Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala Mgr. Světluše Vinšová

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaVaření a pečení

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI je jedno z témat, které se týká tohoto článku. Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté jako karbanátek, nebo v kombinaci s jinými potravinami, jako jsou třeba houby.


Obsah článku

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

  • 80 g másla,
  • 250 g hřibů,
  • drcený kmín,
  • hovězí vývar,
  • 200 ml sladké smetany,
  • 100 ml zakysané smetany,
  • 1–2 lžíce hladké mouky,
  • sůl,
  • střik octa,
  • 600 g vařeného hovězího masa zadního.

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

přidejte sem svůj příběh

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Pečené vepřové koleno
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Výroba domácí uzené šunky
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články