Klasický recept na šunkofleky od „šéfa“ Pohlreicha nečekejte. Recept, který je níže uveden, je jiný, netradiční, ale přesto jednoduchý. Je jen na vás, zda jej vyzkoušíte. Dle použitých ingrediencí bude výsledný pokrm zcela jistě degustačním zážitkem.
Recept
Ingredience: 50 g hladké mouky, 50 g másla, 450 ml mléka, 50 ml smetany, muškátový oříšek, šalotka, těstoviny macaroni (kolínka), bobkový list, parmazán, sýr Pecorino Romano, sýr Montasio, sůl, pepř, bazalka
Postup: Zdeněk Pohlreich si nejdříve připraví omáčku Mornay. Naseká šalotku a orestuje ji v hrnci na oleji. Mezitím dá vařit kolínka do osolené vroucí vody. Do změklé šalotky přisype hladkou mouku, promíchá a zalije studeným mlékem a kapkou smetany. Osolí, opepří, přidá dva bobkové listy a trošku strouhaného muškátového oříšku. Sýry nastrouhá, vsype do hladkého bešamelu a nechá rozpustit. Do omáčky zamíchá Zdeněk Pohlreich předvařené macaroni, směs přelije do zapékací mísy a vršek hojně zasype parmazánem. Zapéká v rozehřáté troubě asi 20 minut. Při servírování ozdobí pokrm lístkem bazalky.
Je registrovaná zdravotní sestra. Vystudovala Univerzitu Jana Amose Komenského v Praze - obor Andragogika. Ve volných chvílích píše články o zdraví, zdravém životním stylu a vaření. Kromě toho se intenzivně věnuje zdravotnictví. Do jejího volného času neodmyslitelně patří rodina, příroda, zahrada a cestování. Pokud si vyšetří trochu času, bere si do ruky literaturu převážně historickou. A když je třeba trochu více peněz, dělá projekty pro farmaceutické firmy.
odkaz na článek
VINŠOVÁ, Světluše. Šunkofleky podle Pohlreicha [online]. ČeskéNápady.cz, 2019-05-15. Dostupné online.
přidejte sem svůj komentář
Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou. K zeptání použijte tento formulář.