Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KAKADU PALMOVÝ CENA

OBSAH

Cena kakadu palmového

Cena kakadu palmového je vysoká, takže si jej mohou dovolit spíše movití chovatelé. Dá se dobře ochočit jako domácí mazlíček, ale právě z důvodu vysoké ceny ho nikdo u nás takto nechová. Cena se liší podle poddruhu, menší kakadu palmový černý je levnější, poddruh „goliath“ asi o třetinu dražší, stojí až půl milionu korun. V zahraničí je cena osm až deset tisíc dolarů za menší poddruh a za velký se požaduje až šestnáct tisíc dolarů.

Zdroj: Kakadu palmový

Kakadu palmový rozpětí křídel

Rozpětí křídel kakadu palmového je dlouhé stejně jako papoušek samotný. Při roztažení dosahuje šířky 70 až 100 cm.

Zdroj: Kakadu palmový

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÝ BETON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlík.

cena suchého betonu na obrubníky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Suchý beton

Kakadu palmový v zoo

Kakadu palmového můžete vidět i v některých českých a moravských zoologických zahradách. Najdete ho například v Zoo Liberec, Zoo Jihlava nebo Zoo Brno.

Zdroj: Kakadu palmový

Diskuze

V diskuzi PRODEJ VČEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Veselá.

Prodám 16 ks včelstev i s úly,12 x budečáky,5 x nástavkové,matka Singer,vyšetření negativní,cena dohodou,tel.736675209
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodej včel

Chov kakadu palmového

Chovat kakadu palmového je dost náročné. Nejen na chov jako takový, ale rozhoduje především také cena, která není zrovna nízká. Kakadu potřebuje prostornou voliéru, ale ani tak není odchov jednoduchý. Vyžaduje podobně tučnou stravu jako papoušek ara. Výhodou tohoto druhu kakadu je, že není tak hlučný, jako jiné druhy, ale vydává melodický zvuk.

V České republice jde o velmi vzácně chovaného papouška. Podle centrálního registru CITES jich je kolem 40 kusů. Kakadu palmový patří mezi nejčastěji pašovaný druh papouška, a to kvůli jeho vysoké ceně.

Zdroj: Kakadu palmový

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Papoušek kakadu palmový

Papoušek kakadu palmový dorůstá délky 60 až 68 cm. Jeho hmotnost se pohybuje kolem 900 g. Dožívá se zhruba 55–60 let. Barva těchto papoušků je černá až černošedá. Na hlavě má kakadu velmi výraznou chocholku. Samec se od samice výrazně liší velikostí, samec je samozřejmě větší, samičku poznáme podle výrazně menší horní a dolní čelisti zobáku. Zbarvení mají oba stejné. Kakadu nemá skoro žádné prachové peří, proto musíme dávat pozor a chránit ho před mrazivým počasím. Typické jsou pro kakadu červené líce, které vypovídají o jeho zdravotním stavu. Pokud je barva tmavě červená, svědčí to o dobré kondici papouška, ale pokud je barva růžová, signalizuje to, že není něco v pořádku. Může to být i vlivem špatné stravy.

Tady si můžete prohlédnout fotografie kakadu palmového, ale i další tři poddruhy:

- kakadu palmový černý (Probosciger atterimus atterimus)

- kakadu palmový severní (Probosciger atterimus stenolophus)

- kakadu palmový papuánský (Probosciger atterimus goliath)

Zdroj: Kakadu palmový

Poradna

V naší poradně s názvem HUBENÍ PLEVELE PÁROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Kde se dá koupit přístroj na hubení plevelů párou. Jednou jsem viděla takový pěkný, stál 899,- Kč, ale od té doby tento přístroj nemohu najít.Poradí někdo ??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na hubení plevele párou stačí bežný parní čistič s tlakem do 4 atmosfér. I když jde o nejlevnější parní čističe, tak i přesto jejich cena překročí vámi uvedenou cenu 899 Kč a nejlevnější se dají pořídit od 1300 Kč. Tady je vidět seznam možných výrobků a jejich aktuální cena www.zbozi.cz/domaci-…

Zdroj: diskuze Hubení plevele párou

Přirozený výskyt kakadu palmového

Kakadu žije na poloostrově Kap York v severní Austrálii, Nové Guinei a přilehlých ostrovech. Jeho populace klesá, už je jich jen několik stovek až tisíců exemplářů, proto byl zařazen do mezinárodní úmluvy CITES o zákazu odchytu a volném nakládání s jedinci chovanými v zajetí. Nejradši má pralesy, kde žije ve skupinkách po 2, někdy i třech kusech. Staví si hnízda v kmenech dutých stromů, občas až ve výšce 10 m. Nosí si tam kousky dřevin, které rozmělňuje na drť. Hnízdit začíná v srpnu. Létá podobně jako naše sovy, takže téměř není slyšet. Kakadu palmový nekřičí jako spousta jiných papoušků, ale melodicky si hvízdá.

Zdroj: Kakadu palmový

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 CENA DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiříčková Lydie.

Já se ptám je vhodné na kyčelní klouby i jiné Děkuji Jiříčková Lydie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje látku chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát je chemická látka, která se nachází v lidské chrupavce. Běžně se užívá ústy s glukosaminem nebo jinými složkami při osteoartróze. Chondroitin sulfát je jedním ze stavebních kamenů chrupavky. Při artróze dochází k rozpadu chrupavky v kloubech. Užívání chondroitin sulfátu může zpomalit tento rozklad. Díky této vlastnosti je Condrosulf 800 vhodný pro všechny klouby, i ty kyčelní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 cena doplatek

Potrava pro kakadu v zajetí

Běžnou denní stravou pro papouška kakadu jsou speciální granule pro papoušky, které obsahují veškeré vitamíny a látky, které by měl papoušek dostat. Někdy můžeme přidat vlašské ořechy, lískové oříšky, mandle a podobně. Pravidelně krmíme směsí pro velké papoušky, která obsahuje semena, ořechy, ovoce a zeleninu, listy stromů a větvičky k okusování. Nikdy žádnému papouškovi nedáváme avokádo, je pro ně silně jedovaté. Každý den dáváme čistou vodu, která je podmínkou. Po celou dobu by měl mít papoušek k dispozici grit nebo písek na trávení. Velikou pochoutkou pro kakadu jsou větvičky ovocných stromů s pupeny. Jako bidla se používají větve břízy, lípy, ovocných stromů, ale i jehličnanů. Větviček musí mít pořád dostatek, protože si o ně okusováním brousí zobák a ten potom nepřerůstá.

Zdroj: Kakadu palmový

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

v lékárnách ho neznají kde můžu koupit malé množství

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Manganistan draselný neboli hypermangán se dá sehnat v prodejnách s výrobky na úpravu pitné vody, jako jsou vodní filtry a podobně. Hypermangan se zde prodává k desinfekci vody. Jeho cena není vysoká, kilogram se pohybuje okolo 400 Kč. Některé obchody, i ty internetové, akceptují minimální objednané množství v objemu 300 gramů, kde by cena měla být pod 100 Kč. Nabídku internetových obchodů na prodej hypermanganu najdete zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan


Autor obsahu

Gabriela Štummerová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP