Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Napsala Nina Vinšová

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaVaření a pečení

Zajímáte se o téma BROKOLICOVÁ POLÉVKA POHLREICH? Tak právě pro vás je určen tento článek. Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál z brokolice. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.


Obsah článku

Suroviny

  • 2 brokolice,
  • 6 stroužků česneku,
  • 10 g másla,
  • olivový olej,
  • petrželová nať,
  • 1,5 l kuřecího vývaru,
  • 130 ml krémového sýru,
  • sůl,
  • mletý pepř.

Postup

Stroužky česneku vyloupeme, zabalíme je do alobalu tak, jak jsou, a pečeme je v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Poté je rozbalíme. Brokolice očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Ořežeme si jednotlivé růžičky. Brokolicové růžičky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a s pomocí naběračky rychle přemístíme z hrnce do nádoby s ledem (udrží nám sytou barvu). To samé uděláme i s petrželovou natí. Z košťálu nožem okrájíme lesklý povrch a vnitřek nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme i trochu olivového oleje a vhodíme do něj nakrájená kolečka a z alobalu vytažený opečený česnek. Krátce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme čerstvý krémový sýr pro zahuštění polévky a růžičky brokolice, přivedeme k varu. Osolíme a opepříme podle chuti. Rozmixujeme tyčovým mixérem a brokolicová polévka podle receptu Zdeňka Pohlreicha je hotová. Podáváme nejlépe s nasucho opečenými kousky pečiva nebo doprostřed můžeme umístit krajíček opražené domácí veky. Talíř s polévkou lze zdobit i růžičkou brokolice nebo lístky petržele. Je možno do středu přidat trochu smetany.

přidejte sem svůj příběh

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Pepřová omáčka - recepty
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Kapustová polévka
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články