Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  

Medovník

 


Aktualizováno:

Vaření a pečení

Každý, kdo si rád pochutná na něčem sladkém, může vyzkoušet tento výborný medovník. Určitě máte své oblíbené recepty, ale proč nevyzkoušet něco nového z trochu jiného soudku. Není na tom nic těžkého, tak s chutí do práce, a ať vám chutná.

Ingredience

Na medovník budeme potřebovat:

  • 10 dkg másla
  • 2 velké lžíce medu
  • 25 dkg cukru
  • 1 malá lžička octa
  • 1 velká lžíce sody
  • 2 vejce
  • 70 dkg hladké mouky

Na výrobu krému bude zapotřebí:

  • 1 plechovka Salka
  • 250 g másla

Doba přípravy je 70 minut.

Doba pečení je 30 minut.

Doba odležení je 12 hodin.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Postup výroby

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce přidáme máslo, med, cukr a vymícháme. Poté přidáme ocet a sodu a opět vše dohromady smícháme. Směs dáme na oheň a za stálého míchání vaříme, dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Poté hlídáme, aby se směs zbarvila do hněda. Jakmile dojde ke zhnědnutí, odstavíme. Po částečném zchladnutí zapracujeme mouku. Těsto přikryjeme a necháme hodinu vykynout v teple. Z těsta vytvoříme 7 až 8 kuliček. Každou kuličku vyválíme na slabou placku a dáme péci. Placky by měly mít tvar dortové formy.

Salko na krém se musí vařit po dobu 3 hodin, přičemž by mělo být ponořené po celou dobu ve vodě. Salko se vaří přímo v plechovce!

Jakmile je vše hotovo, musíte upečené placky navršit na sebe. Každou placku potřete krémem, nevyjímaje boky medovníku. Celý dezert posypte moučkovým cukrem. Medovník nechte v chladu přes noc uležet. Dezert můžete místo cukru posypat i mletými vlašskými ořechy.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Takeaway

odkaz na článek

. Medovník [online]. ČeskéNápady.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.



ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS