Diskuze: uskladneni cesneku


(jana 15.3.2014 12:17)

Dobry den,muzete poradit?
Cesnek jsem oloupala a protlacila lisem.Dala do sklenicek se soli.Ulozila do lednicky a zanedlouho zezelenal.Jinak ma krasnou cesnekovou vuni bez viditelneho poskozeni.
Dekuji za vysvetleni priciny,Jana

Odpovědět

Odpověď

Re: uskladneni cesneku (Kamča 15.3.2014 17:20)

Důvod zezelenání rozmačkaného česneku je jednoduchý - příliš nízká teplota při uskladnění. Když se česnek dostane do teploty nižší než 8 nebo 5 stupňů, tak začne klíčit. A právě toto klíčení doprovází produkce chlorofylu, díky čemu váš česnek zezelenal. Rozmačkaný česnek se solí skladujte ve vakuové misce, v temnu při teplotě 15°C (+- 3°C).


Reagovat



diskuze se týká článku
přidejte sem svůj komentář

Nenašli jste zde přesně to, co jste hledali? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
Ke svému dotazu použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
další podobná diskuze

Plíseň a sklizeném česneku,

(Jan Kuchyňka 17.9.2014 9:21)

Sousedka nám polila schválně česnekové palice při sušení.
Česnek začala plesnivět, ne všechen, ostatní paličky mají pachuť plísně.


Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Odpovědět



Příprava záhonu na česnek

(Josef Bukáček 12.11.2013 14:46)

Před výsadbou česneku je možno použít hnůj?Určitě?


Počet odpovědí: 0 | Odpovědět



zajímavé články

Sitemap | RSS