Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

FORMA

OBSAH

Forma Crisp

Rozšiřte možnosti své mikrovlnné trouby s funkcí Crisp používáním formy Crisp. Forma je speciálně určena pro kynutá těsta a dokonale se hodí na koláče, moučníky i zeleninové mísy s masem. Svými rozměry, průměrem 19 cm a výškou 5,7 cm, je vhodná pro mikrovlnné trouby s funkcí Crips.

Cena formy se pohybuje kolem 600 korun.

Zdroj: Crisp

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY Z VAŘENÝCH VAJEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL.

NEJDE MI VYKLOPIT UVAŘENE VEJCE ZE SILIKONOVE FORMIČKY CO MAM UDĚLAT ZA NAPRAVU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Vaření vajec v silikonových formách není jen tak a chce to trochu zkušeností, abyste měl vajíčka pěkně hladká a aby šla pěkně vyklopit. Co je k tomu potřeba? Před umístěním syrového vajíčka do formičky je zapotřebí formičku nejdříve důkladně vystříkat olejem ve spreji, ke koupi zde: www.zbozi.cz/hledani… Po vaření 16 minut ve vroucí vodě se musí forma na chvíli umístit do studené vody a potom půjde vyklopit. Když by to šlo ztuha, tak je možné si pomoci velkou polévkovou lžící. Pokud máte zájem shlédnout recenzi, která názorně řeší tento problém, tak je k dispozici zde: youtu.be/mS6zMr6W5_o

Zdroj: diskuze Recepty z vařených vajec

Z kovu

Kovolitectví je asi nejnáročnější řemeslo využívané v sochařství. Základem výroby sošky je forma, ať už dlabaná, hliněná, nebo z formovací hmoty. Tyto sochy je možné vyrobit ze stříbra, bronzu, zlata, mědi nebo hliníku. Odlité formy je většinou třeba ještě dále opracovat broušením a rytím. Některé materiály je třeba ještě před umístěním na zahradu opatřit povrchovým nátěrem a ten udržovat. Podoba sošek bývá různorodá (surikata stojící na zadních nohách, ležící, stojící na všech čtyřech, a pak také na různých předmětech).

Zdroj: Surikata na zahradu

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Tady je jak se má davkovat ivermektin.

Forma: perorální tableta
Síla: 3 mg

Dávkování při infekci parazity ve střevním traktu

Dávkování pro dospělé (ve věku 18–64 let)

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina lidí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Dávkování pro děti (ve věku 0–17 let)

Pro děti, které váží 33 kg (15 kg) nebo více

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina dětí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Pro děti s hmotností menší než 15 kg

Nebylo potvrzeno, že tento lék je bezpečný a účinný pro použití u těchto dětí.

Dávkování pro seniory (ve věku 65 let a starší)

Játra seniorů nemusí fungovat tak dobře, jako dříve. To může způsobit, že tělo zpracuje léky pomaleji. Výsledkem je, že více tohoto léku může zůstat v těle déle. To zvyšuje riziko nežádoucích účinků.

Opakování dávky je možné nejdříve za 3 měsíce.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Talíř a forma Crisp

Základní technologií umožňující tuto funkci je 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

Pánev Crisp dosáhne teploty 210 °C asi za 2 minuty a tuto teplotu si dále udržuje. Dle provedených výzkumů je teplota 210 °C ideální teplotou pro pečení potravin.

Zdroj: Crisp recepty

Kyselina citronová

Kyselina citronová je slabá kyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech. Tato kyselina je šetrnější k životnímu prostředí než většina ostatních a působí jako čisticí prostředek pro bazény. Kyselina citronová odstraňuje znečištěnou oblast bazénu při aplikaci tím, že rozežírá horní vrstvu povrchu bazénu. Při odstranění tenkého povlaku nepoškodí podklad, pouze skvrnu od něj odtlačí. Kyselina citronová je jemnější odstraňovač skvrn než kyselina chlorovodíková, další forma kyseliny používaná k odstranění skvrn a obnovení povrchu bazénů.

Kyselina citronová je kyselá, takže její pH je nižší než 7. Přidáním kyseliny citronové do bazénové vody se tak dá snížit její pH. Kolik přesně použít sáčků s kyselinou citronovou se dozvíte dále v tomto článku.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Koza na řezání dřeva s držákem

U kozy na řezání dřeva s držákem jsou řetěz i lišta zabezpečené sklopnou ochranou, která se při řezání automaticky odklápí nahoru. Vanová forma kozy na řezání dřeva s držákem pojme bezpečně i menší kusy dřeva. Díky nastavitelnému měřidlu lze polínka nařezat na stejnou délku. Pila se bezpečně připevní ke koze utahovacím mechanismem. Lišta může mít maximální výšku 9 cm, aby řetěz pily na liště neřezal do rámu. Koza na řezání dříví s držákem se dá jednoduše složit a sklopit, aby při skladování zabírala méně místa. Na kozu můžete položit klády až do délky 150 cm. Výška kozy na řezání s držákem je 90 cm, délka 76 cm, šířka je 62 cm, odstup podpěrných nohou činí 55 cm a celková hmotnost je 12 kg.

Zdroj: Koza na řezání dřeva

Hrnková bábovka s pudinkem

Ingredience: 2 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 kávová lžíce kakaa, vanilkový pudink uvařit podle návodu na obalu

Postup: Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, vše zamícháme, přidáme kakao a zamícháme. Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Mezitím si připravíme podle návodu vanilkový pudink. Do formy poté lijeme kakaové těsto a opatrně trochu vanilkového pudinku, spíše na prostředek, takto střídáme, až je forma plná. Pečeme cca 45 minut, těsto hlídáme a propichujeme špejlí (pokud těsto nelepí, je upečené). Na bábovku stačí cca 200 ml uvařeného pudinku.

Zdroj: Hrnková bábovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP