HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI je jedno z témat, které se týká tohoto článku. Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté jako karbanátek, nebo v kombinaci s jinými potravinami, jako jsou třeba houby.
Obsah článku
Hovězí na houbách Kluci v akci
Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.
A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?
Ingredience
80 g másla,
250 g hřibů,
drcený kmín,
hovězí vývar,
200 ml sladké smetany,
100 ml zakysané smetany,
1–2 lžíce hladké mouky,
sůl,
střik octa,
600 g vařeného hovězího masa zadního.
Postup
Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.
Je registrovaná zdravotní sestra. Vystudovala Univerzitu Jana Amose Komenského v Praze - obor Andragogika. Ve volných chvílích píše články o zdraví, zdravém životním stylu a vaření. Kromě toho se intenzivně věnuje zdravotnictví. Do jejího volného času neodmyslitelně patří rodina, příroda, zahrada a cestování. Pokud si vyšetří trochu času, bere si do ruky literaturu převážně historickou. A když je třeba trochu více peněz, dělá projekty pro farmaceutické firmy.
přidejte sem svůj příběh
Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.