MENU
Vaření a pečení |
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Asi se mezi námi najde dost takových, kterým se při představě jídla z vnitřností zvedne žaludek. Leckdo si nechá při pohledu na čerstvé hovězí žaludky či na výbornou českou dršťkovou polévku zajít chuť. A někdo dokonce nedá do pusy ani obyčejná vepřová či kuřecí jatýrka. Vztah k pokrmům z vnitřností trochu ovlivnily doby minulé, kdy závodní jídelny dokázaly zkazit i tak báječné jídlo, jako jsou plíčka na smetaně. Naštěstí se Na naše stoly lahodné pokrmy z vnitřností pomalu vracejí a také v restauracích si můžete objednat játra, někdy ledvinky a občas
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Pohádka mládí je slovní spojení, které v nás vyvolá vzpomínku na krupicovou kaši. Krupicová kaše je nejčastěji konzumována právě v dětském věku. Jedná se o lehce stravitelný pokrm. Svým
Napsala: Válková J. / komentářů: 0
Těstoviny jsou v současné české kuchyni nejen oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem. Své kořeny mají v Itálii, přičemž první zmínka o nich pochází z 1. století našeho letopočtu.
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Jogurtové pečivo je připraveno z těsta, ve kterém samozřejmě nesmí chybět jogurt. Jogurtové těsto je ideální nejen pro výrobu různých sladkých pokrmů, ale i slaného pečiva. Těsto je jemné, takřka
Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3
Kdo by neznal tvrdý sýr. Je to úžasná lahůdka k vínu, ale i chutná večeře. A co vlastně ten tvrdý sýr přesně je? Tvrdý sýr je mléčný výrobek, který je vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Mrkev je asi nejčastěji používaná kořenová zelenina v našich krajích. Patří zároveň mezi nejzdravější a nejchutnější zeleninu, tudíž by neměla v našem jídelníčku chybět. Můžete ji jíst syrovou,
Napsala: Válková J. / počet komentářů: 0
Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové,
LISTOVÁNÍ
Předchozí 1... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 Další
Diskuze |
za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nevíte někdo kde se dá v Praze koupit šťáva z kysaného zelí?
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Wow, díky za informace. Moc mi to pomohlo. To je tohle www.atranet.cz/kuvin… ten fermentor? Mě se to tedy zdá drahé. Co všechno to doopravdy umí?
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Jak se odstanu do Sbírky listin na katastru Slovenska v Bratislavě ?
Děkuji
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Červotoč v parketách je vážný problém. Ale naštěstí známe řešení. Parkety nelze jen tak demontovat a nechat je přez zimu vymrznout, jako například napadený kus nábytku. Ani nátěr nebo macerace insekticidem nejsou u parket účinné, neboť rozrok se dostane jen několik milimetrů pod povrch a nezahubí všechny larvy. Rozpad dřeva tak probíhá dál. Existuje ale jednoduchá metoda, jejíž fungování je založeno na změně podmínek okolního prostředí, které nedovolí přežití žádné larvy. Konkrétně zvýšení teploty dřevěného materiálu nad 50 °C. Toho dosáhnete umístením širokého mělkého hrnce naplněného vodou s ponorným elektrickým vařičem. Necháte zahřívat tři dny. A máte pokoj, ale jen na ošetřeném místě. Červotoč se ale určitě vyskytuje i jinde v podlaze. Protože, to co vidíte na zaslaných fotkách, jsou jen otvory, kudy vylezli dospělí brouci, aby se spářili. Skutečná zkáza probíhá uvnitř dřeva a uvidíte ji až jednou budete brousit podlahu. Proto je nezbytné nechat podlahu v následující zimě vymrznout, abyste se zbavil všech larev červotočů. Alternativně můžete použít velký infrazářič zavěšený nad podlahou v účinné výšce a postupně s ním prohřát celou plochu podlahy.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, v dubových parketách se mi objevil červotoč. malé dírky cca 1 mm + pilinky. Dům byl před 25 lety rekonsruován, ve dvou místnostech zůstaly původní parkety, červotoč je v jedné z nich.
Nevím si rady.
tel.: 792 753 194
Děkuji
Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Místní názvy rostlin často pochází od iniciativních učitelů nebo kněžích, kteří rostlinu modřence přivezli. Modřenec se v Česku přirozeně vyskytoval jen na jižní Moravě. Do ostatních míst naší zeme byl dovezen jako okrasná rostlina, která zplanila a zůstalo jí lokální jméno od svého importéra. U nás na vsi se modřenci řikalo bouřka.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den,
hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.
Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.
Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.
Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?
Děkuji předem,
TF
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.