Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Lečo s klobásou podle Pohlreicha

 


Aktualizováno:

Vaření a pečení

Pomocí tohoto receptu připravíte dokonalé vaječné lečo: můžete si ho vychutnat s klobásou i bez.

Vaječné lečo je vydatné jídlo, které je fantastické i ve vegetariánské verzi vařené s tukem a klobásou.

Vaječné lečo je snadné a relativně levné letní jídlo. Dá se udělat i bez masa, ale pokud hledáte výraznější chutě, začněte tučným základem a přidejte uzenou klobásu. Podle chuti můžete přidat i feferonku.

Ingredience pro 4 osoby

  • 1/2 kg zelených paprik;
  • 1/2 kg červených kapií;
  • 1/2 kg rajčat;
  • 250 g cibule;
  • 2 vejce;
  • 2 lžíce oleje nebo sádla;
  • 1 lžíce červené papriky;
  • sůl;
  • čerstvě mletý pepř;
  • 1 nožička uzené klobásy, bez obsahu dusitanů;
  • 1 ostrá feferonka (volitelně).
výběr z naší tvorby
pokračování článku

Postup

Připravte si zeleninu. Oloupejte rajčata a nakrájejte je spolu s oběma druhy paprik na větší kusy. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji nebo rozpuštěném sádle dosklovata. Když je měkká, stáhněte ji z ohně a smíchejte s červenou paprikou. Přidejte všechnu papriku i rajčata a přidejte i pálivou feferonku podle chuti, dochuťte solí a pepřem a vraťte na oheň.

Začněte vařit na nízké teplotě. Rajčata rychle pustí šťávu, takže se nepřipálí. V polovině vaření přidejte oloupanou uzenou klobásu nakrájenou na kroužky. Vaření trvá asi hodinu. Nakonec přidejte vejce a promíchejte. Jakmile vajíčko trochu ztuhne, je to hotové.

Toto výtečné vaječné lečo podávejte s čerstvým pečivem.

odkaz na článek

. Lečo s klobásou podle Pohlreicha [online]. ČeskéNápady.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.



Zajímavé články

Další články k tématu paprikou

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS