Příběh

KYSELINA MRAVENČÍ

Kuchařinka

Vydáno 2.7.2017, aktualizováno 25.4.2025

Dobrý den,

mám dotaz - asi 80 - 100 mravenců si vlezlo do načnuté sklenice s medem (množství medu asi 400 g) a utopili se v něm. Nebylo datažené víčko. Mravence jsem vylovila, jen jestli med se dá dále používat - není poškozen a nebude mít negativní vliv na zdraví. Mravenci byli mallí černí, bydlíme na venkově a začalo se jich objevovat velice mnoho. Likviduji, ale pouze přírodní cestou.

Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpovědet

Odpověď

Re: kyselina mravenčí

Dr. Ivan Babůrek

V medu se ve velmi malém množství přirozeně vyskytují organické kyseliny včetně kyseliny mravenčí. Med bez jejich obsahu by nám možná nechutnal pro fádní chuť. Utopení mmravenci obsah kyseliny nepatrně zvýší. Na chuti, ani na zdravotních parametrech medu se to ale nijak neprojeví.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

další podobné příběhy

Varroaza a kyselina mravenčí diskuze

Vašek

Jako bohužel teda kyselina mravenčí nezabrala. Zabral až thymovar na bázi thymolu. Toť můj postřeh.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Varroáza

Včely

Tak já mám pozitivní zkušenost s Thymovarem ohledně boje s varroázou.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Opadávání nezralých durancií
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Filtr na vodu diskuze
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Příběh se týká článku

mohlo by vás zajímat