Ingredience
- 600 g hovězího krku
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého chilli
- 2 lžíce chilli pasty
- drcený kmín
- drcený koriandr
- drcený pepř
- čerstvé chilli papričky
- 50 g rajského protlaku
- 100 g loupaných drcených rajčat
- 50 g řapíkatého celeru
- 50 g červené papriky
- 50 g pórku
- 100 g bílých fazolí zauzených
- 100 g červených fazolí
- hovězí vývar dle potřeby
- zakysaná smetana
- listový koriandr na ozdobu
- 300 g brambor uvařených ve slupce a nastrouhaných
- 100 g hladké mouky
- sádlo na potření
Postup
Kluci nakrájí hovězí krk na nudličky, česnek na plátky a cibuli na polohrubo. Chilli papričku i se semínky nakrájí na tenká kolečka. Ve velkém hrnci si rozpálí olej a česnek, cibuli, chilli papričku, sušené chilli i chilli pastu orestují. Přidají rajčatový protlak a maso, dochutí solí, pepřem a kořením. Až se maso zatáhne, podlijí směs vývarem a přiklopí. Dusí do měkka cca 45 minut.
Brambory ve slupce je podle Kluků v akci nejlepší den předem předvařit, oloupat a nechat vystydnout. Na struhadle je Kluci nastrouhají najemno a přidají mouku, pořádně prohnětou. Nesolí! Vypracují pevné těsto, které rozválí na 2 mm silné placky. Na pánvi nasucho opékají. Ještě horké lokše potírají sádlem.
Pórek a červenou papriku Kluci nakrájí na nudličky a přidají i s rajčaty a fazolemi k podušené směsi. Krátce provaří a servírují s lokši ozdobené crème fraîche a koriandrem.
