Nejlepší koláč s jablky a pudinkem
Ingredience
- 7 hrnků na plátky nakrájených jablek Granny Smith (půl centimetrové plátky);
 - 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť kokos nebo vanilka nebo můžete použít stejné množství klasického pudinkového prášku na vaření;
 - 1 listové těsto;
 - 1/2 hrnky změklého másla;
 - 1 hrnek mouky;
 - 1/2 hrnku cukru krystal;
 - 1/2 hrnku hnědého cukru;
 - 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů;
 - 2 lžičky mleté skořice;
 
Postup
Ve větší míse smíchejte jablka a instantní pudinkový prášek. Z listového těsta na plechu vyválejte malým válečkem placku a naskládejte na ni tuto jablečnou směs s pudinkem.
V malé misce si připravte drobenku. Smíchejte mouku, oba cukry, ořechy a skořici, pak přidejte máslo a promíchejte dokud to nebude drobivé. Jablka touto drobenkou pokryjte.
Pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavě hnědá.
Podávejte s kopečkem smetanové zmrzliny s pekanovými ořechy nebo rozinkami.
Vrstvený jablečný pudinkový koláč bez pečení
Pudink s vanilkovou příchutí, křupavé vanilkové oplatky a náplň jablečného koláče se spojily a vytvořily tento lahodný vrstvený dezert.
Ingredience
- 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
 - 3 hrnky studeného mléka;
 - 1 hrnek ušlehané šlehačky;
 - 40 piškotů;
 - 1 sklenice sterilovaných strouhaných jablek;
 - 1/4 lžičky mleté skořice (pokud již není v zavařených jablkách).
 
Postup
Ve velké míse šlehejte pudingovou směs a mléko 3 minuty. Vmíchejte ušlehanou šlehačku.
Připravte si dortovou formu s průměrem 25 cm a navrstvěte 20 piškotů a polovinu pudinkové směsi. Stejným způsobem vytvořte druhou vrstvu. Navrch dejte obsah sklenice se zavařenými jablky. Posypte skořicí a dejte na hodinu do chladničky.
Rychlý jablečný koláč bez pečení
Pečlivé uspořádání plátků jablek v hezkém designu dává tomuto koláči vzhled luxusního dezertu. Jeho bohatá náplň podobná pudinku má elegantní chuť a snadno se připravuje. Recept mi předala moje babička, po které jsem zdědil lásku k vaření.
Ingredience
- 4 hrnky na tenké plátky nakrájených oloupaných jablek;
 - 2 lžíce cukru;
 - 2 lžíce citronové šťávy;
 - 1/4 hrnku másla;
 - 250 g lučiny;
 - 1,5 hrnku studeného plnotučného mléka;
 - 2 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
 - 1 lžička nastrouhané citronové kůry;
 - 1 upečený koláčový korpus;
 - 1/4 hrnku meruňkové nebo jahodové marmelády.
 
Postup
Ve velké pánvi na másle orestujte jablka, cukr a citronovou šťávu, dokud jablka nezměknou. Nechte zchladnout.
V misce vyšlehejte dohladka smetanovou lučinu a postupně k ní přidejte 1 hrnek mléka, suchou pudinkovou směs a citronovou kůru. Přidejte zbývající mléko a šlehejte do zhoustnutí. Hmotu rozprostřete do dortové formy. Na náplň úhledně rozložte na plátky nakrájená jablka. Potřete marmeládou. Před podáváním dejte na 1 hodinu do lednice.
Jablečný koláč z listového těsta s vanilkovým pudinkem
Díky použití listového těsta a instantního pudinku je příprava tohoto lahodného jablečného koláče velmi snadná. Tento sladký dezert je perfektní způsob, jak někomu ukázat, jak moc vám na něm záleží, a nejlepší na tom je, že ani nebude tušit, jak snadné to je.
Ingredience
- 1 list listového těsta;
 - 1 hrnek mléka;
 - 1,5 lžíce cukru;
 - 1 balení vanilkového pudinku;
 - 1/2 hrnku čerstvé smetany;
 - 2 červená jablka;
 - 1 vejce;
 - hnědý cukr;
 - 3 lžíce horkého meruňkového džemu.
 
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Z plátku listového těsta odřízněte šest 3 cm širokých proužků těsta (nejlépe jeden odřízněte shora, jeden zdola a čtyři ze strany). Umístěte velkou koláčovou formu na listové těsto a pomocí vykrajovátka na pizzu kolem něj obkreslete kruh a poté vložte kulatý kus těsta na koláčový talíř.
V hrnci zahřejte mléko, přidejte pudingový prášek a cukr a vše promíchejte metličkou. Odstraňte hrnec ze sporáku a nechte pudink trochu vychladnout. Pak pudinkový krém rozetřete na listové těsto v koláčové formě a pomocí lžíce uhladíme.
Rozpulte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně silné tenké plátky. Plátky jablek vyrovnejte na pudingový krém tak, abyste z nich vytvořily kruhy a mezi kruhy zbyla vždy mezera. Začněte s prvním kruhem u vnějšího okraje a pokračujte s menším a menším kruhem ke středu.
Vezměte připravených 6 proužků těsta ze začátku a položte je mezi vrstvy jablečných kroužků, dokud nebude celý povrh pudinku pokrytý. Vezměte poslední pruh těsta, srolujte ho a položte přímo do středu koláčové formy.
Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte hnědým cukrem. Koláč pečte 35 minut na 180 °C dozlatova.
Ještě teplý koláč potřete meruňkovým džemem.
Koláč by měl vypadat jako velká růže s listovým těstem uprostřed. Ideální na víkendový konferenční stolek.
