí do koláčů, lívanců či muffinů. Výborný je bezinkový

Zavařování brusinek

Zavařování brusinek

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Brusinky se zpracovávají v potravinářství jako čerstvé, sušené, v podobě marmelád a podobně. Na našem území jsou chráněné, protože se vyskytují poměrně vzácně. Proto se používají brusinky

Perník na plech

Perník na plech

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy. Recepty na perník prošly různými obměnami, a tak vznikl i moučník pod názvem perník na plech. Jedná se o lité těsto, které je tvořeno směsí pšeničné

Domácí likér z aronie

Domácí likér z aronie

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Aronie je označována jako super potravina – obsahuje cukr (glukózu, sacharózu, fruktózu), pektin, vitamíny A a C, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), vitamíny E, F, K a flavonoidy, minerály (železo,

Kapusta s vepřovým masem

Kapusta s vepřovým masem

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kapusta neboli brukev je české označení pro několik druhů dvouleté košťálové zeleniny. V dnešní době je rozšířená po celém světě, avšak v Evropě nejvíce. Kapustu lze připravovat na mnoho způsobů,

Kulajda - Kluci v akci

Kulajda - Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody, smetany, koření, vajíčka, kopru a brambor. Typická je svou vysokou hustotou, bílou barvou a charakteristickou chutí. Pro přípravu kulajdy

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22   Další

Nové příspěvky

Usychání ostružin

 Helena  20.9.2020 11:11

Dobrý den. Letos mi ostružiny krásně nasadily, těšila jsem se na množství plodů, ale nakonec úplně uschly.
Poradí mi někdo, čím to je ?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pěstování kočiček

 Alena  20.9.2020 9:37

Chtěla bych se zeptat jak zazimovat jivu , "kočičky" když ji pěstují v květináči.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sekundové lepidlo na zuby

 Milda  19.9.2020 23:22

Prasklá zubní náhrada se nelepí, ale svařuje. Jedna strana zlomu se nahřeje, nanese tenká vrstva nového materiálu a pak se nahřeje ta druhá a vše se zatepla spojí. Jedině tak vznikne spoj, který bude homogenní a odolá jako by to prasklé nebylo. Žádné lepidlo tohle nedokáže a dříve nebo později se lepená protéza zase zlomí ve stejném místě.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sekundové lepidlo na zuby

 Heda  19.9.2020 22:43

Jo jo,jen u lekare,,ale to by clovek nesmel mit jen duchod, u zubaru se za slepeni nahrady nedoplati. Proto je to taaaak hrozne slozity si nahradu slepit sam. Ani lepidlo lidem neprodaji,aby panum zubarum neubyly prachy.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ostružiny jsou červené ale nedorostou

 helga  16.9.2020 17:23

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na ostružiny.Máme na zahradě beztrné ostružiny a stalo se nám,že je na nich mnoho ostružin,které dorostly do červených plodů a pak přestaly růst a spíše začaly jako sesychat.Byly velké cca 12 mm.Vůbec nedozrávaly.
Prosím o radu čím to je a popřípadě jakou zvolit ochranu,aby se to nestávalo.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS