Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Vepřové kotlety podle Pohlreicha

 


Aktualizováno:

Vaření a pečení

Říká se, že kotleta je suchá, ale není to pravda. Vysušit ji může jenom kuchař.

Grilované vepřové kotlety s celerovým salátem

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety;
  • 2 stoužky česneku;
  • 70 ml medu;
  • 125 ml sójové omáčky;
  • červený pepř.

Postup

Česnek oloupejte a posekejte nadrobno, vložte do mísy, přidejte med a sójovou omáčku a promíchejte. Kotlety vložte do mísy s marinádou a maso v ní dobře obalte a nechte odležet minimálně půl hodiny.

Marinované kotlety vložte na středně rozpálený gril nad přímé žároviště a grilujte je z každé strany asi 8 minut nebo během pečení kontrolujte teplotu vpichovým teploměrem, dokud střed masa nedosáhne teploty 65 °C. Sundejte z grilu, nechte 3 minuty odpočinout, opepřete a servírujte s celerovým salátem.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Celerový salát

Ingredience

  • 400 g celeru;
  • 3 lžíce majonézy;
  • 3 lžíce zakysané smetany;
  • 1/2 lžíce dijonské hořčice;
  • 3 lžíce strouhaného křenu;
  • šťáva z jednoho citronu;
  • sůl a čerstvě mletý pepř;
  • hrst hladkolisté petržele;
  • 1 lžička bílého sezamu;
  • 1 lžička černého sezamu.

Postup

Celer očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, strouhaný křen, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte do mísy pokrájený celer a promíchejte. Hladkolistou petržel posekejte a přidejte do salátu.

Salát servírujte na talíř a na závěr dozdobte semínky černého a bílého sezamu.

Vepřová kotleta s bylinkovou krustou

Ingredience

  • 4 velké vepřové kotlety s kostí;
  • olivový olej na potření;
  • 4 lžičky dijonské hořčice;
  • 50 g strouhanky;
  • hrst hladkolisté petržele;
  • hrst máty;
  • 2 snítky rozmarýnu;
  • vločková sůl a čerstvě mletý pepř.

Postup

Nejdříve připravte bylinkovou krustu. Strouhanku dejte do pánvičky a zlehka na grilu opražte. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátne, přesypte ji do nádoby od tyčového mixéru. Přidejte petržel, mátu, zdrhnuté lístky rozmarýnu, špetku soli a pepře. Nyní vše rozmixujte tyčovým mixérem.

Kotlety, které musí být silné 3 až 4 cm, ponechte jim vrstvu tukového krytí. Kotlety osolte a opepřete a z jedné strany potřete olejem. Potřenou stranou vložte kotlety na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a grilujte 5 minut z každé strany. Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C.

Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě. Servírujte dochucené vločkovou solí a pepřem.

odkaz na článek

. Vepřové kotlety podle Pohlreicha [online]. ČeskéNápady.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.



Zajímavé články

Další články k tématu enterococcus sp

ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS