Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

CO OBSAHUJE

OBSAH

Léčivé účinky

Účinky jsou pozitivní. Křen obsahuje fytoncidní látky, které ničí bakterie. Také povzbuzuje žaludeční a střevní činnost a rozpouští hleny. Křen pomáhá také při únavě a v rekonvalescenci, neboť obsahuje hodně vitaminu C. Křen je dobrý pomocník, ale i u něj platí - všeho s mírou!

Hanka Synková, poradkyně zdravého životního stylu

autorka 5 knih o výživě, např. „Všechno je dobré“.

Zdroj: Květina nejen do vázy

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Na podzim jsem vysadil innou révu ,nechal jsem 2 očka krytá před mrazy rúvkem. Na jaře jsem rúvky rozhrnul a rostliny začaly rúst. dnes 4.8 vyrostly do výše 1 M ,poraďte, jak mám sazenice ošetřit!!! Fazochy vylamuji a zalívám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Přečtěte si náš kalendář pro vinaře: www.vinna-reva-pesto…
Kalendář obsahuje důležité informace pro začátečníky rozdělené do měsíců. Obsahuje i informace o péči o malé sazenice vinné révy.

Zdroj: diskuze Opora pro víno

Nealkoholické pivo

Nealkoholické pivo je vyrobeno z ječného sladu, chmele a chmelových extraktů, přičemž tento nápoj neprochází destilací, a tudíž neobsahuje alkohol. Dále pivo obsahuje řadu prospěšných látek, jako jsou polyfenolové kyseliny a vitamíny, které jsou důležité při antioxidační obraně organismu. Na druhou stranu toto pivo obsahuje velké množství cukru.

Zdroj: Puriny v pivu

Poradna

V naší poradně s názvem LOSOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

muzu lososa na warfarin. obcas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lososa i jiné ryby můžete jíst bez omezení, i když užíváte Warfarin. Maso lososa obsahuje jen velmi málo vitamínu K. Právě vitamín K ovlivňuje účinky Warfarinu. Ale pozor! Losos obsahuje i nějaké tuky (26 gramů na 200 gramů syrového masa) a je známo, že rybí tuk může přispívat ke vzniku krvácení. Proto je potřeba hlídat reakci svého těla, co se týče možného krvácení, vždy po konzumaci tučných ryb.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem JELENÍ GULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem je důležité hlídat příjem vitamínu K na stejné úrovni každý den. Jelení maso, stejně jako maso ostatních zvířat, obsahuje jen málo vitamínu K a proto není třeba jeho konzumaci nijak hlídat. 200 gramů syrového masa z jelena obsahuje 2,2 mikrogramů vitamínu K. Když si dáte jelení guláš s houskovým knedlíkem nebo s rýží, tak ho můžete jíst podle libosti neomezeně. Rýže totiž neobsahuje žádný vitamín K a pšeničná mouka v knedlíkách má jen zanedbatelné množství vitamínu K. Pšeničná mouka a rýže a výrobky z nich jsou nejlepší přílohy pro pacienty užívající Warfarin. Brambory jsou na tom o něco hůře. Jedna středně velká brambora obsahuje 4 mikrogramy vitamínu K. Přeji dobrou chuť.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jelení guláš


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Hanka Synková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP